Čtení pro kluky

JasaAkniha
Mladí čtenáři-kluci budou mít z čeho vybírat. Mohou ponořit do dobrodružných románů ze světa fantasy a odhalit tajemství kryptoportálu, navštívit minecraftový svět, sledovat fotbalové úspěchy Carlose či si zahrát nebezpečnou „Hru“.

Hlavní hrdina William Wenton se po úspěchu v knize Zloděj luridia znovu vrací na scénu. Když přichází do Institutu, zjišťuje, že není vše tak, jak se zdá. Komu může věřit? A jakou spojitost s událostmi mají jeho záchvaty?

William Wenton – kluk, který umí luštit šifry jako nikdo jiný na světě – se znovu vrací do Institutu. Všechno je tu ale vzhůru nohama a platí přísná bezpečností opatření. Příčinou všeho je Abraham Talley. Muž, který už dříve Williama málem připravil o život. Něco tu však nehraje. Komu může William věřit a proč ho trápí podivné záchvaty? A co je vůbec zač ten kryptoportál? Najde v sobě William sílu, aby zachránil ty, které má rád?

Ukázka z knihy

William zaváhal.
Zůstal stát za oponou. Pohlédl na vystresovanou dámu se sluchátky, přešlapující kousek od něho. Naznačila mu, že je řada na něm a že má vykročit na jeviště. William zvenku uslyšel potlesk, lidi vykřikovali jeho jméno.
Ani v nejdivočejších představách by ho nenapadlo, že se někdy ocitne v takové situaci. On, který musel prožít většinu života pod tajným jménem na tajné adrese. Teď bylo rázem všechno vzhůru nohama. Skoro všichni zničehonic věděli, kdo je, nebo každopádně aspoň zaslechli jeho jméno. A dnes večer měl vystoupit v celostátní televizi. Připadalo mu to naprosto praštěné. (str. 9)

Kryptoportal

Kryptoportál

Autor: Bobbie Peers
Přeložila: Marie Voslářová
Ilustrátor: Filip Hřiba

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-747-3626-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kryptoportál vydalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

Norský režisér, scénárista, ilustrátor a spisovatel Bobbie Daniel K. Peers se narodil v r. 1974. Za film Sniffer získal r. 2006 na festivalu v Cannes Zlatou palmu za nejlepší krátký film. Jeho prvotina se jmenuje Zloděj luridia.

Zdroj informací: nakladatelství Kniha Zlín

————————————————

Ponořte se do dalšího románu, který se veze na populární vlně ze světa Minecraft. Kdo je vlastně hlavní hrdina? A jak se dostal do světa kostek, který mu nedává smysl?

Kdo jsem? Kde to jsem? A proč je všechno z kostek? Vyplavený na pusté dlouhé pláži, nemám moc času na přemýšlení, protože se začíná stmívat. Se západem slunce se vynoří nový, zvláštní svět – svět umrlců, kostlivců a nekonečného proudu žhavé lávy. Musím si obstarat něco k jídlu, ale hlavně se nechci sám stát kořistí… Zdejší řád a pravidla nedávají vždy smysl, jedině odvaha a nápady mi pomůžou odhalit tajemství ostrova a přežít.

Ukázka z knihy

Topím se!
Probudil jsem se pod vodou, hluboko pod vodou, a to byla zároveň moje první vědomá myšlenka. Chlad. Tma. Kde je hladina? Kopal jsem všemi směry a snažil se najít cestu vzhůru. Kroutil jsem se a obracel, dokud jsem to nezahlédl: světlo. Kalné, bledé a velmi vzdálené.
Instinktivně jsem vyrazil k němu a brzy jsem si všiml, jak se voda kolem mě projasňuje. Tam musí ležet hladina, tam je slunce.
Jenže jak může být sluce… hranaté? To snad musí být halucinace. Možná nějaké zkreslení vodou. (str. 1)
Jak pokračuje první kapitola, prozrazuje zbytek ukázky.

Minecraft Ostrov

Autor: Max Brooks
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-754-3574-3
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Minecraft Ostrov vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Carlos miluje fotbal nadevše a život mu změní nabídka, aby se stal členem prestižní fotbalové akademie. Zpočátku musel čelit těžkým výzvám, ale nevzdal to! Kdo nakonec vyhraje mistrovství?

Jmenuji se Carlos Alvaréz a je mi jedenáct let. Bydlím v malé uruguayské vesničce u oceánu. Pro mě a moje kámoše znamená fotbal úplně všechno. Hrajeme ho každý den na pláži jen tak pro radost. Jednoho dne se tu objevil majitel fotbalové akademie. Totálně mi to změnilo život. Nabídl mi totiž místo ve svojí akademii. A tak jsem začal žít svůj velký fotbalový sen. Nebylo to ze začátku lehké, hráči z týmu mě nepřijali zrovna s otevřenou náručí… Nebylo také jisté, jestli se mi povede přesvědčit trenéra o mých hráčských kvalitách. Mistrovství světa se blíží a všichni jsou plní očekávání. Pokud i vás baví fotbal tak jako mne, můžete se mnou prožívat tréninky i zápasy plné napětí a dobrodružství. Vezměte si míč, dres a kopačky a jdeme na stadion!

Ukázka z knihy

Jmenuji se Carlos Alvaréz. Je mi jedenáct let, mám hněkudrnaté vlasy, ve kterých pořád nosím červenou čelenku, a pravou tvář mi zdobí malé znamínko. Těmito větami  jsem právě odstartoval psaní do svého zápisníku, protože slušnost velí se představit. A protože se tenhle zápisník stane součástí mého života, mým papírovým kamarádem, tak bylo potřeba to udělat. On mluvit a psát neumí, proto se mi představovat nemusel. Je to silný zápisník s vůní starého papíru a se zelenými tvrdými deskami. Na poličce mi tiše ležel pod hromadou knížek a starých sešitů. Ani nevím proč, ale až když z letních prázdnin uběhly dva týdny, napadlo mě, že by nebylo od věci zápisník využít. (str. 9)

Prihraj Carlosi

Podívejte se na pokračování Carlosova deníku.

Přihraj, Carlosi!

Autor: Július Belan
Přeložila: Radka Svobodová
Ilustrovala: Lea Točeková

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-485-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Přihraj, Carlosi! vydalo nakladatelství Brio.

O autorovi

Július Belan se narodil v roce 1987 v Bratislavě. Vystudoval obchodní akademii a později začal studovat i na Právnické fakultě. Své první spisovatelské kroky začal dělat už v útlém dětství, když si vymýšlel různé příběhy, které psal na psacím stroji, nebo do sešitů. V roce 2013 mu vyšla kniha Kamaráti zo Snehuliakova a o rok později pokračování.

Zdroj informací: Elist.sk

————————————————

Co spojuje tři hlavní hrdiny poslední námi představované knihy? Jedná se o mladé génie, kteří vynikají ve svých oborech a jejichž cílem je vyhrát hru. To platí ale jen do okamžiku, než zjistí, o co se vlastně hraje a co se za „hrou“ skrývá…

Nikomu nevěř. Každá kamera je oko. Každý mikrofon ucho. Najdi mě a společně ho zastavíme. Hra: Z celého světa se sjelo dvě stě mladých géniů a zanedlouho se utkají v soutěži, kterou vymyslel a sponzoruje Kiran Biswas – celým světem obdivovaný mladý podnikatel a vizionář. Hodina H se blíží. Hráči: Rex – ačkoliv je mu teprve šestnáct, patří mezi nejlepší světové programátory a hackery. Tenhle americký Mexičan je odhodlaný najít svého bratra, který zmizel neznámo kam. Tunde – čtrnáctiletý technologický génius-samouk. Na skládkách pod horkých africkým sluncem hledá součástky a staví z nich skvěle fungující stroje. Svým talentem přilákal pozornost diktátorského generála, který po něm chce sestrojit velmi nebezpečnou věc. Vyhrožuje mu tím nejhorším trestem, pokud svůj úkol nesplní. Barevná vlčice – jedna z nejuznávanějších čínských aktivistek a blogerek. Odhaluje nekalé praktiky politiků a byznysmenů a teď se na ni soustředí všeobecná pozornost. Její otec totiž uzavřel podezřelý obchod se zkorumpovaným čínským obchodníkem. Co je v sázce? Víc, než si dokážete představit…

Ukázka z knihy

Na North High jsem nikoho neměl.
Ale venku, za těmi nudnými cihlovými zdmi, to  byla docelajiná pí snička. Měl jsem DOUPĚ. Vždycky to vyslovím s dramatickýmpřídechem, jako když začíná Beethovenova Pátá.
Říkáme si DOUPĚ, protože to zní skvěle a exkluzivně.Zvlášť vzhledem k tomu, že jediní členové jsou Tunde, Barevná vlčice a já. Jsme nejlepší kámoši, i když jsme se nikdy nepotka li a já s Tundem ani nevíme, jak se Barevná vlčice doopravdy jmenuje. (str. 29)

Génius: Hra

Autor: Leopoldo Gout
Přeložil: Petr Eliáš

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-253-3562-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Génius: Hra vydalo nakladatelství Fragment. Náhled do děje nabízí i ukázka.

O autorovi

Leopoldo Gout se kromě psaní věnuje i režírování a malířství, svá díla vystavuje ve West Collection Gallery v Pennsylvanii. S manželkou a dvěma dětmi žije aktuálně v New Yorku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKryptoportál

Peers, Bobbie

Kniha Zlín, 2018

zobrazit info o knizeMinecraft Ostrov

Brooks, Max

Alpress, 2017

zobrazit info o knizePřihraj, Carlosi!

Belan, Július

Brio, 2017

zobrazit info o knizeGénius: Hra

Gout, Leopoldo

Fragment, 2018

Napsat komentář