Gamebook na pokraji záhrobí

Ten-kdo-jinym-jamu-kopa-perex
Zajímá vás, jaké by to mohlo být, kdybyste se na nějakou dobu stali hrobníkem? Neváhejte a pojďte si to zkusit. Staňte se Jáchymem, hlavním hrdinou naší knihy, a proveďte jej všemi dobrodružstvími a nástrahami, které mu tato práce přichystala!

Ruku na srdce, každý z nás ve svém životě alespoň na chvíli zatoužil po tom stát se hrobníkem. Je v tom jakési morbidní poetično a na cylindry prý holky fakt letí. Navíc člověk potká spoustu zajímavých lidí, i když toho většinou už moc nenamluví. Změna povolání je ovšem zásadní krok a tak nabízíme přijatelnější alternativu – kup si tuhle knihu a staň se skrze ní na chvíli hrobníkem Jáchymem Ringerem. Určuj jeho kroky napříč divokým západem – tak divokým, že by i staré westerny zbledly závistí, kdyby už nebyly černobílé. Kopej hroby, spřátel se s mravenečníkem Brandonem, ochutnej zmrzlinu ze sleďů, přidej se k pochybné církvi a bojuj s krvežíznivými indiány a děsivou byrokracií. Tak do toho, mrtvoly se samy nezakopou! A díkybohu za to – jinak by byl Jáchym bez práce.

Ten, kdo jiným jámu kopá

Gamebook
Autor: Jan HolanMartin Bartůněk
Ilustrace: Julie Opletalová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1339-0
Doporučená cena: 235 Kč

Knihu Ten, kdo jiným jámu kopá vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

14
Jáchym měl pocit, že by město neměl jen tak opustit, strávil tu přece celý život a nebylo by správné, aby utekl bez rozloučení. Hodil si tedy lopatu přes rameno a vydal se do míst, která dřív důvěrně znal. Po chvíli narazil na první oběť výbuchu, již bylo možno identifikovat. Na zemi ležel klenotník Smith, ve tváři měl výraz údivu a v zádech zaražené prkno z plotu, nešťastně vymrštěné výbuchem. Jáchym ho popadl za ruce a táhl ho k hřbitovu, po pár metrech však vypadly Smithovi z náprsní kapsy zlaté hodinky. Jáchym na nich spočinul pohledem a…
… zlaté hodinky zvedl, vrátil je klenotníkovi do kapsy a pokračoval v práci. Otoč na 16.
… zlaté hodinky zvedl a dal si je do kapsy, klenotníkovi přece už k ničemu nebudou. Otoč na 18.

16
Jáchym se zachoval, jak by se na hrobníka slušeno, a vrátil mrtvému, co jeho jest. Potom pokračoval v tažení mrtvého těla k místu jeho posledního odpočinku. Přičti si 2 hrobnické body a otoč na 24.

Prohlédněte si všechny dostupné ukázky.

 

O autorech

Jan Holan je studentem IT fakulty ČVUT v Dejvicích. Rád čte fantastiku všeho druhu, věnuje se larpům a je kreativní všemi možnými bizarními způsoby.

Martin Bartůněk je v poslední fázi studia ekonomické analýzy na VŠE v Praze, kromě toho se ale věnuje i sportu Chanbara, ve kterém reprezentuje Českou republiku.

Knihu ilustrovala Julie Opletalová, která studuje ilustraci na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni, ve své bakalářské práci se věnovala deskové hře.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTen, kdo jiným jámu kopá
Gamebook

Bartůněk, Martin – Holan, Jan

Portál, 2018

Napsat komentář