Zahrajte si o příběh o lásce, ztrátě a vzpomínkách

nazdar-vitamine-perex
Třicetiletá Ruth se těsně před Vánoci rozešla se svým snoubencem, a aby toho nebylo málo, po příjezdu k rodičům se dozvídá špatné zprávy. Její otec nenávratně ztrácí paměť, a právě to se pro ni nakonec stane impulzem ke změně.

Humorný i dojemný návrat domů

Humorem protkaný příběh o lásce, ztrátě a vzpomínkách v jejich nejrůznějších podobách.

Život třicetileté Ruth se neubírá zrovna šťastným směrem. Těsně před Vánoci se rozejde se svým snoubencem a k tomu ji překvapí zpráva z domova – její otec Howard Young, uznávaný profesor historie nenávratně ztrácí paměť. Ruth podá výpověď v práci, opustí velkoměsto a vrací se do domu svého dětství, aby rodičům pomohla vyrovnat se s nenadálými změnami. Je ochotná vyzkoušet cokoliv, i zaručené recepty proti demenci – medúzovou polévku či medúzové placičky.

Román psaný formou deníkových zápisků je humornou i dojemnou sondou rodinných vztahů.

 

Nazdar, vitamíne

Nazdar, hořčíku, ginkgo, rybí tuku!

Autorka: Rachel Khongová

Vydalo: nakladatelství Plus
Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2018
ISBN: 978-80-2590-788-7

Přečtěte si více o knize Nazdar, vitamíne, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Dneska v noci našel nějaký muž tátovy kalhoty na stromě plném rozsvícených vánočních světýlek. Zavolal nám cizí člověk a oznámil: „Mám tu kalhoty. A patří Howardu Youngovi.“
„A sakra,“ opáčila jsem. Zavěsila jsem a došla si ověřit, že je táta doma a že má na sobě kalhoty. Byl a měl.
Včera jsem mu na máminu žádost napsala nevypratelným fixem na cedulky veškerého oblečení jeho jméno a naše telefonní číslo.
Očividně na truc část toho oblečení rozvěsil po stromech. Po celé Euclid Avenue se teď na větvích třepotají jeho kalhoty a košile. Stromy v centru jsou ozdobené rozsvícenými žárovičkami a muž, který nám volal, během řízení zaregistroval zářící šaty. (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Nazdar, vitamíne

Ruth si myslela, že Vánoce stráví jako každý rok se svým snoubencem Joelem u jeho rodiny v Charlestonu, jenže se rozešli a navíc ani od rodičů nepřichází dobré zprávy. Na druhou stranu je však právě otcova nemoc tím impulzem, který Ruth donutí, aby přehodnotila a změnila svůj život. Prožijte s ní i vy všechny humorné a dojemné chvíle, které jí osud přichystá v domě jejího dětství.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nazdar, vitamíne vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nazdar, vitamíne
probíhá od 20. do 26. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Nazdar, vitamíne

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNazdar, vitamíne
Nazdar, hořčíku, ginkgo, rybí tuku!

Khongová, Rachel

Plus, 2018

Napsat komentář