Když bojujete s psychopatem o život rodiny

James-Patterson_Citlive-misto
Máme tu další thriller z oblíbené série o Alexi Crossovi od Jamese Pattersona. Alex tentokrát musí zachránit svou členy své rodiny, kteří se stali rukojmími geniálního psychopata.

Alex Cross tentokrát čelí problému, s jakým se v životě nesetkal: je na smrt vyděšený, zoufalý a poprvé zažívá bezmoc. Celou jeho rodinu drží jako rukojmí geniální psychopat. Alex musí přistoupit na všechno, co zločinec požaduje. Ale podle jakých pravidel se bude odvíjet smrtonosná hra o to, co je Alexovi nejdražší? Citlivé místo je pokračováním románu Přímý zásah.

 

Citlivé místo

Autor: James Patterson

Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-551-4
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Citlivé místo vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

 

Ukázka z knihy

Moje žena byla pryč. Všichni zmizeli.
Unesl je šílenec jménem Thierry Mulch.
Odhodlaný nepodlehnout jeho šílenství jsem se převalil na posteli a zabořil obličej do manželčina polštáře ve snaze zachytit Breeinu vůni. Doufal jsem v ní najít sílu, víru a naději. Ucítil jsem slabý závan, ale zoufale jsem chtěl víc. Vstal jsem, došel si na záchod, a i když to může znít divně, zabořil jsem obličej do jejího oblečení.
Breeina nádherná vůně po několika minutách omámila můj mozek tak silně, že bolest hlavy zmizela a  ona tam byla znovu se mnou, ta krásná, chytrá, veselá žena, která tančila takřka na dosah natažených prstů mé paměti. Ale pocit, že ji mám u sebe, se rozplynul příliš rychle a vůně v její šatně se změnila, jako by hrozilo, že časem vyčpí a zmizí.
To mě vyděsilo. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

James Patterson

James-PattersonJames Patterson, jeden z nejlepších vypravěčů současnosti, se narodil roku 1947 ve Spojených státech. Král detektivního žánru ročně napíše dvě až tři knihy, ale jak sám říká, nápadů má víc, než kdy může sepsat. Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Šťastné a veseléPřímý zásahZabít Alexe Crosse). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. Jedenáctá rozhodneDvanácté zlo, Osudná třináctka aj.). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson. Držitel ceny „Thriller Master Award od The International Thriller Writers“  žije se svou ženou a synem na Floridě v Palm Beach County na Floridě. Je dále autorem knih: Podezřelý č. 1, Smečka, Neznámý soupeř aj. Píše rovněž knihy pro děti a mládež, např. sérii Můj nejhorší školní rok, Lovci pokladů, Můj brácha robot či Zpovědi podezřelé.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCitlivé místo

Patterson, James

Alpress, 2017

Napsat komentář