Získejte příběh velké lásky na pozadí New Yorku

muj-iq-perex
Máte rádi romány české spisovatelky a publicistky Ivy Pekárkové? Její knihu Můj I. Q. už možná znáte, ale pokud zatím chybí ve vaší knihovně, neváhejte a zasoutěžte si o její nejnovější vydání. Vydejte se s ní na cestu do New Yorku.

Vztah předem odsouzený k zániku

„I. Q. ze mě vytahuje kořeny. Jeden po druhém, rychle, v rytmu rapu. Tak rychle, až to lupe. Lup. Lup. Lup. I. Q. je vytáhne, oklepe od hlíny – a já jsem celá děravá, plná děr jako po vytržených zubech. Z I. Q. je ve mně čím dál míň a míň; už ve mně nekoření; už není ani trochu MŮJ.“

Můj I. Q., to je příběh velké, bláznivé lásky nebo spíš obsese. Vztah předem odsouzený k zániku, ale o to silnější, palčivější a hlubší, tu slouží jako podobenství zoufalé lásky k městu New York, nádherné a nelítostné metropoli, která své věrné přetavuje do podob, jaké by sami nečekali. Svěže, neotřele, rytmicky psané vyznání, v kterém je o New Yorku všechno.

 

Můj I. Q.

Město New York a jedna divná láska

Autorka: Iva Pekárková

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 216
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-204-4806-4

Přečtěte si více o knize Můj I. Q., kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

I. Q. si svého otce pamatoval i nepamatoval, v mysli mu vířily představy, za které se vždycky časem sám zastyděl (otec byl ten hulvát, hazardní hráč a neznaboh, který opustil jeho matku, tu kurvu mizernou), a pak se zase rozpomněl, jak ho tatínek houpal na kolenou a hrál si s jeho prstíčky.
I. Q. byl svobodný, ženatý a rozvedený. Vztah s dívkou, se kterou měl syna, se nikdy neodhodlal legalizovat, nicméně hovořil o ní jako o manželce. Když od ní odešel, bylo to jako rozvod. (Přestože svůj odchod taky nikdy nelegalizoval. Takže byl svým způsobem pořád ještě s ní.) Anebo odešla ona? To I. Q. už dávno nevěděl, a o syna se staral a nestaral. Jednou mu koupil k Vánocům za poslední peníze horské kolo, pak ho ujistil, že se na tatínka může KDYKOLI obrátit s JAKÝMIKOLI PROBLÉMY, pak se odstěhoval z New Yorku do Los Angeles a zapomněl mu dát své nové telefonní číslo. (str. 10)

 

Vyhrajte knihu Můj I. Q.

Iva Pekárková v Americe strávila několik let, během nichž nejen vystřídala řadu zaměstnání, ale také načerpala inspiraci pro své knihy. V románu Můj I. Q., který vyšel poprvé už v roce 1999, se ocitnete v New Yorku a mezi mrakodrapy prožijete s hlavní hrdinkou příběh velké lásky hraničící až s obsesí. Tak neváhejte a pusťte se do čtení!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Můj I. Q. vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Můj I. Q.
probíhá od 5. do 18. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Můj I. Q.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj I. Q.
Město New York a jedna divná láska

Pekárková, Iva

Mladá fronta, 2018

Získejte příběh velké lásky na pozadí New Yorku - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. minimoj napsal:

    Dobry den kniha ještě nedorazila

  2. minimoj napsal:

    Dobry den Kniha mi stále nepřišla můžete prosím prověřit ? Děkuji moc

  3. Sirion napsal:

    Dobrý den, zatím mi kniha stále nepřišla. Prosím o prověření, zda byla již odeslána. Děkuji

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den, během prázdnin docházelo k pozdržení odeslání výher nakladateli (dovolené, zavřené sklady) – všechny dosud nezaslané výhry (dle zpráv čtenářů) znovu reklamujeme a doufám, že během září bude všechno odesláno. Děkujeme za pochopení a trpělivost.

Napsat komentář