Do školy s knihou

Skolaci
Jedním z důvodů, proč se těšit do školy, je ten, že se naučíte písmenka a budete si moci sami přečíst o dobrodružstvích knižních hrdinů. Zatím poproste maminku nebo tatínka a nechte se unášet vyprávěním a krásnými ilustracemi. 

Přemýšleli jste někdy o tom, kdo pečuje o les? No přece kouzelné bytosti jako skřítkové a víly! Skřítek Permoníček se svou lucerničkou vás vezme na kouzelnou cestu za lesním dobrodružstvím.

Takový život v lese, to je věc! Od samého rána je plný štěbetání, cvrlikání a pobíhání, prostě jedna radost. Když budete mezi stromy potichoučku, uvidíte a uslyšíte nejen zvířátka, ale i další lesní bytosti, jako jsou skřítkové a víly. Všichni mají přes den spoustu práce, musí totiž opravit les. Tady je pošlapaný mech, támhle zase rozlomený pařez a tady někdo dokonce polámal domeček z jehličí.
A po setmění začínají v lese teprve ta pravá kouzla! Když se rozsvítí nová lucernička, narodí se skřítek. Takovou lucerničku má i Permoníček. Vždycky když zabliká, je to pro Permoníčka znamení, že se v lese něco děje. A to pravé lesní dobrodružství může začít!
Že jste skřítky ještě nikdy neviděli? Tak to se musíte lépe rozhlížet…

Ukázka z knihy

Skritek Permonicek

Skřítek Permoníček

Autorka: Monika Nikodemová
Ilustrovala: Hana Veselá

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-0684-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Skřítek Permoníček vydalo nakladatelství Grada. A můžete si i prolistovat ukázku.

————————————————

Uplynulo šedesát let, než byl do češtiny přeložen jeden z prvních příběhů ze světa muminků. Jejich svět stvořila autorka Tove Janssonová a muminkové se dočkaly i animovaných seriálů a filmů. Muminci mají dokonce vlastní park a muzeum…

Překlad půvabné obrázkové knížky světoznámé finské, švédsky píšící autorky se k českým čtenářům dostává poprvé po více než šedesáti letech od prvního vydání v jazyce originálu. Je to také jeden z prvních příběhů ze světa skřítků muminů, bambulů, hatifnatů, fififjonek a jiných tvorečků. Navíc ozvláštněný všelijak tvarovanými výseky do stránek, jimiž lze spatřit něco nečekaného, podivuhodného. Zkrátka tahle knížka bude děti bavit! Vypráví se v ní o tom, jak muminek s mimlou hledali ztracenou malou Miu a na své pouti se dostali k moři i do jeskyně, dokonce je pořádkumilovný bambul vcucnul do vysavače…

Ukázka z knihy

Knizka o muminkovi, mimle a male Mie

Doporučujeme

Muminek už má toho hodně za sebou…

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie

Autorka: Tove Janssonová
Přeložili: Dagmar Hartlová, Radek Malý

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 210×288 mm
ISBN: 978-80-257-2274-9
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Finská spisovatelka píšící švédsky, malířka, ilustrátorka, autorka komiksů a autorka písňových textů, tak lze definovat Tove Janssonovou. Jejím nejslavnějším dílem jsou knihy o skřítcích muminech a jejich přátelích. Narodila se jako nejstarší dcera v umělecké rodině sochaře Viktora Janssona a grafičky a ilustrátorky Signe Hammeearstenové-Janssonové. Její mladší bratr Per Olof byl fotografem a nejmladší Lars ilustrátorem – právě on se později výrazně podílel na rozvoji „muminího odkazu“ a převzal po své sestře například sérii komiksů o muminech. Tove Janssonová patřila k švédsky hovořící menšině ve Finsku a velkou část života prožila na ostrově Klovharu, jednom z ostrovů Pellinki u Porvoo. Její životní partnerkou byla finská grafička Tuulikki Pietilä.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Anglický autor Alan MacDonald stvořil knižního hrdinu, který získal oblibu po celém světe. Rošťák Bertík se už potřinácté vrhá do šílených akcí plných humoru.

V pořadí již třináctá knížka s příběhy ROŠŤÁKA BERTÍKA – kluka se zvyky, které všechny dospělé kolem děsí! Bertík má plnou hlavu ztřeštěných plánů a šílených nápadů, a jestli prahnete po potížích, už dál nehledejte – Bertík v nich vězí až po krk!
Další tři humorné příběhy, které dozajista zaujmou malé školáky. Text je doplněn velkým množstvím skvělých ilustrací.

Rošťák Bertík: Pusuuu!

Autor: Alan MacDonald
Přeložila: Květa Palowská
Ilustroval: Dave Roberts

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7211-526-6
Doporučená cena: 148 Kč

 

Knihu Rošťák Bertík: Pusuuu! vydalo Nakladatelství NAVA.

O autorovi

Alna MacDonadl je anglický autor kníže pro děti. Nejznámějšími díly jsou jeho knihy s Rošťákem Bertíkem.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkřítek Permoníček

Nikodemová, Monika

Grada, 2018

zobrazit info o knizeKnížka o muminkovi, mimle a malé Mie
Jak to bylo dál?

Janssonová, Tove

Argo, 2018

zobrazit info o knizeRošťák Bertík: Pusuuu!

MacDonald, Alan

Nakladatelství NAVA, 2018

Napsat komentář