Vyhrajte sbírku kavárenských básní

cafe-robinson-perex
Dáte si rádi šálek dobré kávy, případně se s oblibou usadíte v příjemné kavárně a začtete se do kvalitní poezie? V tom případě vás dvojnásobně potěší sbírka básní od Jiřího Žáčka, ve kterých vás zavede do několika jedinečných podniků.

Básně vonící kávou

V kavárně člověk tráví čas sám se sebou a při tom se potkává s lidmi a situacemi, ve kterých je ještě kus neopotřebovaného života. Každá kavárna je pro Jiřího Žáčka jedinečná, žádnou nápodobu by do své sbírky nepřijal, a odráží se to i v názvech básní: Kavárna Mezi řádky, Café Mañana, Kavárna Na půl cesty, Café Moby Dick, Espresso Dolce vita, Kavárna Rendez-vous, Kavárna Na věčnosti. Jsou to přístavy, kde člověk může zakotvit se svým trápením, radostí nebo čekáním na naději a může tady v bezpečí prožívat vzrušené představy i barevné sny jako v titulní básni Café Robinson.

Básně doprovázejí fotografie Františka Dostála, který umí zachytit skutečný, nenaaranžovaný život. Z jeho fotek je cítit, že má rád lidi, které spatřil právě v kavárnách.

 

Café Robinson

Autor: Jiří Žáček

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 72
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-7244-418-2

Přečtěte si více o knize Café Robinson, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte také na ukázku.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

jiri-zacekJiří Žáček (*1945 Chomutov) patří k našim nejčtenějším a nejznámějším básníkům. Jeho poezie má nezaměnitelný styl i tóninu. Poznáme ji podle lehkosti a švihu, s jakými si autor hraje se slovy, podle atmosféry, jež nás obklopí při čtení. Už jeho první básnická sbírka pro děti Aprílová škola se stala hitem (ve třetím vydání vyšla ve stotisícovém nákladu). Ve sbírkách pro dospělé je zřetelnější jeho ironie a sarkasmus, nevyhýbá se ani milostné poezii.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Café Robinson

V kavárně může člověk strávit příjemné okamžiky s přáteli, obohacující chvíle, při kterých může jen tak rozjímat sám se sebou, nebo se nechat pohltit tamní atmosférou, kterou kromě ostatních hostů utváří také personál, počasí za okny a mnoho dalších okolností. Pokud jste právě dostali chuť na dobrou kávu v útulném podniku, ale nemůžete si vyrazit, máme pro vás skvělou alternativu – básnická sbírka Jiřího Žáčka vás totiž zavede hned do několika různých jedinečných kaváren, a to nejen prostřednictvím veršů, ale také fotografií Františka Dostála.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Café Robinson vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Café Robinson
probíhá od 27. května do 2. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 básnické sbírky Café Robinson

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCafé Robinson

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2018

Napsat komentář