Vyhrajte zběsilou jízdu do minulosti ve vaně času

doktor-proktor-a-vana-casu-perex
Doktor Proktor kdysi sestrojil vanu času, pomocí které se dá cestovat do minulosti. A teď se mu to hodí, protože se rozhodl vydat za svou dávnou láskou. Jejich osudy se kdysi rozdělily. Jenže v okamžiku, kdy se chce vrátit, nastane problém…

Rozmočená pohlednice

doktor-proktor-a-vana-casu-ukazka-1Zběsilá jízda časem v zábavném a napínavém pokračování příběhu o doktoru Proktorovi.

Doktor Proktor se vydává do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku, Julietu Margarínovou. V poštovní schránce Lízy Pedersenové v Dělové ulici se jednoho dne objeví zvláštní pohlednice. Je od doktora Proktora. Líze a Bulíkovi se nakonec podaří vzkaz rozluštit a zjišťují, že doktor Proktor se bez jejich pomoci nemůže dostat nazpět z minulosti. Proč je ale jeho zpráva šifrovaná? Hrozí mu nějaké nebezpečí?

Doktorovi věrní přátelé se brzy ocitají v Paříži, kde potkávají Julietu. Tyto bývalé hrdličky se musely před téměř čtyřiceti lety rozdělit za velmi dramatických okolností a doktor Proktor nyní vyrazil za pomoci svého starého vynálezu, vany času, do minulosti, aby změnil chod tehdejších událostí. Nepodařilo mu však vrátit do přítomnosti a jediné, co vyplavalo z vany, u které na něj Julieta čekala, byla pohlednice adresovaná Líze. Nezbývá tedy nic jiného, než aby Líza s Bulíkem podnikli svou životní koupel a vyrazili do minulosti na pomoc doktoru Proktorovi.

 

Doktor Proktor a vana času

Autor: Jo Nesbø

Vydalo: nakladatelství Jota
Ilustrace: Per Dybvig
Překlad: Jiří Vyorálek
Počet stran: 284
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2018
ISBN: 978-80-7565-309-3

Přečtěte si více o knize Doktor Proktor a vana času, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

doktor-proktor-a-vana-casu-ukazka-2„Ale jó, jasné,“ zamumlal Bulík a posunul lupu dál.
V PAŘÍŽI JEĎTE ROVNOU DO PENZIONÁTU POMFRIT. AŽ TAM DORAZÍTE…
…DRAVÍ DOKTOR PROKTOR
„No tohle!“ vztekal se Bulík. „Co to má být? Zbytek tu chybí!“
„Je to rozpité,“ zašeptala mu přes rameno Líza se zatajeným dechem. „Víc tam toho není?“
Bulík posunul lupu o kousek níž.
PS: KLÍČ OD LABORATOŘE JSEM SCHOVAL NA MÍSTĚ, KDE BY HO NIKDO NIKDY
NEHLEDAL — POD ROHOŽKU.
„Tak na co ještě čekáme?“ vykřikl Bulík.
„Na startovní výstřel!“ vykřikla Líza.
„Prásk!“ zařvali společně. (str. 24–25)

 

O autorovi

Jo Nesbø (*1960, Oslo) je nejznámější současný norský spisovatel. Věhlas mu přinesly především jeho detektivní romány s hlavním hrdinou detektivem Harry Holem, které jsou ověnčené mnoha cenami, jak na domácí skandinávské půdě, tak i v zahraničí. Byly přeloženy do více než 40 jazyků. V roce 2007 vydal Nesbø svou první dětskou knihu Doktor Proktor a prdicí prášek. Ani na tomto poli nezůstal za svými romány pozadu a brzy následovaly tři díly knihy o potrhlém vynálezci doktorovi Proktorovi. Jeho dětské knihy byly rovněž přeloženy do mnoha jazyků a obdržely významná ocenění.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Doktor Proktor a vana času

Uběhlo už téměř čtyřicet let od chvíle, kdy osud rozdělil cesty doktora Proktora a jeho velké lásky Juliety Margarínové, ale doktorovi to pořád nedá spát. Rozhodne se proto vydat s pomocí svého vynálezu do minulosti a Julietu najít. Jenže když se chce vrátit, do přítomnosti pošle místo sebe jen pohlednici adresovanou Líze a Bulíkovi. Podaří se dvěma přátelům rozluštit rozmočený vzkaz a přijít na to, jak doktora zachránit? Vydejte se s nimi za dobrodružstvím ve vaně času a zjistěte to!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Doktor Proktor a vana času vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doktor Proktor a vana času
probíhá od 14. do 27. dubna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Doktor Proktor a vana času

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoktor Proktor a vana času

Nesbø, Jo

Jota, 2018

Napsat komentář