Veselé a dobrodružné příběhy

Skolaci
Nudíte se a hledáte nějakou zábavu? Už nehledejte! Stačí, když sáhnete po jedné z dnešních knih, a zažijete takové dobrodružství, o jakém se vám ani nesnilo. Čekají na vás draci a princezny, Anča a Pepík či malý andílek.

Draci, rytíři, králové, princezny. Ti všichni patří do středověku. A právě o něm Irena Ričlová Lachoutová napsala svou další knihu pro děti, kterou i sama ilustrovala.

Vítejte ve světě chamtivých králů, statečných rytířů, obávaných draků a krásných panen toužících po vysvobození. Čeká na vás dobrodružné vyprávění o síle přátelství a splněných přání. Mohl-li se takový příběh kdy odehrát, bylo by to ve středověku; bouřlivém období lidských dějin plném změn a zvratů, někde mezi koncem antických civilizací a objevením Ameriky.
Zvídavý čtenář snad ocení, že se dozví i něco málo o nástupu vrcholného středověku okolo dvanáctého století. Autorka je současně ilustrátorkou.

Ukázka z knihy

Prani od jezera draku

Přání od jezera draků

Autorka: Irena Ričlová Lachoutová
Ilustrovala: Irena Ričlová Lachoutová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-37-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Přání od jezera draků vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Irena Ričlová Lachoutová se narodila v Praze a dětství prožila v Jílovém u Prahy. Vystudovala Střední odbornou školu v Praze. Několik let se živila jako prodejce náhradních autodílů. V práci se seznámila s manželem. Má dvě děti a momentálně je na mateřské dovolené. V dětství knihy neměla ráda. Dnes je s láskou a radostí čte, píše a ilustruje.

Zdroj informací: cbdb.cz

————————————————

Myší hrdinové Anča a Pepík jsou zpět, ale tentokrát už naposledy. Opět na ně čekají dobrodružné a kouzelné příhody, při kterých budou potřebovat odvahu a důvtip.

Poslední díl sebraných příběhů královny českého komiksu Lucie Lomové.
Už jsou tu zase oblíbení hrdinové, Anča a Pepík! Tyhle myší děti z Ušína zažívají každou chvíli nějaké dobrodružství, záhady se na ně hrnou a oni se často ocitají ve velkých nesnázích. Ale jsou odvážné a vynalézavé, takže zatím se jim vždycky povedlo dostat se z každého nebezpečí a na všechny nepřátele vyzrát. Doufejme, že tomu tak bude i tentokrát!
V posledním, pátém, svazku souborného vydání najdete příběhy z let 1998–2000, které původně vycházely v časopise Čtyřlístek. Hned několikrát budou muset Anča s Pepíkem vymyslet plán, jak se dostat ze zajetí nebo jak zrušit kouzla. Zažijí honičku se zločinci a, jak se dalo čekat, zase zabloudí do Čarovného lesa, což slibuje další zázračné dobrodružství. Na konci pak najdete dlouhý výpravný příběh Studnou do pohádky, který završuje celé pětisvazkové vydání Sebraných myšek.

Doporučujeme

Anča a Pepík už prožili mnoho dobrodružství, ať už na procházce lesem, při jízdě na koloběžkách či na lyžích nebo sáňkách:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Anča a Pepík 5

Autorka: Lucie Lomová
Ilustrovala: Lucie Lomová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-7252-741-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Anča a Pepík 5 vydalo nakladatelství Práh.

 O autorce

Lucie Lomová absolvovala Akademii múzických umění a vletech 1990 až 1999 pracovala na tvorbě autorského komiksu Anča a Pepík. Čtenáři jej původně mohli najít v časopise Čtyřlístek, následně vyšel i v knižní podobě. V roce 2006 jí vyšel ve Francii grafický román Anna en cavale, překladu do češtiny se kniha dočkala o rok později jako Anna na útěku. Ilustruje knihy pro děti i dospělé.

————————————————

Přemýšleli jste někdy nad tím, zda knižní hrdinové prožívají stejné starosti jako vy-čtenáři?  Sice žijí v knize, ale ani jim se nevyhýbají starosti a různé příhody…

Mohou malí čtenáři prožívat dobrodružství jako žáci prvé, druhé a třetí třídy? Jsou jejich vlastní prožitky tolik odlišné od příběhů našich hrdinů z nové knihy pro děti z nakladatelství Pohádkov? No, to zjistite až po přečtení Školákova. Ke čtení už přece nepotřebujete ani mámu ani tátu. Děti patří do školy a Školákov dětem.

Ukázka z knihy

A je to tady. První den v měsíci září vždy zve děti do školy. Všechny se těší. Jak a co bude nového? Přibude někdo do třídy? Kde, kdo v létě byl? Trošku se budou všichni vytahovat a překřikovat, já byl tam a já zas tady. Bude to ten správný mumraj. Paní učitelka je nebude moci vůbec uklidnit. Ale tak to prvý den školy prostě chodí, ať si myslí, kdo chce, co chce.
Jeden kluk a jedna holka jdou do školy vůbec poprvé. Nemůže se přece o nich už říkat chlapeček a holčička, protože do školy přece žádní prckové nechodí. Kluk se jmenuje David. Od malička se mu říká Davča. To mu zůstalo. A proč by ne. Na jménu zase až tak moc nezáleží. To vám řekne každý, kdo má pod čepicí. A Davča pod čepicí určitě má.

Přečtěte si zbytek první kapitoly.

Školákov

Autor: Daniel Čechura

Počet stran: 60
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-270-2999-0
Doporučená cena: 230 Kč

 

Knihu Školákov vydalo nakladatelství Pohádkov s.r.o.

O autorovi

daniel-cechuraDaniel Čechura (* 1953) je zubní lékař ve výslužbě a autor povídek ze života, které vydává v květnu 2017 ve sbírce Čeho se bojí zubař. Narodil se v Praze, vyrůstal na Žizkově. V Kutnohorsku, jeho oblíbeném kraji, tvořili nejlepší čeští spisovatelé, mj. Jaroslav Vrchlický, Josef Kajetán Tyl, Karel Havlíček Borovský a nyní také sám Daniel Čechura. V roce 2009 vydal knížku pro děti Pohádkov a následovala kniha Čeho se bojí zubař. Na podzim 2016 založil se synem rodinnou společnost Pohádkov s.r.o. a Galerii Pohádkov. Více informací naleznete na stránkách www.pohadkov.com.
Přečtěte si také autorovy povídky na našich stránkách: PlavbaMazlíčciprvní a druhou část povídky Ve znamení raka a také povídku Vina, kterou napsal spolu se synem Davidem. A nezapomeňte na povídky Kritika, Mezi opicemi a Televize.

————————————————

Malý Andělín se objevil v kapse Berta. On a jeho žena Betynka ho přijali za vlastního. Odkud se zjevil? A proč ho někteří mají rádi a jiní by se ho nejraději zbavili?

Bert jezdí s autobusem, jeho žena Betynka je školní kuchařka. A těmhle dvěma přibude na stará kolena do domácnosti andílek. Dají mu jméno Andělín. To si jednou Bert takhle šoféruje a andílka najde v náprsní kapse. Bertovým a Betynčiným přátelům připadá rozkošný. Páťákům Nele, Jeníkovi a Alici zrovna tak. Andělín je učiněný zázrak! Jiní ovšem tak nadšení nejsou. Třeba výkonná ředitelka Krtková. Nebo profesor Zápuch. Ani tajemný číman v černém, který se vydává za školního inspektora. A pak je tu hromotluk Béďa Buchar – ten Andělínovi vyloženě nemůže přijít na jméno. A vypadá to, že jde andílkovi po krku…

Ukázka z knihy

A jedeme. Nastupovat! Tohle je Bert ve svém autobuse. Už deset dlouhých let řídí stejný autobus po stejné trase. Deset let! Takhle dlouho někteří z nás ještě ani nejsou na světě! A předtím deset let šoféroval jiný autobus po jiné trase na druhém konci města. Jsou tací, které by řídit autobus moc bavilo, vím to. Tebe třeba taky. A je dost dobře možné, že kdysi dávno, když byl Bert ještě mladý, veselý a plný naděje, bavilo to i jeho. Ale s tím je konec. (str. 9)

Příběh malého Andělína

Autor: David Almond
Přeložil: Petr Štádler

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7529-585-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Příběh malého Andělína vydalo nakladatelství Brio. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

David Almond se narodil v roce 1951 ve Velké Británii a působí jako autor románů pro děti a mládež. Bývá označován za „Astrid Lindgrenovou raného 21. století“. Za svou tvorbu získal několik literárních ocenění.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřání od jezera draků

Lachoutová Ričlová, Irena

Agentura KRIGL, 2018

zobrazit info o knizeAnča a Pepík 5

Lomová, Lucie

Práh, 2018

zobrazit info o knizeŠkolákov

Čechura, Daniel

Pohádkov s.r.o., 2018

zobrazit info o knizePříběh malého Andělína

Almond, David

Brio, 2018

Napsat komentář