Příběhy plné fantazie pro mladší děti

fantazie
Také se rádi necháváte unášet svou fantazií? S vášnivým čtenářem komiksů Lukem pomůžete jeho bratrovi zachránit světy, malé holčičce jejího robotického kamaráda a s trojicí přátel zažijete dobrodružné příhody.

Milovník komiksů Luke měl velkou smůlu. Zrovna, když si odskočil, přistála na Zemi vesmírná loď a jeho bratr Zack získal superschopnosti, aby zachránil dva vesmíry. A to nepřečetl ani jeden komiks! Přesto se Luk rozhodne svému bratrovi pomoci, aby vše provedl správně.

Lukovi je jedenáct let a miluje komiksy. Zrovna sedí se svým bratrem Zackem v bunkru na stromě a čte si, jenže se mu chce čurat, a tak si musí odskočit domů na záchod. Když se vrátí, zjistí, že mezitím přelétla kosmická loď, jeho nudný starší bratr, který v životě nepřečetl jediný komiks, získal superschopnosti a má zachránit ne jeden, ale hned dva vesmíry! Luke je pochopitelně patřičně naštvaný – je mu ovšem jasné, že Zack potřebuje někoho, kdo by dohlédl, aby vesmíry zachránil správně. Vždyť to pako ani nemá superhrdinský kostým!

Ukázka z knihy

Můj brácha je superhrdina a já jsem mohl být taky,akorát že se mi chtělo zrovna čúrat.
Jmenuju se Luke Parker, je mi jedenáct let a s mámou
tátou a starším bráchou Zackem bydlím ve vcelku přívětivé části Londýna. Brácha nebyl superhrdinou odjakživa, ačkoliv vzhledem k tomu, že se jmenuje Zack, člověk by se ani moc nedivil, kdyby rodiče měli nějaké tušení, že si jednoho dne navlékne plášť a masku a začne zachraňovat sirotky z hořících baráků. Vždyť si to poslechněte! Tsnad ani není jméno, to je zvukový efekt! Člověk by ho klidně mohl použít v komiksu, když superhrdina mydlí nějakého superpadoucha. Vžum! Prásk! Zack! (str. 7)

Nezapomeňte na pokračování ukázky.

Můj brácha je superhrdina

Autor: David Solomons
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 310
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-544-6
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Můj brácha je superhrdina vydalo nakladatelství Brio.

————————————————

Pětileté děvčátko při svých toulkách narazí na malého robota, stiskne jedno z tlačítek a voilà: stanou se z nich nerozluční kamarádi. Robůtka ale chtějí nepřátelské stroje odnést zpět do továrny. Podaří se hlavní hrdince za pomoci brašny s nářadím zachránit svého robotického kamaráda?

Když na průzkumné výpravě po okolí osamělé děvčátko narazí na roztomilého robůtka a stiskne jedno z jeho tlačítek, stane se nečekaná věc: zrodí se velké přátelství. Ale po robůtkovi pátrají nepřátelské stroje a chtějí ho odnést zpět do továrny. Jak si pětiletá dívenka, vyzbrojená jen brašnou s nářadím a srdcem plným lásky, poradí s nebezpečími, která ohrožují to nejcennější, co má?

Ukázka z knihy

O robutkovi

Zaujal vás komiks? Nahlédněte do další ukázky.

O robůtkovi

Autor: Ben Hatke
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 185×234 mm
ISBN: 978-80-264-1743-9
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu O robůtkovi vydalo nakladatelství CPress.

————————————————

Ponořte se do příběhu tří nerozlučných kamarádů, kteří vás zaujmou nejen svými příhodami, ale dokonce se dozvíte mnoho zajímavých informací. Poutavou knihu doprovází krásné a jedinečné ilustrace.

Neobvyklá trojice nerozlučných kamarádů vás naučí, že veteráni nepatří do starého železa, že nemít jednu nohu není překážka a že s věrnými kamarády a láskou, která nerezaví, doj(e)dete nejdál. Výtvarně jedinečná a bohatě ilustrovaná knížka, jejíž kulisu vytvořila místa známá i polozapomenutá, zaujme dětské hlavičky a přitom jen tak mimochodem poučí – dost možná, že se něco nového dozvědí i rodiče. Tak schválně, víte, proč se Bílá hora jmenuje Bílá a kde se vzala Divoká Šárka? Příběhy, které vznikly z lásky k blízkému místu a k jednomu chlapečkovi, který nemohl usnout bez pohádky, jsou nerozlučně spjaté s vtipnými ilustracemi Jana Laštovičky.

Ukázka z knihy

Dobrodruzstvi pana Kolecka

 

Přečtěte si naši ukázku.

Dobrodružství pana Kolečka

Pohádky od Hvězdy
Autorka: Michaela Mlíčková
Ilustroval: Jan Laštovička

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 166×243 mm
ISBN: 978-80-271-0314-0
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Dobrodružství pana Kolečka vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Michaela Mlíčková  (1976) vystudovala diplomacii a mezinárodní vztahy na VŠE a evropská studia na Institutu politických studií ve francouzském Štrasburku. Její láska k Praze, historii a architektuře se zrodila v době, kdy se coby studentka gymnázia Jana Nerudy vracívala domů kouzelnými zákoutími Malé Strany a Starého Města. Posléze pracovala jako profesionální průvodkyně, členka týmu rychlého varování před nebezpečnými výrobky RAPEX v Bruselu i jako tisková mluvčí a copywriter. Několik let úspěšně publikovala na blogu týdeníku Respekt. Psaní povídek a pohádek se věnuje od roku 2014. Její prvotina Objev se umístila v celostátní povídkové soutěži na 5. místě. Odjakživa si s lidmi ráda povídá jejich řečí, proto se naučila plynně anglicky, francouzsky a španělsky, domluví se rusky a německy. Nejvíc se jí líbí v Austrálii a v Praze 6, kde již deset let žije. Poměrně často ji můžete potkat i v oboře Hvězda, kam ráda vyráží na procházku s kočárkem s druhým synem Danielem. Dobrodružství pana Kolečka jsou její knižní prvotina.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O ilustrátorovi

Jan Laštovička (1979), absolvent oborů výtvarná výchova a pedagogika na Pedagogické fakultě UK, se věnuje především knižní a časopisové ilustraci. Kromě kreslení knih pro děti také ilustruje a vydává bibliofilské publikace. Barevnými linoryty doprovodil například povídku Jana Zábrany Psovod Gerža (2009) nebo hororový příběh H. P. Lovecrafta The Hound (2014). Jeho ilustrace mohou znát čtenáři Židovských listů, filantropického magazínu Umění darovat nebo časopisu Maxim. Když zrovna nekreslí, navrhuje výrobky z porcelánu, staví sněhové sochy a sbírá fotografie graffiti – ty přetvořil do dvou vydání ročenky s názvem Pigtures. S autorkou knihy Dobrodružství pana Kolečka  se potkali v jedné kanceláři. Ke spolupráci na této knížce se ale dostali až v roce 2014 – mnoho let poté, co už nebyli kolegy. Jan Laštovička žije a kreslí velmi blízko místa, kde Šikula se Šemíkem píchli.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj brácha je superhrdina

Solomons, David

Brio, 2017

zobrazit info o knizeO robůtkovi

Hatke, Ben

CPress, 2017

zobrazit info o knizeDobrodružství pana Kolečka
Pohádky od Hvězdy

Mlíčková, Michaela

Grada, 2017

Napsat komentář