Zahrajte si o znovu otevření starých ran

carodejnice-perex
Spisovatelka Erika Falcková už delší dobu shromažďuje informace o případu, který před třiceti lety otřásl Fjällbackou. Zdá se, jako by svým pátráním přivolala vraha zpět, když z nedalekého statku zmizí další dívka. Podaří se malou Linneu najít?

Historie se opakuje

Ze statku nedaleko Fjällbacky zmizí za bílého dne čtyřletá Linnea. Na povrch vyplouvají tragické vzpomínky, před třiceti lety totiž ze stejného statku zmizela malá holčička, kterou později našli zavražděnou. Tehdy byly za její smrt odsouzeny dvě třináctileté kamarádky, vzhledem k věku však unikly vězení. Jedna z nich vede tichý život v městečku. Druhá se poprvé od dávné tragédie vrací do Fjällbacky, nyní jako slavná herečka, která zde má natáčet film o Ingrid Bergmanové.

Obyvatelé Fjällbacky se zapojí do pátrání a nakonec Linneu najdou u jezírka v lese, na stejném místě, kde byla nalezena i první ztracená dívka. Městečkem se šíří strach. Jsou snad i další děti v ohrožení?

Patrik Hedström navzdory počátečním pochybnostem začne s kolegy vyšetřovat, jestli není mezi oběma případy nějaká souvislost. Pomáhá jim Erika Falcková, která o dávné vraždě už dlouho shromažďuje materiály pro novou knihu. Vyšetřování otevírá mnohé staré rány a začíná hon na čarodějnice, který přinese strašlivé následky…

 

Čarodějnice

Autorka: Camilla Läckberg

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 664
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-267-1118-6

Přečtěte si více o knize Čarodějnice, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Uplynulo třicet let. Ona a James vedli tichý život v ústraní a Helen věděla, že to tak Jamesovi vyhovuje. Nakonec s těmi řečmi přestanou, řekl jí. A měl pravdu. Jejich temné období brzy pominulo a Helen se starala o to, aby všechno běželo, jak má. A vzpomínky se jí dařilo držet pod pokličkou. Až dodnes. Hlavou jí probleskovaly výjevy. Před očima jí zcela zřetelně vyvstala Mariina tvář. A Stellin veselý úsměv.
Helen obrátila pohled k moři, sledovala pohyb těch několika málo vln. Jenže ty výjevy nedokázala zaplašit. Marie se vrátila, a s ní přišla i zkáza. (str. 10)

 

O autorce

camilla-lackbergCamilla Läckberg je oblíbená švédská autorka detektivek, která začínala jako ekonomka, avšak kurz tvůrčího psaní ji navedl novým směrem a vynesl ji až na přední příčky skandinávských žebříčků bestsellerů. Hlavními hrdiny její série detektivek jsou spisovatelka Erika Falcková a detektiv Patrik Hedström. Všechny díly od titulu Ledová princezna, přes thrillery Kazatel, Kameník, Vlastní spravedlnost, Elsyino tajemství, Mořská panna, Strážce majáku, Andělíčkářka až po knihu Krotitel se odehrávají v autorčině rodné Fjällbacce. Její knihy vychází ve více než 50 zemích světa, prodeje již překročily 15 milionů výtisků. V roce 2006 získala titul pro švédskou autorka roku a v roce 2011 se stala šestou nejprodávanější autorkou v celé Evropě.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Čarodějnice

Před třiceti lety zmizela ze statku nedaleko Fjällbacky malá holčička, která byla později nalezena zavražděná u jezírka v lese. Všichni místní obyvatelé jsou si jistí, že dvě nezletilé dívky, které policie tehdy zatkla, byly skutečné pachatelky, ovšem nyní se zdá, že tomu tak být nemuselo. Vyšetřování nového případu únosu čtyřleté dívky nejen všechny vyděsí, ale navíc otvírá mnohé staré rány, které se ani za tři desítky let zcela nezhojily. Udeřil v městečku Fjällbacka znovu stejný vrah, nebo se starou vraždou někdo inspiroval? To si přečtěte v nové knize oblíbené spisovatelky severských krimi knih Camilly Läckberg.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čarodějnice vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čarodějnice
probíhá od 3. do 16. dubna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Čarodějnice

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějnice

Läckberg, Camilla

Motto, 2018

Zahrajte si o znovu otevření starých ran - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. 00Marie99 napsal:

    Vyhraná kniha „Čarodějnice“ byla dnes doručena. Mám velkou radost. Děkuji.

Napsat komentář