S Očkem za dobrodružným putováním

Mysak Ocko
Už vás nebaví jen čtení a chtěli byste zažít dobrodružství jako hrdinové v knihách? Vydejte se po stopách myšáka Očka, hledejte značky a navštivte místa, kde se záhady a detektivní příběhy odehrály.

Hlavní zpráva dne: V Mariánském údolí se v rybníku Líšeňská říčka 1. usídlila příšera. Byla viděna sobotního večera kačerem Žbluňkalem a hned druhý den jako záhadou zmizely všechny ryby a zvířátka od rybníka.“ Tak to se na to podívejme! Příšera v našem rybníce? To by přeci nebyl myšák Očko, aby si na to neposvítil!
Milé děti, od této chvíle už nebudete při čtení knihy jen sedět na židli nebo ležet v postýlkách. Čeká vás velké dobrodružství a putování na místa, kde se záhady a detektivní příběhy opravdu staly. Běžte po stopách myšáka Očka. Hledejte skutečné značky v přírodě. Seznamte se s Žabákem Brňákem a veverkou Věrkou. Před vámi je parádní výlet Brnem, jak ho ještě neznáte.
V knize naleznete mimo jiné mapy (umístění značek), slovník žabáka Brňáka a fotografie popsaných lokalit, kde myšák Očko řešil případy.
Součástí knihy jsou také obrázky k vymalování, které slouží jako odměna při nalezení značky.

Ukázka z knihy

Mysak Ocko 1

Mysak Ocko 2

Další ukázky včetně obrázků z autorského čtení naleznete ve fotogalerii.

Ohlasy na knihu

Knihu doporučuji, už teď mě inspiruje ke spoustě nápadů. Využiji ji jak při práci s žáky na prvním stupni základní školy, tak i se svými dětmi, jen co trošku povyrostou. Moc se těším, až budeme sledovat místa, kde myšák Očko pátral, a zazpíváme si u toho úvodní písničku. Kdoví, třeba se nám ho podaří zahlédnout…

- Mgr. Lenka Vosáhlová, učitelka, MŠ a ZŠ Ostopovice

Autorka projevuje též cit pro podtržení mile komických situací pramenících z tvůrčího napětí mezi personifikací zvířat na straně jedné a zachováním jejich zvířecích vlastností na straně druhé.

- Mgr. Jan Hanuš, knihovna PdF MU

Kniha Myšák Očko by mohla mít motivační charakter pro děti, které by rády spojily četbu knihy s procházkou v krajině Líšně a Maloměřic. Kniha může být vhodným dárkem pro děti odcházející z mateřské školy do školy základní, taktéž může být dárkem ve školních soutěžích. Mohla by posloužit učitelům v MŠ, ZŠ a rodičům jako inspirace k výletům.

- Mgr. Aleš Pavelka, Střední pedagogická škola Boskovice

Zajímavost

Cílem projektu je motivovat děti k trávení času četbou knihy v zajímavých brněnských lokalitách. Děti budou moci cestovat s knihou po značkách na komunikaci či na stromě. A jak na to? Doma si přečtete příběh a následně se vydáte na výlet do míst, kde myšák řešil různé případy. Nezapomeňte si však knihu. Jakmile totiž najdete značku, vybarvíte si ji i s omalovánkou postavičky zvířátka také ve své knize, na stránce k tomu určené.

Myšák Očko

Příšera z Mariánského údolí. Olympiáda u Růženina lomu
Autorka: Šárka Svobodová
Ilustrace: Petr Zajác

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-7568-042-6
Doporučená cena: 149 Kč

 

Knihu Myšák Očko vydalo nakladatelství powerprint s.r.o..

O autorce

Šárka Svobodová absolvovala Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity. S dětmi  pracovala již při střední škole v Boskovicích v Domě dětí a mládeže a v hudební škole Yamaha. Při studiu MU (obor Učitelství HV, ZSV) učila v brněnské mateřské škole (5 let) a necelý rok na základní škole, odkud  šla rovnou na mateřskou dovolenou. Nyní tráví čas se svojí dcerou Sofií (1 rok) a manželem Ondřejem a ve volném čase píše Myšáka a organizuje tento projekt.

Zdroj informací a fotografie: Myšák Očko

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMyšák Očko
Příšera z Mariánského údolí. Olympiáda u Růženina lomu.

Svobodová, Šárka

powerprint s.r.o., 2017

Napsat komentář