Valentýnské tipy

perex_valentyn_knih2
Valentýn je svátkem zamilovaných, a pokud si lámete hlavu, co nadělit své polovičce, zkuste knihu. S dnes představenými tituly nesáhnete vedle. A pokud jste single, proč si o lásce alespoň nepřečíst zajímavý román…

V této sbírce básní se Jiří Žáček zaměřil na lásku, konkrétně na maličkosti z lásky, bez kterých nelze žít. Básně mají podobu čtyřverší a doprovází je ilustrace Milana Janáčka. A poučení na závěr? Milujte a neberte život tolik vážně.

Láska je odpověď, ale nikdo neví na jakou otázku.
Maličkosti z lásky jsou všední, zdánlivě bezvýznamné věci, které nás provázejí celý život a nedokážeme bez nich žít. Stejně tak i chvíle, kdy jsme se osudově zamilovali, jsou pro nás významnější než války nebo živelní katastrofy, určující běh světa. Maličkostem dává básník důsledně formu čtyřverší. Dokáže v nich zachytit, co nás z lásky provází od kolébky do hrobu. Žáčkovým velkým pomocníkem v této kapesní knížce je malíř Milan Janáček. V jeho pastelech je nová barevnost skrývající čtvrtý rozměr našich prožitků a zkušeností. Stojí za to milovat všechny maličkosti a nebrat život příliš vážně, protože beztak z něj nevyvázneme živí.

Ukázka z knihy

Malickosti z lasky

Podívejte se i na druhou ukázku.

Maličkosti z lásky

Autor: Jiří Žáček
Ilustroval: Milan Janáček

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 120×120 mm
ISBN: 978-80-7244-419-9
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Maličkosti z lásky vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček (* 6. listopadu 1945 Chomutov) dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.sulcaspol.cz nebo www.jirizacek.cz. Mezi jeho novější kousky z nakladatelství Šulc-Švarc patří například Basta fidli neboli Tak pravil XY, Český satirikon, Hádanky a luštěniny do školy i na prázdniny, Z pohádkové postýlky, Jak rozesmát Monu Lisu? a další.

Zdroj informací: Šulc-Švarc

————————————————

Vezměte klasickou love story a zasaďte ji do sci-fi prostředí. Dva hlavní hrdiny nic nespojuje, kromě toho, že spolu uvízli ve vesmíru a zbývá jim omezené množství kyslíku…

Příběh o vztahu jednoho páru zhuštěný do 90 minut, který se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti. Lidé mají k dispozici všechny myslitelné technické vymoženosti, politická mapa světa je zásadně překreslena, v multikulturní utopii se obyvatelstvo jednotlivých „teritorií“ pravidelně mění v rámci „rotací“, mezilidská komunikace se odehrává především na multimediální platformě MindShare – Facebooku budoucnosti. Maxe a Carys rozdělují názory a přesvědčení. Nyní se spolu vznášejí ve vesmíru, zbývá jim kyslík už jen na půldruhé hodiny, nedokážou se vrátit na domovskou loď ani navázat spojení se Zemí, a záchrana si nakonec vyžádá osudové rozhodnutí. Příběh o jejich vztahu, klasická love story přenesená do reálií žánru sci-fi, vypovídá o tom, že základní konstanty lidského života zůstávají ve všech stoletích a podmínkách stejné.

Ukázka z knihy

„Cari, co se děje?“ Max ji obejme kolem ramen, ale Carys se nedá uklidnit. „Co říká Osric?“
Omlouvám se za tu „Carys“, Carys.
„Devadesát minut, Maxi,“ říká a zhluboka, přerývaně oddechuje. „Máme vzduch už jen na devadesát minut.“
V ohromení zavrávorá zpět. „To není možné. Není možné. Musíme mít ještě aspoň čtyři nebo pět hodin. Vždyť –“
„Umřeme, Maxi. Už opravdu brzo.“ Snaží se zadržet slzy a Max hledá ta správná slova. „Musíme se dostat zpátky na loď, a to hned,“ řekne nakonec.
„Musíme na to jít postupně. Ty bys měla přestat panikařit. Spotřebováváš si rychleji vzduch.“
„Vzduch nám uniká.“
Max sebou cukne. „Uniká? Právě teď?“ (str. 15)

Zadrž hvězdy

Autorka: Katie Khanová
Přeložil: Jan M. Heller

Počet stran: 282
Vazba: vázaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-257-2300-5
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Zadrž hvězdy vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Katie Khanová pochází z Londýna a je absolventkou oboru tvůrčí psaní na Faber Academy. Pracuje v oblasti digitálního marketingu pro filmové studio Paramount Pictures. Zadrž hvězdy je její první román.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Středoškolačce Evie svítá na lepší časy. Nastoupila na novou školou, má skvělé kamarádky a užívá si života. Už není tou holkou, co se zbláznila. Ke štěstí jí chybí už jen přítel a odpověď na otázku, co je být normální…

Román o skutečném holčičím přátelství a velké odvaze vypráví o středoškolačce Evie. Právě nastoupila na novou školu, kde ji nikdo nezná jako „tu holku, co se zcvokla“. Už nebere skoro žádné prášky, umí si poradit se svými úzkostmi a je na krok od toho, aby byla normální. Jenže co to je, být normální? Má skvělé kamarádky, chodí do kina a na koncerty. Ještě ji zbývá najít si kluka. Jenže vztahy s kluky jsou ošemetná věc, z těch by se zbláznila i normálně holka. Chytrý a vtipný bestseller, který by neměl chybět v žádné holčičí knihovně.

Ukázka z knihy

Začalo to večírkem.
Nebyl to jen tak ledajaký večírek, ale taky Moje První Rande. Jako ÚPLNĚ první rande. První v životě. Protože jsem konečně, po tom všem, co se semlelo, byla připravená na kluky.
Jmenoval se Ethan a měl rád Smashing Pumpkins (ať
už to bylo cokoli) a nějakým způsobem se mu už povedlonechat si na tváři vyrašit opravdové strniště.A líbila jsem semu dost na to,aby mě po sociologii pozval na rande.A bylzábavný. A měl fakt malé, ale hezké tmavé oči, jako fretkanebo tak něco. Ale sexy fretka. A hrál na bicí a na housle.Na obojí! I když to jsou dva úplně rozdílné nástroje. A, a…
a – panebože – co si SAKRA vezmu na sebe? (str. 7)

Co se dělo dál, prozrazuje pokračování ukázky.

Už jsem normální?!?

Klub odložených holek
Autor: Holly Bourne
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-338-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Už jsem normální?!? vydalo nakladatelství #BOOKLAB. A nezapomeňte na naši recenzi.

————————————————

Mistryně ve svém žánru Nora Roberts přichází s novým románem, kde kombinuje mrazivé napětí a erotickou vášeň. Dokáže se hlavní hrdinka Naomi postavit minulosti?

Jedné horké letní noci odhalí Naomi otřesné tajemství svého otce, které ji léta pronásleduje na každém kroku. Přestože se snaží vše pečlivě skrývat, nikdy se jí nepodaří stopy za sebou zamést úplně a minulost ji dohání nejen v nočních můrách. Kruh kolem Naomi se začíná uzavírat…

Ukázka z knihy

Nevěděla, co ji probudilo, a  jakkoli se později snažila vzpomenout si, co  se tehdy v noci dělo, ať ji ta noční můra pronásledovala kdekoli, nepřišla na to.
Léto proměnilo vzduch v mokrou vařící polévku, z níž se line vůně potu a promáčené zeleně. Bzučící větrák na toaletním stolku ji promíchával, ale bylo to jako spát v páře, valící se z hrnce.
Byla na to zvyklá, ležet v létě na vlhkém prostěradle u okna otevřeného dokořán a za ním ustavičný sbor cikád – s chabou nadějí, že dusno rozvíří třeba jen slabý závan větříku. (str. 1)

Zaujala vás ukázka? Tak neváhejte pokračovat ve čtení jejího zbytku.

Stále v tvém stínu

Autor: Nora Roberts
Přeložila: Blažena Kukulišová

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-754-3542-2
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Stále v tvém stínu vydalo nakladatelství Alpress.

O autorce

Nora-RobertsNora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli inspiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek románů Nory Roberts, např. Jen ty a já, Kolotoč přání. Z dalších autorčiných knih jmenujme třeba Smrtící nevinnost, Smrtící kalichSmrtící stvoření, Posvěcené zlo či Tanec bohů.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Roxie se zhroutí pracně vybudovaná kariéra, vrací se proto na venkov, aby na chvíli převzala rodinné bistro. Narazí na jednoho sexy farmáře, který jde ale na vše pěkně pomalu. Vrátí se zpět do Los Angeles, nebo neodolá farmářskému vábení?

Roxie Callahanová pracuje jako soukromá šéfkuchařka pro nejbohatší, nejzákeřnější a kaloriemi nejposedlejší hollywoodské paničky. Když jí jedna menší nehoda se šlehačkou zničí pracně vybudovanou kariéru, ještě ráda se vrátí domů na venkov, aby nachvíli převzala rodinné bistro. Poté co jí místní farmář Leo Maxwell přiveze pár krásných bio oříšků, začne Roxie přemýšlet, jestli léto v domnělém zapadákově přece jen nebude stát za to. Jenže Leo se angažuje v hnutí slow food a na všechno jde radši pěkně pomalu. Na všechno. Roxie je odhodlaná vrátit se zpět do L.A. Nebo ji snad vábení líně poletujících světlušek a lechtivé farmářské fantazie přinutí zůstat nadobro?

Ukázka z knihy

Zatímco jsem jedním okem kontrolovala šlehačku a jedním uchem poslouchala, co se děje v jídelně, upěchovala jsem kafe a vložila ho do kávovaru, aby z něj vyprodukoval přesně 120 ml espressa. Vtom telefon na nerez lince zadrnčel znovu. Spatřila jsem, kdo zase volá, a stiskla kávovar větší silou, než jsem chtěla.
„Proboha, můžu ti zavolat zpátky?“
„No, to je mi uvítání. Takhle zdravíš svou jedinečnou maminku?“ zacvrlikal veselý hlas.
Frustrovaně jsem zavřela oči. „Zdravím, maminko. Pracuju. Můžu ti zavolat potom?“
„Přijde na to, jestli to bude ještě dnes.“

Sexy farmář

Autorka: Alice Claytonová
Přeložila: Martina Vondráčková

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-4244-4
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Sexy farmář vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorce

Alice-ClaytonovaAlice Claytonová léta pracovala v kosmetickém průmyslu, pak si ale řekla dost, vzala do ruky laptop a odstartovala svou závratnou kariéru spisovatelky. Alice zbožňuje práci na zahradě (kromě plení záhonů), pečení (kromě uklízení) a v současné době přesvědčuje svého přítele, aby z ní učinil počestnou ženu.Mezi její knihy patří tituly jako Nabíječ, Roštěnka, Hřebec či Samec.

Zdroj informací: nakladatelství Mladá fronta


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaličkosti z lásky

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizeZadrž hvězdy

Khanová, Katie

Argo, 2017

zobrazit info o knizeUž jsem normální?!?
Klub odloženýchh holek

Bourne, Holly

#BOOKLAB, 2018

zobrazit info o knizeStále v tvém stínu

Roberts, Nora

Alpress, 2017

zobrazit info o knizeSexy farmář

Claytonová, Alice

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář