Vyhrajte pokračování příběhu majitelky Salonu lásky

priserne-tchyne-perex
Soužití s nastávající tchyní nebude pro Angeliku žádnou procházkou růžovým sadem. Navíc když váhá, zda je její nastávající Magnus opravdu tím pravým. Najde útěchu alespoň mezi klienty ve svém neobyčejném kadeřnictví Salon lásky?

Nové příběhy ze Salonu d’Amour

V pohádkách jsou macechy zlé. A i ve skutečném životě není dobré se jim podřizovat. O tom je Angelika Lagermark přesvědčena. Ze zkušenosti.

Před šesti měsíci chytila Angelika svatební kytici, a teď se nemůže dočkat svatby. Ale Angelika má pochybnosti. Je Magnus ten pravý? Jeho matka Judith, která se po nehodě ve vlastním bytě k Angelice nečekaně přestěhovala, rozhodně není spolubydlícím, jakého Angelika chce. Život je boj. Angelika nikdy neměla děti, po kterých strašně toužila, ale když jí do života vstoupil malý Folke, dostala šanci být jeho dospělým vzorem. Folke trpí selháním ledvin a potřebuje transplantaci. Ale najít dárce není snadné. A jak mluvit s dítětem, které klade závažné otázky týkající se smrti?

Angelika se svou sestrou mají na Gotlandu dvě zavedená kadeřnictví, ale ve skutečnosti mají jiný cíl: pomáhají lidem najít lásku. Setkáváme se s Egilem, který trpí posttraumatickým syndromem, protože jeho přítelkyně mu oznámila, že by si měli dát pauzu a získat nové zkušenosti. Nyní Egil dává každý týden do místních novin inzerát pod pseudonymem „Nezkušený“ a hledá ženy, které ho naučí umění lásky. Určitě potřebuje pomoc.

To, že se jdete nechat ostříhat do Salonu lásky, nikdy není náhoda. A nikdy není příliš pozdě na to najít lásku. Angelika vám již vychází vstříc!

 

Příšerné tchyně

Autorka: Anna Jansson

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Adriana Kubrychtová
Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-7390-735-8

Přečtěte si více o knize Příšerné tchyně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

Ukázka z knihy

Podle mého jsem polévku osolila dost. Pro mě byla dokonce trochu přesolená, ale podám jí slánku, aniž bych to komentovala. Následné události mě přivedou k myšlence, jestli je opravdu blázen. Judith se zvedne od stolu a začne sypat sůl na podlahu do každého rohu kuchyně a pak se slánkou odpochoduje do obýváku. Pod stolem štípnu Magnuse do stehna, aby mi věnoval pozornost. „Co to dělá?“
„Vyhání z tvého domu zlé duchy. Klid, jenom to zkouší,“ vysvětluje Magnus bez jakéhokoli náznaku úsměvu. „Stejným způsobem vyhnala ze svého života muže. Můj i Rickyho otec se shodli, že soužití s ní bylo to nejtrpčí, co zažili. Dnešek je jen taková malá ukázka. Vaše seznámení mohlo dopadnout daleko hůř.“ Magnus vypadá, jako kdyby se mu ulevilo.
„A tady je pokoj pro hosty,“ zní Juditin vzdalující se hlas, „když posuneme postel doprostřed místnosti, myslím, že tu přes víkend budu moct přespat. Odlétám v pondělí brzy ráno. Nemá smysl, abych se mezitím vracela do Hemse.“
Podívám se na Magnuse. Upřeně se mu zadívám do očí, aby nemohl uhnout, a čekám na vysvětlení. Chce snad zůstat celý víkend? (str. 22)

 

O autorce

anna-janssonAnna Jansson vyrůstala s knihami. Všechny, které napsala – kriminální romány, dětské knihy i literaturu faktu –, jsou prostoupeny duchem pohádkových příběhů. Mnoho let pracovala jako zdravotní sestra. Její prvotinou byly příběhy lidí, které potkala v nemocnici. I do kriminálních příběhů dokáže vložit současné etické problémy, týkající se vztahu lidí k životu a smrti. Kromě psaní románů pořádá také přednášky o etických otázkách zdravotní péče a na toto téma napsala řadu knih. Její kniha Podivný pták (Främmande fågel) byla v roce 2006 nominována na cenu Glasnyckeln, cenu pro nejlepší skandinávský kriminální román. Podle jejích předloh byla natočena celá řada celovečerních a televizních filmů, které měly úspěch ve Švédsku, Německu i Spojených státech.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Příšerné tchyně

Hlavní hrdinku Angeliku Lagermark si možná vybavujete už z předchozího románu Anny JanssonBohyně osudu ze salonu d’Amour. Do jejího kadeřnictví se nikdo nechodí nechat jen ostříhat, ale také pro radu ohledně lásky. Ovšem majitelka by takovou pomoc právě sama potřebovala, protože si není jistá, zda je Magnus ten pravý a s tchyní Judith, která se k nim přistěhovala, to také nemá zrovna jednoduché. Dokáže najít odpovědi na své otázky a najít konečně štěstí?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Příšerné tchyně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Příšerné tchyně
probíhá od 4. do 17. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Příšerné tchyně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříšerné tchyně

Jansson, Anna

Edice Knihy Omega, 2018

Napsat komentář