Pařba v Londýně

Vikend v Londyne
Tři kamarádi, narozeniny a Londýn, to zaručuje pořádnou víkendovou pařbu. Ale ani fotbal, sex, alkohol a jídlo jim nepomůže, aby utekli před bilancováním svých životů. Během společného víkendu se změní mnohem více než jen věk…

Petr sedí holým zadkem v heřmánkovém čaji a sní o divokém sexu. Marek plánuje sebevraždu. Adam chce svatbu a možná i dítě.
Průměrný český muž se dožívá sedmdesáti šesti let, což znamená, že jste-li muž a je-li vám čtyřicet, nacházíte se ve druhé polovině svého života. V té horší polovině. Dostavuje se úzkost z toho, kolik vám zbývá času, kým jste se stali a kým už nikdy nebudete. Šance na změnu vám připadají mizivé a začínáte si uvědomovat konečnost svého života. A pokud máte navíc pocit, že jste v té první půlce něco zanedbali, nestihli nebo si ji dostatečně neužili, právě teď přichází poslední možnost to napravit.
Tři kamarádi a bývalí spolužáci se chystají na víkendovou pařbu v Londýně, při které chtějí oslavit své čtyřicátiny. Chlast, sex, jídlo, fotbal a kecy o všem i o ničem. To všechno proto, aby zahnali společný neklid z toho, že v jejich životech nadešel čas bilancovat. Během nadcházejícího víkendu se však změní víc než jen jejich věk.

Ukázka z knihy

Přestože ví, že z toho zase nic nebude, stejně to udělá, tak jako každý večer předtím, než jdou spát. Vyčural se – stejně bude muset v noci jít zase – a kromě rukou si v umyvadle rychle ošplouchl i penis. Co kdyby náhodou.
Teď leží v posteli, Monika si čte. Asi zase nějakou pitomou soft erotiku pro ženy středního věku.
Myje si ho pro ni, aby se nemohla vymlouvat na hygienu. Aby to měla co nejmíň nepříjemné, případně aby ji nepříjemných pachem či chutí naprosto a nevratně a navždy nezablokoval, kdyby čirou náhodou dnes v noci nějakým zázrakem zahřmělo, svět se zbláznil, země se otřásla a ona vzala jeho penis do pusy. (str. 11)

Zaujal vás příběh Petra? Více se dozvíte v pokračování ukázky.

Víkend v Londýně

Autor: Jan Folný

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-412-5
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Víkend v Londýně vydalo nakladatelství Host.

Můžete si také přečíst autorovu povídku Kathryn, která vyšla v naší rubrice Čtení ke kávě.

O autorovi

Jan FolnýJan Folný (*  1977) je původním povoláním učitel českého a ruského jazyka, po „vyhoření“ se přestěhoval do Londýna, kde už několik let žije a pracuje. Jako spisovatel debutoval knihou Od sebe / k sobě (LePress 2010), v níž zúročil své zkušenosti a zážitky z tříletého pobytu v Irsku. Velký kritický i čtenářský ohlas pak zaznamenala jeho povídková kniha Buzíčci (Host 2013). Jeho nejnovějším počinem je Víkend v Londýně – vyprávění o třech kamarádech, kteří se chystají na víkendovou pařbu v Londýně, kde chtějí oslavit své čtyřicátiny.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVíkend v Londýně

Folný, Jan

Host, 2018

Napsat komentář