Průvodci životem pro ženy

zeny
Být ženou je skoro jako druhé zaměstnání, mnohem náročnější než všechny ostatní. Jak být dobrou matkou, manželkou, zvládnout chodit do práce, stíhat vést domácnost, vypadat dobře, ze všeho toho se nezbláznit a být spokojená? To jsou otázky, které zajímají snad každou ženu, a my vám v dnešních tipech pomůžeme najít na ně odpověď.

Každá žena je krásná, ale ne každá tak sebe vidí. Jak být se sebou spokojená a nebát se na sebe podívat do zrcadla, to vás naučí Stasi Eldredgeová.

Skutečně sama sebou

Autorka: Stasi Eldredgeová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-404-1
Doporučená cena: 245 Kč

Knihu Skutečně sama sebou vydalo nakladatelství Návrat domů.

Tato kniha je obdobou titulu Půvabná, je však věnovaná zralým ženám.
Máte ve svém životě oblast, kterou byste ráda změnila, pokoušela jste se ji změnit a nepodařilo se vám to?
Stasi Eldredgeová z vlastní zkušenosti ví, že osamělost, hněv nebo nízké sebevědomí dokážou dusit vaši víru, že vás Bůh miluje. V knize Skutečně sama sebou upřímně vypráví o svých vlastních zápasech v minulosti, kdy se potýkala s nadváhou a se zpochybňováním vlastní hodnoty, aby vám připomněla, že s takovýmito pocity a problémy nemusíte zůstat navždy. Hanba a strach nemusí být součástí vašeho života. Nikdy vám nedopomohou k růstu, po kterém toužíte. To může udělat jenom Bůh.
Jste na cestě k tomu, abyste získala své pravé já. Přijměte účast na proměně, kterou vám Bůh přislíbil, prozkoumejte svůj vlastní příběh, probuďte v sobě touhy, jež do vás Bůh vložil, a začněte sebe samu vidět tak, jak vás vidí Bůh.

————————————————

Naše chování velmi ovlivňuje prostředí, ve kterém jsme vyrůstaly, především výchova rodičů. Pokud jste měly narcistickou matku, je to především negativní vliv, kterého se lze zbavit!

Budu vůbec někdy dost dobrá?

Rádce pro dcery narcistických matek
Autorka: Karyl McBride
Přeložila: Marcela Koupilová

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1299-7
Doporučená cena: 335 Kč

Knihu Budu vůbec někdy dost dobrá? vydalo nakladatelství Portál.

Tato kniha je určena dcerám matek, které se chovaly sobecky a soustředily se jen na sebe. Nabízí jim pomocnou ruku k tomu, aby překonaly to, co se jim dělo, a dokázaly změnit svůj život. Karyl McBride má více než dvacetiletou praxi s prací s ženami, které prošly touto zkušeností, a pomáhá jim odhalit, jak tato zkušenost poznamenala jejich emoční život, a také vytvořit si vlastní program, který jim pomůže ochránit se před vlivy minulosti, rozhodovat se a přivést je k zotavení zranění z osobní historie.
Narcistické matky své dcery učí, že láska není bezpodmínečná, že ji dostanou pouze tehdy, když se chovají tak, jak se od nich očekává. Jako dospělé pak tyto dcery mají problém s překonáním pocitu nedostatečnosti, zklamání, emoční prázdnoty a smutku. Utíkají se pak do nezdravých romantických vztahů, mívají sklon k perfekcionismu a neadekvátní sebekritice a potýkají se s frustrací. Často také sabotují samy sebe.
Kniha jim pomůže rozpoznat jejich vlastní zkušenost s mateřským narcismem a jeho dopady na celý jejich život. Také jim pomůže zjistit, zda samy převzaly verbální i neverbální poselství svých matek a zda se s nimi ztotožnily. Pomůže jim v tom, aby převzaly kontrolu nad svým životem a nastolily ve vztahu se svou matkou jasné a zdravé hranice.

Z mé zkušenosti a výzkumu je odpověď jasná: otec se točí kolem matky jako planeta kolem Slunce. Narcistka se potřebuje provdat za někoho, kdo jí umožní být v centru veškerého dění. Pokud má manželství vydržet, musí to tak být. V rodinném dramatu hraje narcistka hlavní roli a její partner roli vedlejší.
Muž se do této situace dostává z mnoha důvodů, pro nás je však nejpodstatnější, že je to člověk, který chování své ženy přijímá a většinou jí je také umožňuje. Možná, že ne vždycky to tak chce, ale dělá to, protože se naučil, že jedině tak se to s ní dá zvládnout. A protože se soustředí na svou ženu, jeho spojenectví s matkou pak může způsobit, že sám vypadá jako narcista. Nedokáže se postarat o potřeby své dcery.

Prohlédněte si celou ukázku na stránce nakladatelství (v dolní části).

————————————————

Znovuobjevte vaše sny z mladých let, nebo si najděte nové a dejte svému životu smysl. Nebýt mladá neznamená, že váš život musí být nuda!

Ještě můžu vzlétnout

Autorka: Monika Hodáčová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0632-5
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Ještě můžu vzlétnout vydalo nakladatelství Grada.

Pamatujete si, o čem jste snila, když vám bylo dvacet? Stále ještě sníte nebo jste se už se všemi sny rozloučila? Možná by stálo za to některé z nich oprášit. A jestli už je na něco příliš pozdě, neznamená to, že nemůžete mít sny úplně nové, a možná dokonce i takové, o kterých se vám kdysi dávno ani nesnilo…
Tato knížka je laskavým průvodcem pro ženy, které přemýšlejí, jak naloží s druhou polovinou svého života. Autorka, zkušená terapeutka, která na vlastní životní cestě řešila stejné otázky jako vy, vám pomůže zamyslet se nad vlastní minulostí, která ovlivňuje váš život. Otázkami, zajímavými příběhy a podnětnými myšlenkami vás podpoří při vstupu do nové životní etapy, která může být plná velkých příležitostí, radosti z práce na sobě, na vztazích, na tom, co nás těší a dává našemu životu smysl.
Oproti dřívějším dobám máme mnohem více možností, můžeme více. Ale nemusíme. Nemusíme spasit svět ani být dokonalé. Možná by stačilo být k sobě laskavější a zkusit plnit si své sny. Nikdy není pozdě vzlétnout!

Někteří se snaží vše, co zažili doma, zcela změnit. Nedostatek péče a lásky nahradí přílišnou láskou a péčí, představami o tom, co je pro jejich děti správné. Jsou to přece jejich děti a oni vědí, co je pro ně nejlepší. Dítě, zvláště to odrůstající, na to ale může mít zcela jiný názora je tlačeno někam, kam vůbec jít nechce.
Jiní rodiče zvolí cestu alternativní, na jedné straně dávají dětem více svobody, než mohou vůbec unést, na druhé straně ale přísně zakážou, co podle nich svobodného ducha brzdí. Nejčastěji to bývá televize, počítačové hry, nezdravé potraviny. Nezřídka se ale stane, že s nástupem dospívání se jejich děti snaží dohonit vše, o co se cítí ochuzeny.

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si její plnou verzi.

————————————————

Emoce jsou důležitá součást našeho života a je důležité s nimi pracovat – zkuste to například skrze umění a najděte ztracené sebevědomí.

Vytvořte svou Knihu života

Autorka: Tamara Laporte
Přeložila: Veronika Nohavicová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 216×254 mm
ISBN: 978-80-7413-369-5
Doporučená cena: 310 Kč

Knihu Vytvořte svou Knihu života vydalo nakladatelství Zoner Press.

Přeměňte emoce v umění.

Neustále se potýkáme s různými životními komplikacemi a všemožnými názory lidí, které v nás zanechávají určitou stopu a ovlivňují náš pohled na svět i na sebe sama. Osvojujeme si různé předsudky a sebekritické soudy, které nás brzdí a omezují. Právě výtvarná tvorba je jedním z nejefektivnějších způsobů, jak se vnitřně osvobodit a získat zpět ztracené sebevědomí.

Výtvarnice Tamara Laporte již řadu let pomáhá prostřednictvím online kurzů zvaných Life Book lidem všeho druhu pracovat se svými emocemi pomocí umění. Kniha Vytvořte svou Knihu života (Create Your Life Book) je shrnutím její mnohaleté práce a obsahuje ty nejúspěšnější výtvarné projekty, které lidem nejvíce pomohly. Naučíte se rozpoznat své problémy a trápení, přiznat si je a v průběhu tvoření se s nimi vyrovnat a oprostit se od nich. V každém projektu pomocí instrukcí krok za krokem objevíte své kreativní já, naučíte se pracovat různými technikami, zjistíte, co vám brání v rozletu, a zároveň oceníte to, co máte a za co můžete být vděční.

Svá hotová díla pak na závěr svážete do jedné knihy a budete mít trvalou upomínku na to, čeho jste se zbavili a co nového a cenného jste získali.

S čím potřebuji pomoct? Co chci změnit nebo zlepšit?“ Stanovte si cíl nebo záměr, a pak si vyberte odpovídající kámen nebo krystal, který vám tento záměr pomůže včlenit do vašeho díla.
Když přemýšlím o změně a přeměně, okamžitě mě napadají věci, které mi mohou s mým záměrem pomoci a které dokáží celý proces přeměny podpořit.
Umění jako takové je skvělý nástroj pro transformaci, protože jde o neustálou křivku učení se, hraní si, získávání nových dovedností a zlepšování všeho, co jste se do té chvíle naučili. Pro mne představuje spojení umění s dalšími věcmi, které dokáží pomoci s procesem transformace, velice silnou kombinaci.
V tomto projektu jsem se zaměřila na použití barev v kombinaci s krystaly a kameny. Obojí může mít ohromný vliv na to, jak se cítíme.

Neváhejte a zalistujte si celou ukázkou!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

S čím byste nejvíce potřebovala poradit vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkutečně sama sebou

Eldredgeová, Stasi

Návrat domů, 2018

zobrazit info o knizeBudu vůbec někdy dost dobrá?
Rádce pro dcery narcistických matek

McBride, Karyl

Portál, 2018

zobrazit info o knizeJeště můžu vzlétnout
Laskavý průvodce ženy středního věku

Hodáčová, Monika

Grada, 2018

zobrazit info o knizeVytvořte svou Knihu života

Laporte, Tamara

Zoner Press, 2018

Napsat komentář