Knihy na pokračování pro celou rodinu

Tipy_Knihy na pokracovani_Michalkova
Vychází další díly vašich oblíbených sérií! Potěší děti, dospívající i dospělé, kteří si rádi zavzpomínají na staré dobré časy.

Vznik ČSR 1918 je dalším dobrodružstvím dvanáctileté Báry Holečkové, která pomocí kouzelného atlasu cestuje do minulosti s kočkou v patách. Tentokrát přiblíží dětem významné události vedoucí ke vzniku našeho státu.

Vznik ČSR 1918

Velezrada se trestá
Autorka: Veronika Válková
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-0361-4
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Vznik ČSR 1918 vydalo nakladatelství Grada v edici Kouzelný atlas putování časem.

Život na malém městě koncem války není plný nějakých divokých událostí, ale napětí je všudypřítomné. Koho ještě odvedou na vojnu, než válka skončí? Nese pošťák dopis od manžela z fronty, nebo úřední oznámení, že padl? Kde seženeme mouku, brambory, mléko? Čím zatopíme? A do toho Bára zjišťuje, že je dost stará na to, aby ji pro jednu větičku zastřelili za velezradu… Časová osa v tabulce událostí vedoucích ke vzniku našeho státu v roce 1918 pomůže všem dětem s pochopením historických souvislostí.

 

Další díly série

Valkova_Trojska valkaKarel IV. – Únos v Paříži,
Karel IV. – Příběh českého krále,
Řím: Pozdvižení v Pompejích,
Husité – Ve znamení kalicha,
Rudolf II.: Spiknutí na císařském dvoře,
Vikingové: záhada rohatých přileb,
Terezínské ghetto: tajemný vlak do neznáma,
Egypt – V nitru pyramidy,
Za Marie Terezie: zamilovaný dragoun,

 

Valkova_Trojska valka2

Marie Terezie: tajnosti císařských komnat,
Trojská válka: Poseidónův hněv,
Mezi piráty: dobrodružství za třicetileté války,
Leonardo da Vinci: Úsměv Mony Lisy,
Svatý Václav – Vraždou to nekončí,
Král Karel IV.: osudový turnaj,
Boj o Ameriku – Nečekané setkání,
Mezi Indiány: Dcera náčelníkova,
Japonsko: Gejša a samuraj.

Ilustrace pocházejí z knihy Trojská válka: Poseidónův hněv.

 

PhDr. Veronika Válková

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa (více na www.wetemaa.cz). Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

 

Petr Kopl

Petr Kopl (* 1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Více na: www.petrkopl.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

————————————————

Vinnetou, náčelník Apačů, je spolu se svým pokrevním bratrem Old Shatterhandem nejznámější literární postavou Karla Maye. Připomeňte si jejich dobrodružství ve druhém díle z trilogie Vinnetou.

Vinnetou: Rudý gentleman

Autor: Karel May
Přeložil: Vítězslav Kocourek
Ilustroval: Zdeněk Burian

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 163×238 mm
ISBN: 978-80-00-05008-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Vinnetou: Rudý gentleman vydalo nakladatelství Albatros.

Druhá kniha z trilogie Vinnetou s nezapomenutelnými ilustracemi Zdeňka Buriana! Tisíckrát byl zatracen, vysmíván, tisíckrát zapomenut a znovu objevován. Fenomén Karl May navzdory všemu žije dodnes stejně jako jeho hrdinové – Vinnetou a Old Shatterhand! V druhé knize našeho třísvazkového vydání k nim navíc přibývají nezapomenutelné postavy odvážných dobrodruhů – Old Death a Old Firehand. Soubor stejně nezapomenutelných ilustrací Zdeňka Buriana vychází v tomto vydání v úplnosti a v kvalitě, v jaké v knižní podobě dosud nevyšel.

 

Ukázka z knihy

New Orleans, hlavní město orleánské farnosti ve státě Louisiana, je nejdůležitějším obchodním střediskem celého jihu Spojených států. Leží asi sto sedmdesát kilometrů od ústí Mississippi, vklíňuje se jako srpek půlměsíce mezi řeku a jezero Pontchartrain, a má už ve všem ovzduší a ráz jižních měst. Ve starších čtvrtích, ve špinavých úzkých uličkách s domy i domky zdobenými spoustou balkonů, arkýřů a loubí se v temných, zastrčených zákoutích dost často schovává to, co se štítí denního světla. Člověk se tu setká se vším možným. Žijí tu lidé všech barev, od bělochů s kůží chorobně bílou až po ty nejtmavší negry s kůží jak nejčernější uhel. Po ulicích i v zapadlých hospůdkách vyhrávají flašinetáři, chraptí potulní zpěváci a až do ohluchnutí drásají uši kytaristé. Muži se hádají a vzrušeně po sobě pokřikují, ženské bez přestání vřeští a piští. Po chodníku vleče nějaký rozzuřený námořník za cop Číňana, pár kroků dál se rvou jak psi dva černoši, a ještě je povzbuzuje dav chechtajících se čumilů. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Předchozí díl série

Vinnetou

Už je tomu bezmála 140 let, co se objevilo jméno Vinnetou v povídce Karla Maye. Později vznikl celý cyklus pojmenovaný jménem legendárního apačského náčelníka. Hrdinové nanejvýš spravedliví, bez bázně a hany, oslovovali několik generací mladých čtenářů, kteří ve své nezkaženosti toužili nejen prožívat dobrodružství s indiány, ale také se ztotožňovali s hrdiny v poctivém zápase a stáli po jejich boku na straně práva a pravdy. Opravdu slavný a velkolepý návrat Vinnetoua, rudého gentlemana, a Old Shatterhanda nastal po roce 1962, kdy byl natočen jeden z nejznámějších filmů inspirovaných dílem Karla Maye.

 

Karel May

Karel May, německý spisovatel převážně dobrodružných románů, se proslavil zejména svými příběhy o indiánském náčelníkovi Vinnetouovi a zálesáku Old Shatterhandovi, známém také jako Kara ben Nemsí. Pracoval původně jako pomocný učitel, ale byl několikrát obviněn z krádeže, odsouzen do vězení a do konce života nesměl vykonávat učitelské povolání. Jako recidivista strávil na nucených pracích a ve vězení mnoho let a měl čas na přemýšlení. Snil o velkých cestách za dobrodružstvím a bohatstvím a své sny začal přepisovat na papír. Roku 1875 se stal časopiseckým redaktorem u nakladatele Munchmayera, začal psát povídky. Roku 1877 už byl autorem na volné noze. May uveřejnil většinu svého díla nejprve na pokračování v časopisech, teprve od roku 1890 vycházely jeho romány knižně, od r. 1892 u freiburského nakladatele Fehsenfelda pod názvem Sebrané příběhy z cest. Ty se staly základem jeho slávy. Mezi nejlépe napsané příběhy patří vedle Vinnetoua cyklus Ve stínu padišáha, V zemi Mahdiho a romány Poklad na Stříbrném jezeře, Duch Llana Estacada či Petrolejový princ. Další informace o autorovi najdete v našem medailonku.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Svět lovců stínů je vzrušující i nebezpečný zároveň. Cassandra Clareová ho umí popsat tak, že mu čtenáři zkrátka nedokážou odolat. Jaké dobrodružství si pro nás připravila ve druhém díle trilogie Temné lsti?

Pán stínů

Temné lsti II
Autorka: Cassandra Clareová
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 584
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-258-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pán stínů vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Životy lovců stínů svazuje povinnost. Parabátai bojují bok po boku a stejně tak i umírají, ale nikdy se do sebe nesmějí zamilovat. Emma Carstairsová ví, že láska, kterou cítí ke svému parabátai Juliánu Blackthornovi, není jen zákonem zapovězená, ale mohla by je také oba zničit. Ví, že by se od Juliána měla držet dál, jenže jak by mohla, když rodina Blackthornových čelí nepřátelům hned na několika frontách? Jejich jedinou nadějí je Černý spis mrtvých, mocná kniha, kterou se všichni snaží získat. Není to snadný úkol. Pokračování strhující trilogie Temné lsti, v jejímž prvním díle Paní půlnoci Cassandra Clare čtenáře opět zavedla do nebezpečného a vzrušujícího světa odvážných lovců stínů.

 

Ukázka z knihy

Ještě nedávno Kit vůbec netušil, co je to řemdih, a nyní mu jich nad hlavou visela celá řádka, nablýskaných, ostrých a smrtících.
Ještě nikdy neviděl nic, co by se podobalo zbrojnici losangeleského Institutu. Stěny i podlahy pokrývala bílo-stříbrná žula, z níž v pravidelných rozestupech vyrůstaly žulové ostrůvky, které celé místnosti dodávaly vzezření muzejní expozice zbraní a zbrojí. Byly tam tyče, palcáty a chytře navržené vycházkové hole, náhrdelníky, těžké kanady a vatované bundy, v nichž se ukrývala tenká, plochá ostří, vhodná k bodání a vrhání. Kropáče s děsivě ostrými hroty a kuše a samostříly všech možných druhů a velikostí. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Předchozí díl série

Pani pulnociLos Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí… Románem Paní půlnoci otevírá Cassandra Clare další strhující a vášnivou trilogii ze světa lovců stínů.

 

Cassandra Clare

Cassandra Clare je autorkou úspěšných fantasy ság (Nástroje smrtiPekelné stroje a další), které si podmanily statisíce čtenářů. Narodila se americkým rodičům v Teheránu a dětství strávila na cestách, s kufry plnými klasických fantasy knížek. Několik let pak pracovala jako novinářka v časopisech o celebritách, než se pustila do psaní románů, a již první sérií ze světa lovců stínů si získala přízeň čtenářů. Její temně romantické i napínavé příběhy se od té doby staly kultem. Do tohoto světa zasazuje Cassandra Clare i svou nejnovější, nedočkavě očekávanou sérii Temné lsti.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Slovart.

————————————————

Populární příběh o čarodějích, kteří mohou díky mocné magii ovlivňovat čas, se rozrostl o čtvrtý díl s podtitulem Číselné jméno. Spolu s ním se objevují nové otázky, tajemství i hrozby…

Časodějové – Číselné jméno

Autorka: Natalja Ščerba
Přeložila: Martina Pálušová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 160×235 mm
ISBN: 978-80-253-3614-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Časodějové – Číselné jméno vydalo nakladatelství Fragment.

Ve čtvrtém díle ságy o kouzelnících, kteří umí čarovat s časem, budou klíčníci hledat Rozeklaný zámek… Vasilisa začala konečně studovat skutečné časodějnictví. Na Černovílu – zámku Královny temných víl zdokonaluje po boku své kamarádky Bouře své bojové schopnosti. Doba je zlá a je potřeba, aby se uměla postarat sama o sebe. Feš se Vasilise stále vyhýbá, zato Mark se podezřele snaží vloudit do její přízně. Vasilisa netuší, že chce na Astragorovo přání zjistit její číselné jméno. Klíčníci se chystají prohledat komnaty Rozeklaného zámku, k nimž mají klíče. Nejsou však sami, o odhalení tajemství usiluje celá řada mocných časodějů. Podaří se klíčníkům najít tajemnou Černou komnatu? Usmíří se Vasilisa s Fešem? Vyhraje tempohoničku se svým Lunoptákem Sněženkou? Objeví znovu svůj vzácný dar – časový flér?

 

Ukázka z knihy

Dny ubíhaly jeden za druhým. Vasilisa si čím dál tím víc zvykala v novém domově. Každý den vstávala brzy ráno, ještě před šestou, aby stihla východ slunce. Za každého počasí létala kolem zámku. Sněženka vyrostla dost na to, aby mohly létat společně, a zakrátko už začala vozit Vasilisu na hřbetě. Brzy jim šlo společné létání natolik dobře, že dívka mohla dokonce zkoušet různé triky, jako třeba udělat Sněžence za letu na hřbetě holubičku. Bylo to snadné, protože lunoptákovo peří k sobě přitahovalo její chodidla jako magnet – musela jenom udržet rovnováhu. Špatné bylo akorát to, že přes den Sněženka s oblibou spala ve svém hnízdě vybudovaném speciálně pro ni na střeše jedné z věží. Zato od soumraku by nejraději létala až do rána, obzvlášť za úplňku. (str. 36)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Předchozí díly série

Casodejove_Klic k casuCasodejove_Srdce casu2Casodejove_Hodinova vez

 

Natalja Ščerba

Natalja ScerbaNatalja Ščerba je ukrajinská rusky píšící spisovatelka, autorka celé řady úspěšných knih pro mládež. K nejčtenějším patří její fantasy série Časodějové – série o kouzelnících, kteří umí čarovat s časem. Příběh Časodějů a jejich hlavních hrdinů Vasilisy a Feše si získal srdce statisíců fanoušků a celá série obdržela řadu literárních ocenění. Celkový náklad edice přesáhl více jak milion vydaných exemplářů. Přečtěte si také rozhovor s autorkou na našich stránkách.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete spoustu báječných knížek za skvělé ceny.

Která z výše uvedených sérií vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVznik ČSR 1918
Velezrada se trestá

Válková, Veronika

Grada, 2018

zobrazit info o knizeVinnetou: Rudý gentleman

May, Karel

Albatros, 2018

zobrazit info o knizePán stínů
Temné lsti II

Clareová, Cassandra

#BOOKLAB, 2018

zobrazit info o knizeČasodějové – Číselné jméno

Ščerba, Natalja

Fragment, 2018

Napsat komentář