Získejte román o složitostech manželství

kdyz-ptacka-lapaji-perex
Jordana a Vojtěch na své okolí působí jako dokonale sehraný pár, ale teprve jejich společný život prověří, zda je to jen zdání, nebo skutečnost. Oba si totiž musí uvědomit, že občas je nutné ve vztahu udělat kompromis. Podaří se jim zachránit manželství?

Nevydařené soužití mladých manželů

Román o lidských vztazích, i když poněkud ostřejších a vyhrocenějších, o hledání sebe sama, o lásce a kariéře, která se může stát zlatou klecí.

Mladí manželé Jordana a Vojtěch jsou pro své okolí ideální pár, ale teprve společný život prověří, jaký kdo je, po čem touží, jak se zachová, až přijdou kritické situace a bude nutné slevit ze svých požadavků a představ. Jejich partnerský vztah se ostře změní, jakmile se naplní přísloví „Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“.

Z Vojtěcha Lamberta se po svatbě stane úplně jiný člověk. Plní si své sny na úkor Jordany, a aniž by si to uvědomoval, sám je polapen jinou ženou, která ho podporuje v politické kariéře. Jordaně by ke štěstí stačilo víc lásky, Vojtěchovi zase víc peněz a úspěchů, jí chybí sebevědomí, jemu mravní zásady a dohromady se z toho vyvine nepodařené soužití. Lišák Lambert se projeví jako nebezpečný dobrodruh, který si nepřipouští vinu za své prohřešky.

 

Když ptáčka lapají

Autorka: Magda Váňová

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 384
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-7244-416-8

Přečtěte si více o knize Když ptáčka lapají, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Jordana se vztekala, že ji kamarádka přivedla do hloupé situace, a smířilo ji až to, že mladý policista, který s ní sepisoval protokol, se od té doby nezvykle často potuloval kolem internátu. Krátký flirt skončil kapitální ostudou. Policista jí zapomněl říct, že je ženatý, a teprve scéna, kterou jí udělala jeho žena, ji poučila, že šlápla vedle. Monokl pod okem se jí hojil skoro tři neděle a musela si kvůli němu stále vymýšlet věrohodná vysvětlení. Nejtrapnější to bylo doma.
„Takhle upadnout na kliku?“ pokrytecky se divil otec. „Spíš to vypadá, že tě někdo praštil. Ale když říkáš klika, musíme ti věřit.“
Málem se hanbou propadla. Od té doby si na mužské dávala větší pozor. Zato Marta dopadla mnohem líp. Hned po maturitě se za svého traktoristu provdala a pořídili si v Kopidlně zahradnictví a květinářství.
Potkat Martu v Praze byla tudíž obrovská náhoda. Jordana ji pozorovala, jak obrací v ruce šedou koženou lodičku, porovnává její odstín s barvou kabelky, a nenápadně se k ní přitočila. (str. 11)

 

O autorce

Magda Váňová (*1954) se po absolvování vysoké školy živila jako překladatelka a redaktorka. Pro kariéru spisovatelky se rozhodla v roce 2000 a od té doby má na svém kontě například tituly Babí léto, Sestra a sestřička, Zapomeň na minulost, S tváří beránka, Herečka, Tereza nebo Pavouk v síti. Její romány mají značný čtenářský úspěch, takže vycházejí v stále nových vydáních a v každém z nich se potkává velký počet rozmanitých postav, které přicházejí ze současného života. Autorka jejich příběhy spojuje s velkou dávkou představivosti do vyprávění, ve kterém je dostatek prostoru pro dramatické situace, psychologické napětí, bohatý děj, protichůdné polohy vážného i humorného, pro odhalování skrytých vztahů a tajemství. Svým nezaměnitelným romanopiseckým stylem si Magda Váňová získala široký okruh čtenářů.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Když ptáčka lapají

Všichni známe přísloví „Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“, a právě toto přísloví přesně vystihuje manželství Jordany a Vojtěcha Lambertových. Z novomanžela se najednou stal jiný člověk, který touží po úspěšné kariéře a penězích, zatímco jeho ženě by stačilo víc lásky. Ani jeden si však nepřipouští, že by ze svých požadavků slevil, nebo se pokusil s tím druhým najít kompromis, což nevěstí nic dobrého, o čemž se můžete přesvědčit v pátém vydání  románu oblíbené spisovatelky Magdy Váňové.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Když ptáčka lapají vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Když ptáčka lapají
probíhá od 13. do 19. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Když ptáčka lapají

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž ptáčka lapají

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2018

Získejte román o složitostech manželství - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dnes mně byla doručena tato vyhraná kniha, ze které mám moc velkou radost. Za výhru moc děkuji, došla v pořádku a Vám přeji spoustu dalších spokojených soutěžících !

Napsat komentář