Prevence potravinových alergií u dětí

Zdrave-deti-bez-alergii
Trpí vaše děti potravinovou alergií? Místo abyste se určitým pokrmům vyhýbali, zkuste je do jídelníčků svých potomků naopak zařadit – obezřetně a zavčas. Vyhnete se tak celoživotnímu boji s alergeny.

Pomozte svých dětem zmírnit potravinové alergie nebo se jim úplně vyhnout! Trpí vaše dítě potravinovou alergií? Namísto vyhýbání se vajíčkům, ořechům, mléku, lepku a dalším alergenům, se podle nejnovějších klinických výzkumů doporučuje zavádět alergeny do stravy dětí co nejdříve, velmi opatrně a často, alespoň po dobu prvních pěti let. Jedině tak se s nimi může tělo pomaličku seznámit a zvyknout si na ně. V knize najdete praktický návod, jak pomoci svým dětem vyhnout se celoživotnímu boji s potravinovými alergeny a 70 receptů, které vám pomohou zařadit alergeny do jídelníčku.

 

Zdravé děti bez alergií

Jak na prevenci potravinových alergií
Autorka: Robin Nixon Pompaová
Přeložil: Jakub Goner

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 167×225 mm
ISBN: 978-80-264-1794-1
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Zdravé děti bez alergií vydalo nakladatelství CPress.

 

Ukázka z knihy

Těhotenství a narození dítěte
Dítě je před narozením v zásadě sterilní. Vím, že slovo sterilní se pro rozkošný uzlíček rychle rostoucího plodu, který vidíme na obrázcích z ultrazvuku, příliš nehodí, ale odpovídá skutečnosti. Dítě, která je stále uvnitř matčina těla, je tak čisté, jako už nikdy později nebude. A nemám na mysli jen špínu a drobky, kterými jsou mé děti obvykle pokryté už několik minut po koupeli. Než se novorozenec vydá na cestu ven z těla své mámy, postrádá jakékoli bakterie. Na  cestě ven jej však rychle kolonizují okolní mikroby. Obvykle se jedná o mikroby jeho matky, zejména při vaginálním porodu. Když se dítě tlačí porodním kanálem, sbírá přitom prospěšné bakterie, které děti narozené císařským řezem nedostanou. Vědci si nyní uvědomují, že tato raná bakteriální kolonizace je velmi důležitá. Někteří proto zkoumají, zda by nebylo možné dětem narozeným císařským řezem pomoci tak, že by je porodníci prostě potřeli smotkem gázy s bakteriemi z porodního kanálu. (str. 56)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Robin Nixon Pompaová

Robin Nixon Pompaová je novinářka a autorka v oblasti zdraví. Skutečnou vědu se snaží udělat zábavnou, zajímavou a použitelnou v běžném životě. Vystudovala Kolumbijskou univerzitu. Pracovala mj. pro online magazín LiveScience.com. V současnosti žije v Oxfordshire v Anglii a svůj čas dělí mezi tři děti a vědecký výzkum.

Informace byly čerpány z autorčiných webových stránek.


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZdravé děti bez alergií
Jak na prevenci potravinových alergií

Pompaová, Robin Nixon

CPress, 2018

Napsat komentář