Zahrajte si o román o hledání odvahy k restartu

Restart
Představovali jste si někdy, jaké by to bylo udělat za svým dosavadním životem tlustou čáru, zbavit se vzpomínek a začít znovu? Společnost Maxvision právě to nabízí a Filipa Valentu tato možnost láká stále více. Rozhodne se ji vyzkoušet?

Začít znovu s čistým štítem

Odvaha je vlastnost, díky níž se pouštíme do věcí, které dávají našim životům smysl. Filip Valenta ale odvahu postrádá, a tak se jeho dosavadní životní cesta plná přešlapování na místě jakoby stáčí do kruhu. V jeho životě zdánlivě nic nechybí, má krásný dům, ženu, děti a slibně rozjetou kariéru. Stále častěji ale přemýšlí o tom, jaký by měl život, kdyby se v mládí rozhodl být třeba motorkářem, aktivistou Greenpeace nebo prostě jenom bohémsky žít – bez starostí o hypotéku, o práci, o účty.

Shodou okolností se mu naskytne příležitost udělat za svým životem tlustou čáru a začít nanovo. Společnost Maxvision tvrdí, že stačí jen mít tu správnou jiskru v oku – zlatou šupinku, která člověka zbaví všech vzpomínek na starý život, aby mohl začít jinde – bez závazků, výčitek svědomí a pokřivených vztahů…

Jaké by to bylo, začít znovu s čistým štítem? Je vůbec možné takové řešení na vnější úrovni, nebo je člověk předurčen si životem projít a vyrovnat se s ním uvnitř svého vlastního nitra?

 

Restart

Autor: Ondřej Josef Vácha

Vydalo: nakladatelství Věra Nosková – Klika
Počet stran: 156
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2017
ISBN: 978-80-88088-88-2

Přečtěte si o knize Restart více a nezapomeňte na ukázku.

 

Ukázka z knihy

„Mimochodem, mám další skvělej nápad, jak rozjet novej byznys.“
„Nekecej, už zase? Kolikátej už?“ podíval se na něj podezíravě Martin. „Pokud vím, tak posledně to byl rozjezd restaurace založené na nějaké magické borůvce nebo co…“
„Magic Fruit se to jmenuje. Když tu červenou bobuli sníš, tak máš hodinu přehozené chutě, takže ti kyselý citron chutná jako sladký pomeranč a hořčice jako marmeláda. Říkám ti, otevřít jednu takovou luxusní restauraci v centru Prahy se speciálně upraveným menu, kdy nejdřív sníš tu bobuli a pak teprve můžeš objednat jídlo, tak seš za vodou. Měl bys to tam k prasknutí narvaný turistama, co chtějí nevšední zážitky, a čekací lhůty na rezervaci salonku pro byznysmeny by byly půl roku…“
„To už mi přišla lepší ta tvoje domácí elektrárna,“ poznamenal ironicky Martin.

 

Vyhrajte knihu Restart

Filip Valenta má pocit, že se celý život pouze točí v kruhu, a nemá odvahu k tomu, aby udělal krok do neznáma. Na první pohled je sice úspěšný a má krásnou ženu a děti, přesto jej trápí otázky, jak by žil, kdyby v mládí udělal některé věci jinak. Je jeho touha po odpovědích dostatečně silná na to, aby s pomocí společnosti Maxvision udělal tlustou čáru a začal znovu s čistým štítem? To si přečtěte v knize Ondřeje Josefa Váchy.

Ve spolupráci s autorem Ondřejem Josefem Váchou vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Restart vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Restart
probíhá od 10. do 23. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Restart

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRestart

Vácha, Ondřej Josef

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2017

Napsat komentář