Temná zákoutí lidské mysli

Temna-zakouti-lidske-mysli
Sérioví vrazi, dvojití agenti a zábava, která se tak trochu vymkla kontrole… Následující čtyři tituly vám umožní nahlédnout do těch nejtemnějších zákoutí lidské mysli. Zjistěte, co všechno dokáže člověk člověku udělat.

V letním táboře Podkova kdysi došlo ke dvěma záhadným zmizením. O dvacet let později se detektiv Lucas Dalton a další bývalé vedoucí vracejí na místo činu, kde byly nalezeny lidské ostatky. Zvládnou vraha vypátrat dříve, než dojde k dalšímu neštěstí?

To mi zaplatíš

Temná tajemství jednoho léta ožívají. Dvacet let čekal vrah na vhodnou příležitost k pomstě…
Měl to být takový kanadský žertík, jaké k letním táborům patří. Vedoucí dívčího oddílu Monica O’Nealová celou dobu všem lezla na nervy, a tak se ji teď ostatní rozhodnou trochu vystrašit. Nic se jí nestane, jen se pořádně vyleká. Vždyť co by se mohlo zkazit? Bohužel všechno.
O dvacet let později vyšetřuje detektiv Lucas Dalton nález lidských ostatků na pozemku bývalého tábora. Lucas to místo dobře zná – jeho otec tábor vedl a Lucas tam pracoval onoho osudného léta, kdy beze stopy zmizely dvě dívky. Jedna se podle všeobecného mínění stala obětí uprchlého zločince, druhá se utopila. Lucas ví, že by měl případ s takovou mírou osobní zainteresovanosti odmítnout. Vždyť už teď je jeho kariéra v ohrožení. Ale možná nastal čas, aby konečně někdo odhalil, jak to tehdy všechno bylo.
Do místa konání tábora přijíždějí další bývalé vedoucí, aby se společně pokusily poskládat události osudové noci. Každá z nich něco ví. Každá z nich slíbila, že si to nechá pro sebe. Nyní se rozhodnou tento dávný slib porušit. Jakmile se ale do toho pustí, přijde všem vzkaz s jednoduchým výhrůžným sdělením: To mi zaplatíš. A pak se začne znovu vraždit.

Autorka: Lisa Jackson
Přeložila: Marie Čermáková-Frydrychová

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-272-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu To mi zaplatíš vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Skoč! Hned! Je to jediné východisko, a ty to víš. Pro tebe nejlepší řešení. Nejlepší pro Lucase. Nejlepší pro dítě… Opravdu? Nový život. Zatím nezrozený. Za očima jí tepala bolest a přepadaly ji výčitky, i když se přesvědčovala, že všechno činí s nejlepšími úmysly.

Po tvářích se jí řinuly slzy. Věděla, že to, oč se pokouší, je šílené. Přesto jí nezbývalo jiné řešení, neměla kam jít, komu věřit. Na chvilku zavřela oči, zhluboka se nadechla slaného mořského vzduchu a pomyslela na všechno, co se kdy mohlo stát, a co se nyní proměnilo v prchavý sen. Tady, v tomhle trapném letním táboře na oregonském pobřeží, který měl být oázou klidu, ba rájem, avšak proměnil se téměř v předpeklí, kde se všechno hroutilo do nejhlubších temnot. (str. 5, 6)

Přečtěte si prvních deset tisíc slov knihy.

O autorce

jacksonlisaLisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí. Mezi její další knihy patří např. Horká krevPřipravena zemřítProkletí a řada dalších.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino

————————————————

Manfred Baumann žije spořádaným životem v malém francouzském městečku. Denně dochází do své práce a pravidelně navštěvuje jedno bistro, kde potají okukuje pohlednou servírku. Pak ale Adèle náhle zmizí. A Manfred musí čelit policejnímu výslechu…

Zmizení Adèle Bedeauové

Rafinovaný psychothriller o Manfredu Baumannovi, nesmělém pracovníkovi místní pobočky banky v malém francouzském městě u hranic se Švýcarskem. Manfred tráví každý den v bistru na náměstí, kde popíjí a pozoruje cvrkot. Hlavně však potajmu okukuje Adele Bedeauovou, pohlednou servírku, pro niž jezdí na mopedu její kluk. Jednoho dne však Adele nepřijde do práce a neukáže se ani druhý den. Manfredovi se zhroutí jeho malý svět a on je teď ještě osamělejší než dřív. Pak však u dveří jeho bytu zaklepe inspektor Gorski a začne se Manfreda na servírku vyptávat.

Autor: Graeme Burnet Macrae 
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-257-2436-1
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Zmizení Adèle Bedeauové vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Adèle byla oblečená v krátké černé sukni a bílé halence. Kolem pasu měla uvázanou zástěrku s kapsou, v níž nosila bloček na objednávky a hadřík, kterým utírala stoly. Byla to snědá podsaditá dívka se širokým zadkem a velkými těžkými prsy. Měla plné rty, olivovou pleť a hnědé oči, které obvykle upírala na podlahu. Její rysy byly příliš hrubé, aby se dala považovat za krasavici, ale čišela z ní jakási zemitá přitažlivost, kterou nepochybně ještě zdůrazňovalo ošumělé prostředí.

Zatímco se skláněla nad prázdnými stoly, Manfred se obrátil k pultu a v zrcadle nad barem sledoval, jak jí sukně klouže po stehnech výš. Pod ní měla tělové silonky, bílé ponožky a černé lodičky. Tři muži od stolu u dveří ji také pozorovali; a jak si Manfred představoval, nepochybně se jim hlavou honily podobné myšlenky jako jemu. (str. 9, 10)

O autorovi

Graeme Burnet Macrae (* 1967) je skotský prozaik žijící v Glasgowě; nějakou dobu pobýval i v Česku. Upozornil na sebe výraznou prvotinou Zmizení Adele Bedeauové. Druhý román Jeho krvavé dílo sklidil obrovský úspěch u čtenářů a kritiky.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Vivian Millerová, analytička CIA, po několika letech konečně získá stopu vedoucí ke členům ruské spící buňky na území USA. To, co najde v počítači ruského špiona, však otřese základy celého jejího života a přesvědčení. Komu vlastně ještě může věřit?

Musím to vědět

Vivian Millerová pracuje jako analytička CIA. Již několik let se snaží s týmem svých kolegů odhalit členy ruské spící buňky na území Spojených států. Poté, co se jí podaří proniknout do počítače jednoho ruského špiona, narazí na složku tajných agentů. Pět na první pohled úplně obyčejných lidí. Jen o pár kliknutí myší později se ale všechno, na čem Vivian kdy záleželo, ocitá v ohrožení – její práce, manžel, dokonce i její čtyři děti… Vivian slíbila, že bude chránit svoji vlast před všemi nepřáteli. Jenomže teď stojí před neřešitelnou volbou. Je rozpolcená mezi loajalitou a zradou, mezi láskou a podezřením. Komu lze věřit a může se vůbec rozhodnout správně?

Autorka: Karen Cleveland
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-8026-711-40-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Musím to vědět vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

„Co teď budeš dělat?“ zeptá se tedy.
Zadívám se na Caleba v druhé postýlce. Chlapeček se zlatými vlásky a pootevřenými růžovými rty leží na zádech s ručkama a nohama rozhozenýma a v těch svých dupačkách připomíná mořskou hvězdici. Ještě netuší, jak je zranitelný a jak krutý umí svět být.
Tolikrát jsem v duchu slibovala, že ho budu chránit. Že budu silná i za něho a postarám se, aby dostal všechny šance a mohl vést normální život. Ale co když nebudu poblíž?
Pro své děti musím udělat cokoli, napadne mě. Otevřu dlaň a zadívám se na nenápadný obdelníček – tak malý, a tak mocný. Může vše napravit i zničit.
Nebo spíš znamená velkou lež.
„Ty víš, že nemám na vybranou,“ promluvím a přinutím se pohlédnout na svého manžela, muže, kterého znám tak dobře, a zároveň ani trochu. (str. 10)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Karen Cleveland je bývalou analytičkou CIA – stejně jako protagonistka její prvotiny, špionážního thrilleru Musím to vědět, pro zpravodajskou službu pracovala osm let. Studovala na Fulbrightově stipendiu na Trinity College v Dublinu a promovala na Harvardově univerzitě. Žije v severní Virginii se svým manželem a dvěma dospívajícími syny.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Okny rodinného domu proniká šumění vln a slaná příchuť mořské vody laská sliznice. Dvě ženy, matky, jsou na pokraji zhroucení. Před sedmi lety se moře uzavřelo nad desetiletým chlapcem. A nyní to stejné hrozí i tomu druhému. Nebo to nakonec bylo všechno jinak?

Stíny nad zálivem

Vodopád lží a vlna strachu ochromí idylickou komunitu na poloostrově. Kdo všechno a proč skrývá pravdu?
Před sedmi lety unese dva desetileté chlapce proud příliš daleko od břehu. A na pevninu se vrátí jen jeden… Sářin syn Jacob sice před sedmi lety přežil, ale na své narozeniny, v den neblahého výročí, zmizí beze stopy. Postupně se začínají vynořovat nová i stará tajemství a komunitu na poloostrově Sandbank plíživě ochromuje napětí a nezodpovězené otázky. Sára je stále více a více zoufalá a přestává věřit všem, které zná a kterým dosud důvěřovala – a dobře dělá… Co se vlastně před sedmi lety událo? Jak to, že v komunitě, kde se pořád někdo dívá, zrovna tehdy nikdo nic neviděl? Kdo všechno a proč má důvod tajit, co se doopravdy stalo?

Autorka: Lucy Clarkeová
Přeložila: Alena Peisertová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-0598-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Stíny nad zálivem vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Když byl Jacob malý, Nick se mě vždycky ptal na můj názor ohledně Jacobových potřeb, jak mu nejlépe ovázat koleno, jestli si má zdřímnout nebo co má nejraději k jídlu. Ale v několika posledních letech už si nejsem jistá, že potřeby svého syna znám. V jeho společnosti si často připadám zcela bezradná, když mám něco říct – kladu příliš otázek nebo špatné otázky. A když mi Jacob ve vzácných okamžicích důvěřuje, připadám si jako poutník na poušti, jenž narazil na jezero s chladnou vodou, tolik toužím po důvěře.
Včera večer, když se Jacob otočil a podíval se na mě, nevěděla jsem, co říct, co udělat. Sedmnáct let je jako čára v písku; právě ji překročil a vstoupil do dospělosti – ale není připravený. Možná proto jsem to všechno řekla, snažila jsem se ho k sobě znovu připoutat.
Sestupuju po žebříku, hlava mi třeští. Jacob je určitě někde se svými přáteli – nejspíš se do oběda ukáže, kocovina ještě zhorší jeho náladu. A přesto cítím, jak po mně sahají chapadla paniky, svírají mi hrudník. (str. 12, 13)

Pokračujte ve čtení ukázky…

O autorce

Lucy Clarkeová vystudovala anglickou literaturu a nějaký čas pracovala jako moderátorka společenských akcí a také vyučovala tvůrčí psaní. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek. Miluje cestování a psaní deníků. Její debut The Sea Sisters se objevil v prestižním výběru Book Club Choise 2013 a byl přeložen do deseti jazyků. V češtině vyšly její romány Poslední nádechModrá a Stíny nad zálivem.

Lucy je vdaná za Jamese Coxe, profesionálního surfaře, se kterým společně tráví zimy cestováním a letní měsíce pak v jejich domě na jižním pobřeží Anglie.

Zdroj informací: Cosmopolis


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo mi zaplatíš

Jackson, Lisa

Domino, 2018

zobrazit info o knizeZmizení Adéle Bedeauové

Macrae, Graeme Burnet

Argo, 2018

zobrazit info o knizeMusím to vědět

Cleveland, Karen

Motto, 2018

zobrazit info o knizeStíny nad zálivem

Clarkeová, Lucy

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář