Za dobrodružstvím do knižního světa

JasaAkniha
Máte rádi dobrodružství, ale nic se u vás neděje a nudíte se? To můžete změnit! Stačí se pohodlně usadit a vzít si do ruky jednu z dnes představovaných knih. Knižní svět skrývá mnoho tajemných zákoutí a jen čeká, až je spolu s hlavními hrdiny odhalíte. 

Hlavní hrdina Lukáš je autista, to znamená, že má vývojovou poruchu a potřebuje speciální přístup. Prostřednictvím příběhu se můžete vcítit do jeho kůže a pochopit, že i on má rád dobrodružství, i když je „jiný“.

Knížka Lukáš a profesor Neptun je o hvězdách, cizích planetách, autismu, a hlavně o Lukášovi. Je mu devět let, dva měsíce a čtyři dny, má rád astronomii a chodí do třetí třídy. Aby se mohl učit s ostatními dětmi, pomáhá mu ve škole asistentka Anetka. Jenže jednoho dne Anetka do školy nedorazí! Co teď? Začíná nejdobrodružnější den v Lukášově životě!

Ukázka z knihy

Lukas a profesor Neptun

Lukas a profesor Neptun 1

O edici

Řada Má to háček vzniká ve spolupráci s Albatros Media. Jedná se o příběhy, které pomáhájí dětem zvládnout složité životní situace. Autorka Petra Štarková je zkušená dětská psycholožka a držitelka Zlaté stuhy.

Lukáš a profesor Neptun

Autorka: Petra Štarková
Ilustroval: Milan Starý

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×202 mm
ISBN: 978-80-000-4849-9
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Lukáš a profesor Neptun vydalo nakladatelství Pasparta.

O autorce

Petra_StarkovaPetra Štarková je psycholožka a autorka odborných a populárně naučných článků, fejetonů, povídek – především z oblasti fantastiky a příběhů pro děti. Externí autorka časopisů Psychologie Dnes, Sociální služby, XB-1, E15 a dalších. Po absolvování oboru psychologie na Univerzitě Palackého v Olomouci začala pracovat s handicapovanými lidmi jako psycholog jednoho z největších zařízení v zemi. Ve své práci se původně specializovala na psychologické poradenství a diagnostiku mladých lidí s handicapem, dále pracovala na lince důvěry pro děti a mládež, v internetových psychologických poradnách a na projektech EU. Když odešla na rodičovskou dovolenou, začala si přivydělávat svým největším koníčkem – psaním. Je autorkou knih Jak to chodí v lidské hlavě či Pirát jméněm Šampaňský (naše recenze). Přečtěte si náš rozhovor s autorkou.

Zdroj informací: webové stránky autorky

————————————————

Řešíte rádi záhady? Tak to máte nyní šanci pomoci vypátrat detektivovi Herkulovi tajemného pachatele, který ohrožuje obyvatele kouzelného lesu. A až ho odhalíte, můžete si pustit i stejnojmenný animovaný film.

V Českém lese se dějí nekalosti. Na místech činu zůstává podivný sliz. Vede tato stopa k pachateli? Nejsou lesní bytosti v nebezpečí? Vyšetřování se ujímá světoznámý detektiv Herkul. Podaří se mu za pomoci Skřipky a Bludníčka objasnit tajemný případ a zachránit kouzelný les?
Detektivní příběh pro děti vznikl ve spolupráci se zlínským studiem Kouzelná animace podle scénáře ke stejnojmennému animovanému filmu. 

Ukázka z knihy

Slizky pripad 1V hostinci U Blembáka se shromáždili místní. Ještě udýchaný hostinský lišák a jeho žena, Slimouš – přerostlý slimák s krátkýma rukama a kloboukem, taky tchoř, Rarach, který v klidu nepostojí a stále doutná, i zajíc, průsvitná víla, starý Choroš, kukačka a veverka, netopýr, plch a taky Čibuk.
Všichni tiše stojí a zírají do sklepení pod starým dubem. To je jako vymetené. Chybí v něm všechny sudy. Zůstala po nich jen vlhká kola.
Sládek ježek naříká: „Zásoby na celý rok jsou pryč!“
Skřipka se protlačí vpřed a šlápne do něčeho slizkého. Že by zbytek blembáku? „Jak ten bobulový mok může někdo pít?“ Znechuceně otře podrážku o trávu.
Celá tahle společnost přemýšlí, kdo za to může, a každý má svou teorii. Hostinská – lišákova žena nadává, že měl v noci službu krtek, a jak hlídal? Ježek uvažuje, jestli to nebyly užovky, protože do takových hadic se tekutiny, jak všichni vědí, vejde opravdu hodně.
„A ví někdo, kde je starosta?“ ptá se Skřipka.
„Kde by? Dělá na svém,“ říká hostinská, která ví vždycky všechno. Tedy skoro všechno.

Slizký případ

Autorka: Jana Janíková
Ilustrovala: Eliška Chytková

Počet stran: 94
Vazba: vázaná
Formát: 193×205 mm
ISBN: 978-80-87971-19-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Slizký případ vydalo nakladatelství Verzone.

O autorce

Jana Janíková je zkušenou autorkou, mimo jiné napsala scénář k pohádce Dvanáct měsíčků.

————————————————

Dětská psycholožka Zuzana Pospíšilová přivádí zpět na scénu oblíbené  detektivy. Zatímco v předchozích dílech řešili podivné krádeže a falešné stěhováky, tentokrát musí vypátrat pachatele, který vyloupil byt. A připravili si pro vás i překvapení…

Představte si, že bezstarostně oslavujete narozeniny, a v tom se to stane. Krádež! A po ní následuje vyloupení celého bytu. Detektivové jsou ale opět ve skvělé kondici a jdou po horké stopě. Kluky čeká vyšetřování plné nesnází. Tentokrát budou mít překvapivou a milou posilu.

Ukázka z knihy

Detektivove a narozeninovy pripad

Prolistujte si zbytek ukázky.

Detektivové a narozeninový případ

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-0759-9
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Detektivové a narozeninový případ vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Zuzana PospíšilováZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyJedeme do školyVyjmenovaná slova.

Zdroj informací:  nakladatelství Grada

————————————————

Doktor Proktor míří na filmová plátna a při té příležitosti znovu vyšla kniha, jen nově s filmovou obálkou. Autorem série je norský spisovatel Jo Nesbø, který se proslavil detektivkami s hlavním hrdinou Harrym Holem. Ve druhém díle cestuje Proktor do minulosti, ale něco se zvrtne a je odkázaný na pomoc svých přátel…

Zběsilá jízda časem v zábavném a napínavém pokračování příběhu o doktoru Proktorovi.
Doktor Proktor se vydává do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku, Julietu Margarínovou. V poštovní schránce Lízy Pedersenové v Dělové ulici se jednoho dne objeví zvláštní pohlednice. Je od doktora Proktora. Líze a Bulíkovi se nakonec podaří vzkaz rozluštit a zjišťují, že doktor Proktor se bez jejich pomoci nemůže dostat nazpět z minulosti. Proč je ale jeho zpráva šifrovaná? Hrozí mu nějaké nebezpečí?

Doktorovi věrní přátelé se brzy ocitají v Paříži, kde potkávají Julietu. Tyto bývalé hrdličky se musely před téměř čtyřiceti lety rozdělit za velmi dramatických okolností a doktor Proktor nyní vyrazil za pomoci svého starého vynálezu, vany času, do minulosti, aby změnil chod tehdejších událostí. Nepodařilo mu však vrátit do přítomnosti a jediné, co vyplavalo z vany, u které na něj Julieta čekala, byla pohlednice adresovaná Líze. Nezbývá tedy nic jiného, než aby Líza s Bulíkem podnikli svou životní koupel a vyrazili do minulosti na pomoc doktoru Proktorovi.

Ukázka z knihy

doktor-proktor-a-vana-casu-ukazka-1Lízin tatínek, velitel, se probudil na pohovce a cítil v ústech pachuť novinového papíru a tiskařské černi. Usnul totiž jako obvykle s novinami přes obličej a chrápal tak silně, až se závěsy na okně třásly, a poslední stránku novin – tu s předpovědí počasí – nasával každým nádechem do pusy. Podíval se na hodiny, a jakmile zjistil, že je pomalu čas jít na kutě, spokojeně vzdychl. (str. 21)

Doporučujeme

Doktor Proktor už prožil nespočet dobrodružství:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Zaujala vás kniha a chtěli byste ji mít doma v knihovně? Zkuste štěstí v naší soutěži!

Doktor Proktor a vana času

Autor: Jo Nesbø
Přeložil: Jiří Vyorálek
Ilustroval: Per Dybvig

Počet stran: 284
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-309-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Doktor Proktor a vana času vydalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorovi

jo-nesboJo Nesbø (*1960, Oslo) je nejznámější současný norský spisovatel. Věhlas mu přinesly především jeho detektivní romány s hlavním hrdinou detektivem Harry Holem, které jsou ověnčené mnoha cenami, jak na domácí skandinávské půdě, tak i v zahraničí. Byly přeloženy do více než 40 jazyků. Jeho dětské knihy byly rovněž přeloženy do mnoha jazyků a obdržely významná ocenění.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLukáš a profesor Neptun

Štarková, Petra

Pasparta, 2017

zobrazit info o knizeSlizký případ

Janíková, Jana

Verzone, 2018

zobrazit info o knizeDetektivové a narozeninový případ

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2018

zobrazit info o knizeDoktor Proktor a vana času

Nesbø, Jo

Jota, 2018

Napsat komentář