Vyhrajte souboj Martina Servaze s drsným nepřítelem

noc-perex
Přestože policie ví, že sérii vražd má na svědomí Julian Hirtmann, stále se jí ho nedaří zatknout. Vrah o sobě nyní dává znovu vědět a Kirsten Nigaardová spolu s Martinem Servazem tentokrát udělají vše pro to, aby ho dopadli. Podaří se jim to?

Hra o čas i o životy nevinných

Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To ale není vše. Na dalším snímku je malé dítě, Gustav. Pro Kirsten a Martina začíná děsivá výprava s ještě děsivějším nepřítelem na jejím konci.

 

Noc

Autor: Bernard Minier

Vydalo: nakladatelství XYZ
Překlad: Jiří Žák
Počet stran: 536
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2018
ISBN: 978-80-750-5974-1

Přečtěte si více o knize Noc, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku, nebo si přečíst rozhovor s autorem.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Podle prvního ohledání ženu nejdřív ubili k smrti železnou tyčí, která jí rozdrtila hrudní koš a lebku, a pak monstrancí. Technici k tomuto závěru došli jednak proto, že monstrance ležela zakrvácená a převrácená na oltáři, a hlavně z velmi specifi ckého tvaru ran. Monstrance je obklopená paprsky, díky nimž připomíná slunce. A tyto paprsky zanechaly hluboké rány na obličeji a na rukách oběti. Proříznutí hrdla, z kterého vytryskla krev směrem k tabernákulu krátce předtím, než přestalo bít srdce, muselo přijít hned nato. Kirsten se plně soustředila. Ve způsobu, jakým byl zločin spáchán, bylo něco důležitého.
Bota… Černou botu s bílými motivy značky The North Face a žlutým fosforeskujícím podpatkem našli pohozenou pod stupínkem asi dva metry daleko od oltáře. Proč? (str. 24)

 

O autorovi

Bernard Minier - portrétBernard Minier vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina několika jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý a má dvě děti. Než Minier v roce 2011 překvapil francouzské čtenáře i kritiku detektivním románem Mráz, živil se jako celní úředník. Opožděný, a možná proto vyzrálý debut získal několik cen, například cenu čtenářek časopisu Elle (v kategorii detektivek), a zejména významné ocenění Prix Polar, udělované na festivalu detektivní literatury v Cognacu. Mráz byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a vznikl podle něj také francouzský televizní seriál Glacé. Úspěch mezi čtenáři i kritiky sklízejí i další Minierovy knihy – Kruh, Tma a nejnovější titul Noc.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Noc

Poté, co Julian Hirtmann unesl a zavraždil první lásku Martina Servaze Marianne, rozhodl se kriminalista vynaložit všechny síly, aby tohoto zločince dopadl. Jenže se mu to stále nedaří, z čehož má Hirtmann pochopitelně radost a neváhá být čím dál drzejší a vynalézavější ve způsobech, jak se připomenout a vysmívat se policii. Tentokrát se zdá, že je Martinovi opravdu nablízku, a nejen jemu. Je možné, že si za svou další oběť zvolil Gustava? To se dozvíte v nejnovějším mrazivém krimi thrilleru Bernarda Miniera.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Noc vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Noc
probíhá od 20. února do 5. března 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Noc

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoc

Minier, Bernard

XYZ, 2018

Napsat komentář