Vyhrajte některou z psychologických knih pro každého

portal-psycho-knihy-dle-vyberu-perex
Ať už pečujete o své ratolesti, nebo vám děti odrostly a vy si užíváte vnoučat, z našich tipů si vyberete. Knihy z nakladatelství Portál vám nejen představí metodu nenásilné komunikace, ale také přinesou tipy pro duševní pohodu a seniorům hry pro trénink mozku.

Ale já chci tohle, mami

Při soužití s dětmi vznikají v zásadě dva druhy problémů: Děti něco chtějí a rodiče říkají „ne“, nebo si něco přejí rodiče a děti to odmítají. Autorka na mnoha příkladech ukazuje, jak lze v takových situacích využít nenásilnou komunikaci podle Marshalla Rosenberga a udržet mezi rodiči a dětmi dobré vztahy tak, že se všichni budou cítit dobře.

Autorka považuje nenásilnou komunikaci za alternativu běžně užívaných trestů a metodu, jež dítětem nemanipuluje a uznává jeho vůli, aniž by jí však vždy ustupovala. Při tom ovšem upozorňuje na nutnost stanovení hranic v zájmu ochrany dítěte a na to, že v průběhu vývoje dítě přebírá stále více zodpovědnosti, zatímco rodičovská moc slábne. Také poukazuje na to, že dítě potřebuje svobodu, aby si mohlo některé věci samo zažít a vyzkoušet.

Autorka: Britta Hahn

Vydalo: nakladatelství Portál
Překlad: Kateřina Prešlová
Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-262-1298-0

Přečtěte si více o knize Ale já chci tohle, mami. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

 

Psychoterapie našich prababiček

V dnešní době jsou v oblibě knížky zaměřené na to, jak se cítit lépe. Současně se zajímáme, jak žili naši předkové. Tato kniha se snaží spojit moderní psychohygienu a další oblasti psychologie s tím, co měla autorka příležitost naučit se od starých lidí.

První část je zaměřena na práci s tělem a na to, jak využít působení našeho okolí na nás. Druhá se věnuje různým způsobům sebepoznání, jež byly ke zlepšování vlastního života používány v minulosti a které lidé využívají i dnes. Třetí část popisuje účinné zacházení s vlastními myšlenkami. Ve čtvrté se ukazuje, jak lze tuto knížku prakticky využívat k další práci na sobě, abychom měli pohodovější život.

Při práci s lidmi trpícími neurotickými obtížemi a některými druhy deprese si autorka ověřila, že často mohou výrazně pomoci i zdánlivě drobné změny. Potkala také spoustu lidí, kteří nikdy nebyli v psychologické ambulanci – a přitom s velkým úsilím hledají cestu k větší pohodě. Pro ně všechny je určena její kniha, jež se snaží racionálně popsat různé tradiční postupy a úkony a nalézt jejich využití v dnešním životě.

Autorka: Lenka Šnajdrová

Vydalo: nakladatelství Portál
Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2018
ISBN: 978-80-262-1329-1

Přečtěte si o knize Psychoterapie našich prababiček více. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

 

99 her pro trénink mozku u seniorů

Lidé si rádi hrají v každém věku. A právě v seniorském období může znovuobjevování vlastních hravých a kreativních možností dosáhnout zcela nových kvalit.

Schopnosti a vlohy, které v každodenním životě přicházejí zkrátka či s postupujícím věkem ochabují, lze totiž při hře zažívat a rozvíjet zcela novým způsobem. Společné herní aktivity nerozvíjejí pouze tělo a ducha, ale vnášejí do života i radost a vyrovnanost.

Kniha předkládá 99 herních nápadů, určených pro skupiny seniorů, které lze realizovat snadno a bez složitých příprav. Témata sahají od seznamovacích her přes logické hádanky a cvičení na koncentraci až po hry podporující tělesnou zdatnost a pohyblivost.

Autorka: Rosemarie Portmannová

Vydalo: nakladatelství Portál
Překlad: Alena Bezděková
Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2018
ISBN: 978-80-262-1297-3

Přečtěte si více o knize 99 her pro trénink mozku u seniorů. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3, nebo přečíst náš článek.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Portál.

Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Máte pocit, že svým potomkům neustále říkáte „ne“ a oni vám to potom oplácí, když chcete zase vy něco po nich? Zkuste s nimi komunikovat nenásilnou formou a uvidíte, jak se vaše vztahy a domácí atmosféra zlepší. Pokud máte děti už odrostlé, možná uvítáte knihu, která pomůže k větší duševní pohodě vám samotným. Stačí se inspirovat u prarodičů a metody osvědčené generacemi využít i v dnešní moderní době. Nebo snad máte pocit, že spíše než zlepšit svůj život, potřebujete potrénovat mozek? I senioři si rádi hrají a 99 her, které najdete ve třetím titulu z našeho výběru, je zkrátka bude bavit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si postupně zvolí jeden z titulů Ale já chci tohle, mami, Psychoterapie našich prababiček a 99 her pro trénink mozku u seniorů. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o psychologickou knihu dle vlastního výběru
probíhá od 18. dubna do 1. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 psychologické knihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAle já chci tohle, mami
Nenásilná komunikace pro rodiče

Hahn, Britta

Portál, 2018

zobrazit info o knizePsychoterapie našich prababiček

Šnajdrová, Lenka

Portál, 2018

zobrazit info o knize99 her pro trénink mozku u seniorů

Portmannová, Rosemarie

Portál, 2018

Napsat komentář