Životní cesta s depresí

Zitra je bohuzel taky den
Deprese je téma, kterého se Tobi Katze chopil osobitou cestou. O své nemoci už delší dobu píše blog a nechybí v něm ani pořádná dávka humoru a cynismu. V knižní podobě ale najdete i naději na lepší zítřky…

Můžeme se nemoci, jakou je deprese, smát a žertovat o ní? Většina lidí by pravděpodobně odpověděla, že ne, jiní by zase tvrdili, že deprese přece není žádná opravdová nemoc. A pak je tu Tobi Katze, který přesně v duchu hesla „smích je nejlepší medicína“ píše už delší dobu o své nemoci blog, pro který je typická dávka humoru a cynismu, aniž by však vážnou tematiku nějak zesměšňoval. Ve své knize ovšem nechává svoje čtenáře na vlastní kůži prožívat i chvíle plné neporozumění, emocionálního chladu, ztráty, letargie a podobně. Knihu prostupuje naděje, že na konci sebedelšího tunelu se nakonec objeví světlo. I když to trvá, stojí za to se nevzdat.
Lidé, kteří sami bojují nebo někdy bojovali s depresí, se v řadě situací poznají, jejich rodinným příslušníkům a přátelům zase kniha pomůže pochopit, jak se ve skutečnosti cítí. Knihu ocení čtenáři psychologické literatury, rodinní příslušníci lidí s depresí, ti, kteří bojují nebo někdy bojovali s depresí, a užitečná bude i pro pomáhající profesionály.

Ukázka z knihy

Na depresích je dobrý to, že při nich velmi dobře poznáte sami sebe a svoje silné stránky. Já jsem například vůbec netušil, že dokážu uvařit instantní pudink, aniž bych přitom vstal z postele. Změna stravy je prvním krokem z deprese, tvrdí můj terapeut, a něco na tom vážně bude. A samozřejmě, rada hodně důležitá, ale bleskurychle aplikovatelná: zjednodušit si život. (str. 58)

Na stránkách nakladatele naleznete další ukázky.

Zítra je bohužel taky den

Nějak jsem od té deprese čekal víc
Autor: Tobi Katze
Přeložila: Tereza Semotamová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1281-2
Doporučená cena: 325 Kč

Knihu Zítra je bohužel taky den vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Tobi Katze (* 1981) píše povídky, eseje, básně a scénáře. Více než deset let vystupuje v rámci velmi populárních poetry slamů. Získal několik literárních ocenění. V roce 2014 začal psát na webových stránkách časopisu Stern blog o svém životě s depresí. Zítra je bohužel taky den je jeho druhá kniha.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZítra je bohužel taky den
Nějak jsem od té deprese čekal víc

Katze, Tobi

Portál, 2018

Napsat komentář