Vyhrajte případ vraha řádícího na břehu Temže

temne-ricni-proudy-perex
Policistka Lacey Flintová dobře ví, kolik tragických úmrtí má každoročně na svědomí řeka Temže, přesto si je u nejnovějšího případu jistá, že tentokrát najde řešení spíše na břehu. Navíc se zdá, že pachateli nešlo ani tak o oběť, jako spíš o Lacey samotnou.

Podivné dárky od vraha

Mladá policistka Lacey Flintová si je velmi dobře vědoma, jak může být Temže nebezpečná – přesto na řece bydlí, pracuje a navzdory všem varováním v ní i plave. Podařilo se jí zotavit z traumat uplynulých měsíců a snad poprvé v životě má pocit, že by mohla být šťastná. Mýlí se.

Za horkého letního dne zahlédne na vodě mrtvé tělo. Lacey slouží u námořní jednotky Metropolitní policie, a proto ví, kolik tragických úmrtí má řeka na svědomí. Všechny instinkty jí ale napovídají, že tento případ je jiný. Kdo byla ta žena a proč je pečlivě zahalena do bílého pohřebního roucha? Proč má Lacey neodbytný pocit, že komusi záleželo na tom, aby mrtvou ženu spatřila? Nalhává si to, anebo někdo opravdu slídí kolem jejího hausbótu?

Inspektorka Dana Tullochová by to nikdy nepřiznala, ale pro záhadnou Lacey má slabost, i když se jí neustále vměšuje do vyšetřování toho podivného případu utonulé ženy. Dobře ví, jakým peklem si bývalá kolegyně prošla, a tak jí jen velmi nerada informuje o hrozícím nebezpečí. Ale Lacey už tuší, vlastně ví, že kolem její lodi se pohybuje vrah a nechává jí dárky, které by raději nikdy nedostala…

 

Temné říční proudy

Autorka: S. J. Bolton

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Martin Verner
Počet stran: 496
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-7498-274-3

Přečtěte si více o knize Temné říční proudy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Když se jí trochu svezou vlasy, vykoukne pod nimi krásná bledá tvář. Vrah vzdychne. Když nemají potlučený obličej, je to vždycky snazší. Rána na krku je sice děsivá, ale tvář je netknutá. Má zavřené oči, a to je taky dobře. Oči totiž ztrácejí lesk hrozně rychle.
Cítí to zas, ten hluboký smutek. Lítost – vhodnější slovo vraha doopravdy nenapadá. Ty dlouhonohé dívky s rozevlátými vlasy jsou tak rozkošné. Proč je balamutí příslibem pomoci a bezpečí? Proč žije pro ten okamžik, kdy se záblesk naděje v jejich očích mění v děs?
Tak dost. Musí tělo vysvléct, omýt a zabalit. Do rána ho tu může nechat a zítra je vhodí do řeky. Prostěradla, nylonovou šňůru i závaží má připravené.
Žena je brzy nahá; bavlněná tunika a kalhoty šly dolů raz dva, obyčejné spodní prádlo jakbysmet. (str. 15)

 

O autorce

SJ-BoltonS. J. Bolton vyrůstala v hrabství Lancashire a její raná kariéra zahrnovala příliš mnoho aktivit, z nichž některé jí dnes uvádějí do rozpaků. Všech svých mladistvých aktivit se ráda vzdala, aby se mohla stát matkou a spisovatelkou (v tomto pořadí). Její knihy, mezi které patří tituly Už mě vidíš?, Obětina, Volavka, Tak to je, tak to bude a Má ji rád, nemá ji rád, byly nominovány na všechny významné literární ceny, určené pro autory detektivek a thrillerů. Kolegové ze spisovatelské branže o ní hovoří bez výjimky s velkou úctou – za všechny ocitujme Tess Gerritsen: „S. J. Bolton mění tvář krimirománu, jak jsme ho znali doposud.“
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Temné říční proudy

Policistka Lacey Flintová sice ví, jak Temže dokáže být nebezpečná, přesto v ní sama navzdory všem varováním plave. Jako členka námořní jednotky Metropolitní policie má totiž pocit, že jí nic nehrozí. To se ovšem plete, protože je stále jasnější, že nejnovější oběť vytažená z vody nezemřela náhodou, ale rukou nebezpečného vraha, který vše navíc připravil tak, aby ji našla právě Lacey. Kdo stojí za brutálním zločinem a proč ho mladá policistka tolik fascinuje? To si přečtěte v nejnovějším thrilleru uznávané britské spisovatelky S. J. Bolton.
A pokud se chcete o knize dozvědět více přímo od autorky, nebo si některý z jejích předchozích titulů nechat podepsat, budete k tomu mít příležitost na autogramiádě, která se koná v úterý 26. června v knihkupectví Knihy Dobrovský na Václavském náměstí v Praze.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Temné říční proudy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Temné říční proudy
probíhá od 22. června do 5. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Temné říční proudy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemné říční proudy

Bolton, S.J.

Domino, 2018

Napsat komentář