Zasoutěžte si o biografii válečného hrdiny

emil-bocek-strach-jsem-si-nepripoustel-perex
Generálmajor Emil Boček kdysi odešel k armádě tajně, aby se zde později stal hrdinou a vysloužil si Řád Bílého lva. Přečtěte si fascinující vzpomínky jednoho z tehdy nejmladších pilotů-stíhačů československé 310. stíhací perutě RAF.

Od řadového vojína k Řádu Bílého lva

Životní příběh Emila Bočka je vpravdě fascinující. Narodil se roku 1923 v Brně, odkud odešel tajně na konci roku 1939, balkánskou cestou se dostal do Bejrútu. Jako vojín pěšího pluku se účastnil ústupových bojů ve Francii v létě 1940. V září 1940 byl již v Británii a přihlásil se k letectvu. Nejdříve sloužil jako mechanik u stíhacích strojů, v říjnu 1942 byl přijat do pilotního výcviku a mohl se tak stát jedním z nejmladších československých stíhacích pilotů, kteří měli za sebou operační lety během druhé světové války. Byl přijat do RAF, nejdříve sloužil jako mechanik, poté jako pilot-stíhač u československé 310. stíhací perutě, za sebou má 26 operačních letů.

Výjimečný projekt založený na rozhovorech a vzpomínkách Emila Bočka, vedený historikem Jiřím Plachým, který se specializuje na problematiku československých vojáků působících v RAF.

Generálmajor Emil Boček je nositelem Řádu Bílého lva za mimořádné zásluhy o obranu a bezpečnost státu a vynikající bojovou činnost.

 

Emil Boček

Strach jsem si nepřipouštěl

Autor: Jiří Plachý

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 264+32
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2018
ISBN: 978-80-756-5275-1

Přečtěte si více o knize Emil Boček: Strach jsem si nepřipouštěl, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Emil Boček: Strach jsem si nepřipouštěl

Začtěte se do fascinujících vzpomínek na vojenskou kariéru, kterou Emil Boček započal ve Francii v létě roku 1940. Tehdy řadový vojín se účastnil ústupových bojů a později, na podzim téhož roku, se v Británii rozhodl přihlásit k letectvu. Ačkoliv začínal jako mechanik, dokázal se vypracovat, absolvovat 26 operačních letů a později za mimořádné zásluhy obdržet Řád Bílého lva. Jak náročná cesta to byla, to se dozvíte z publikace historika Jiřího Plachého.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Emil Boček: Strach jsem si nepřipouštěl vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Emil Boček: Strach jsem si nepřipouštěl
probíhá od 6. do 12. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Emil Boček: Strach jsem si nepřipouštěl

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEmil Boček
Strach jsem si nepřipouštěl

Plachý, Jiří

Jota, 2018

Zasoutěžte si o biografii válečného hrdiny - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. irulka23 napsal:

    Kniha Renegáti v pátek v pořádku dorazila. Moc děkuji.

  2. kistka napsal:

    Dobrý den, dnes mi přišla kniha Život bez lepku. Jako milá pozornost byla vložena hezká záložka…Díky….

Napsat komentář