Síla modlitby

Pohni horami
Proč se nám zdá, že naše modlitby k Bohu nedosahují a nevedou k žádné změně? Děláme snad něco špatně? Možná některé modlitby zkrátka nefungují. Těmito a dalšími otázkami se zabývá kniha Pohni horami.

Jak bychom se cítili, kdybychom k modlitbě přistupovali s důvěrou a jistotou – přesvědčeni, že nás Bůh slyší a že na našich modlitbách záleží? Pravděpodobně by to byl úžasný a zároveň nezvyklý pocit. Je tomu tak proto, že se naše modlitby často setkávají s mlčením nebo se nám zdá, že nic nezmění. Mnohdy býváme zklamáni, nebo dokonce zoufalí tváří v tvář našim pokračujícím bitvám a nenaplněným touhám – zvláště když nevíme, jestli děláme něco špatně, nebo jestli některé modlitby prostě nefungují. John Eldredge, autor řady bestsellerů, se s těmito otázkami pokouší vypořádat v knize Pohni horami. Nabízí nadějný přístup k modlitbě, která je účinná, vztahová a mnohými křesťany jen vzácně zakoušená. Ve světě plném nebezpečí, dobrodružství a zázraků máme k dispozici modlitby, které mohou proměnit události a záležitosti, jež jsou pro nás a pro Boha nejdůležitější. Kniha Pohni horami vám ukáže, jak zakusit sílu každodenní modlitby, naučit se hlavní typy modliteb – včetně modlitby intervenční, posvěcení, bojové a za uzdravení – a jak objevit intimitu modlitby srdce, naslouchat modlitbě a modlit se s biblickými texty.

 

Pohni horami

Tvá modlitba může přinést změnu
Autor: John Eldredge

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-405-8
Doporučená cena: 240 Kč

Knihu Pohni horami vydalo nakladatelství Návrat domů.

 

Ukázka z knihy

V tomto bodě můžeme pokročit dál a odbourat jeden uctívaný omyl ohledně modlitby. Setkávám se s řadou milých modlících se bratrů, kteří spoléhají na okřídlený výrok: „Modlitba pohne Boží rukou“. Je to jedno z oblíbených náboženských rčení, která se stala posvátnými, protože balí zbožnou pokoru do dobře zapamatovatelné fráze.
Je to však odporný pohled na Boha i na modlitbu.
Sledujte tu logiku: Modlitba pohybuje Boží rukou − jinými slovy, Bůh čeká, dokud se nepomodlím. Už jen tato myšlenka zrcadlí tak devalvovaný pohled na Boha, že jsem vděčný, že je nepravdivá, chybná a heretická. Celý příběh Božího jednání s námi začíná tím, že Bůh dělá první krok: „Na počátku Bůh…“ (Gn 1,1). A toto téma se vine celou Biblí.

 

John Eldredge

John Eldredge je autor spirituální literatury, terapeut a ředitel společenství pro duchovní poradenství Ransomed Heart Ministries v americkém Coloradu. Na jeho práci se jako spoluautorka některých knih podílí manželka Stasi Eldredgeová, vedoucí ženských programů v Ransomed Heart Ministries. Za Johna je vdaná 25 let a má s ním tři syny. Společně napsali knihu Láska a boj.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Nakladatelství Návrat domů vydává populárně-naučnou literaturu zabývající se aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohni horami

Eldredge, John

Návrat domů, 2018

Napsat komentář