Týraná – příběh ženy, která čelila domácímu násilí

sad
Autobiografický příběh ženy, kterou manžel psychicky i fyzicky týrá. Najde v sobě Dianne sílu, aby se vzepřela?

Týraná

Dianne Schwartz je krásná a úspěšná žena. Ale jen ona sama ví, že je to pouhé zdání. Za fasádu úspěchu skrývá fakt, že ji manžel fyzicky i psychicky týrá. Přesto v sobě najde sílu vzepřít se, odejít a začít nový, šťastný život. A nejen to, o své životní lekci napsala knihu Týraná, která právě vychází v nakladatelství Portál. Chce totiž, aby její příběh pomohl ostatním.

Dianne působila jako moderátorka a zpěvačka, nyní je i úspěšná obchodnice. Rubem jejího života je však skutečnost, že ji manžel fyzicky i psychicky týrá a navíc v ní budí pocity viny, že si za svou situaci může sama. Postupem času se jeho násilné chování zaměří i na Diannina syna z předchozího manželství. Až tehdy v sobě nešťastná žena najde sílu a prolomí iluzi spokojeného a vyrovnaného manželství. V knize popisuje jak soužití s tyranem, tak okamžiky, kdy ho opustila, i proces svého uzdravování.

 

Týraná

Autorka: Dianne Schwartz
Vazba: pevná
Počet stran: 248
Cena: 355 Kč
Rok vydání: 2012

 

Knihu Týraná vydalo nakladatelství Portál.

 

Velmi silný příběh autorka v závěru knihy doplňuje zajímavými reflexemi. Přemýšlí o tom, proč si za muže vybrala právě násilníka, a vzpomíná na to, jak se jejich vztah vyvíjel. Objevuje momenty, které mohly posloužit jako varovné známky toho, co se bude dít. O své zkušenosti sama říká: „Většina zneužívaných žen si není vědoma toho, že zažívá domácí násilí. Připadají si jako ženy, které neumějí udělat nic dobře, ničemu nerozumějí… Ale svůj vnitřní hlas nepotlačí, oslovuje je v myšlenkách a říká, že něco není v pořádku. Vždycky jim říkám, aby naslouchaly své duši, protože ta je nikdy nesvede na špatnou cestu… Bez ohledu na to, co říkají tyrani, není to jejich vina. Domácí násilí je volba a naučené chování.“

 

Ukázku z knihy a rozhovor s autorkou
najdete na stránkách nakladatelství Portál zde

 

O autorce:

Dianne Schwartz svoji zkušenost využívá k pomoci ostatním obětem domácího násilí. Založila a vede organizaci Educating Against Domestic Violence (Vzděláním proti domácímu násilí) zaměřenou na prevenci domácího násilí a na podporu lidí, kteří mu čelí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTýraná
Příběh ženy, která čelila domácímu násilí

Schwartz, Dianne

Portál, 2012

Napsat komentář