Četba plná napětí

Napeti s nadechem nadprirozena
Máte rádi knihy plné napětí? Pokud ano, tyto knižní novinky jsou tím pravým právě pro vás. Tak se s námi pojďte začíst…

Mozek je řídící orgán nervové soustavy, ale můžeme mu opravdu věřit za každých okolností? Kurt, hrdina Lodi duchů, tápe, zda viděl svou přítelkyni umírat, nebo jí ke smrti někdo pomohl. Podaří se mu najít odpovědi?

Poté co těsně vyvázl životem z nebezpečné operace na záchranu pasažérů potápějící se jachty, probudí se podmořský biolog a dobrodruh Kurt Austin se směsicí útržkovitých a protichůdných vzpomínek. Viděl, jak se jeho přítelkyně i se svými dětmi utopila, anebo byla jachta opuštěná, už když se na ni nalodil? Z důvodů, které nedokáže vysvětlit, Kurt ani jedné verzi svých vzpomínek nevěří. Odhodlaný poznat osud své přítelkyně začne pátrat po odpovědích a brzy zjistí, že se noří do temného světa státem sponzorovaného kyberzločinu. Narazí na stopy mizejících vědců, podezřelých nehod a rozlehlou síť obchodování s lidmi. S pomocí svého zástupce z NUMA a dobrého přítele Joea Zavaly se zaměří na zlověstnou organizaci přímo v srdci této sítě a pustí se s ní do boje na mnoha frontách od Monaka přes Severní Koreu až po drsné pobřeží Madagaskaru. To, kam ho nakonec pátrání dovede, však předčí i jeho nejdivočejší představy.

Loď duchů

Autor: Graham Brown
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-264-1705-7
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Loď duchů vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

Zdvihl ruku, aby si zaclonil oči, ale infúze připojená do ohybu paže mu v tom zabránila. Nechal paži spadnout zpátky a všiml si snímače pulzu připojeného k prstu, který vedl kamsi k monitoru, jenž vydával ono tiché pípání.
Usoudil, že to znamená, že je naživu. (str. 253)

Zalistujte si celou ukázkou.

————————————————

Na tu vraždu se už dávno zapomnělo, když tu se náhle objeví nové důkazy… Podaří se dvojici vyšetřovatelů otevřít starý případ a přijít všem záhadám na kloub? A mohou si důvěřovat navzájem, nebo před sebou něco tají? Román Šest krát dva vám napoví.

Dvě věci jsou Desirée Rosenquistové a stockholmské policii okamžitě jasné: Dopis, který drží v rukou, byl napsán ve stavu naprostého zoufalství a paranoie. Psaní obsahuje detaily dávno zapomenuté vraždy, které mohl znát pouze vrah nebo někdo jemu blízký. Desirée kontaktuje Sama, jenž společně s Molly Bloomovou vyráží na sever Švédska najít pisatelku dopisu: Co je vlastně zač a proč se obrací na Desirée a Sama?
Ale zdá se, že se někdo snaží odradit je od toho, aby zjistili, oč vlastně běží. Ale to není jediný problém vyšetřovatelů – neboť od posledního případu je jim na stopě tajná služba. A oni ani neví, jestli mohou důvěřovat jeden druhému…

Šest krát dva

Autor: Arne Dahl
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-204-4575-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Šest krát dva vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Drogy mohou z člověka udělat opravdu cokoliv, i vraždícího robota. Co je to za drogu? Kdo ji vaří a pouští do oběhu? A kolik lidí bude muset ještě zemřít? Agent JFK 39 musí zakročit, a hned!

Droga násobící lidské schopnosti a měnící jedince ve vražedná monstra nenechá JFK v klidu. Z indiánských teritorií sleduje stopu na východní pobřeží Unie do vyhlášeného města hazardu. V riskantní hře s místními gangstery se dostává do mlýnských kamenů drogového byznysu dalece přesahujícího hranice jednoho města. A možná státu i kontinentu. Tajemný nepřítel bezskrupulózně odstraňuje svědky i důkazy a stopy rychle chladnou ještě rychleji než přibývají mrtvá těla…

JFK 39 – Smrt v záři neonů

Autor: Libor Machala

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 125×185 mm
ISBN: 978-80-755-3459-0
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu JFK 39 – Smrt v záři neonů vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Ostrý hrot trnu pronikl tenkou látkou, poranil pravou paži Johna Kováře a hedvábí se zbarvilo krví do ruda. JFK zasyčel, spolkl kletbu deroucí se na jazyk a odstrčil ostnatou větev. Na vlastní kůži se přesvědčil, že luxusní košile se zpevněnou náprsenkou, zažehleným límečkem a zlatými knoflíčky na dvojitých francouzských manžetách není vhodný oděvní doplněk do křovinatého porostu. (str. 5)

Prohlédněte si ještě další ukázku.

————————————————

Dva bratři žijí v sirotčinci. Jeden je vůdčí osobností, druhý zase otloukánkem. Po čase se jejich cesty rozdělí. Jak dopadnou jejich životní osudy? Porvou se o své místo v životě spolu, nebo je Železný dům definitivně rozdělil?

Za severokarolínským městečkem Iron Mountain stojí sirotčinec, jemuž se říká Železný dům. Žijí v něm dva nalezenci, podle všeho bratři. O rok starší Michael je silná osobnost a je ochráncem mladšího Juliana, který je permanentní obětí šikany ze strany starších chlapců. Po devíti letech dochází za dramatických okolností k jejich rozloučení. Juliana adoptuje senátor Spojených států a Michael ve stejný den ze sirotčince uprchne. Julian se vypracuje v úspěšného spisovatele dětských knih, ale ohrožuje ho duševní choroba. Michael je zabijákem ve zločinecké organizaci. Když se zamiluje do dívky Eleny, chce skončit se svou gangsterskou minulostí. To se ale organizaci nelíbí a usiluje jemu i Eleně o život. K dramatickým událostem dochází i na obrovské senátorově usedlosti. Před Michaelem stojí boj za záchranu nemocného Juliana podezřelého z několika vražd a Eleny unesené sadistickým Michaelovým gangsterským kolegou Jimmym.

Johna Harta již známe jako autora drsných thrillerů. Ve Vyšehradu vyšla jeho kniha Tíha nenávisti, za kterou obdržel překladatel Jindřich Manďák Výroční cenu Vyšehradu za rok 2016.

Železný dům

Autor: John Hart
Přeložil: Jindřich Manďák

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7429-599-7
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Železný dům vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Ukázka z knihy

Stevan ztišil hlas a přistoupil blíž. „Otec mi řekl, že bych tě měl zabít ve spánku a být rád, že jsem měl štěstí. Chtěl, abych to udělal, ještě než zemře.“
To vzbudilo Jimmyho pozornost. „Opravdu?“
„Myslel si, že jsi blázen.“
„Kecy. Vzájemně jsme se respektovali.“

Podívejte se na dostupnou ukázku.

————————————————

Být lodním lékařem se zpočátku zdá jako velice jednoduchá práce se snadným výdělkem, ale jen do té doby, než na lodi dojde k první vraždě. Přežije mladý doktor plavbu přes Severní vody?

Velrybářská loď pluje do Arktidy – nikoli však za velrybami.

Mladý Ir Patrick Sumner se během velkého indického povstání v roce 1857 zúčastnil jako vojenský felčar obléhání Dillí. Když se po propuštění z armády nechá najmout jako lodní lékař na velrybářskou loď plující do Arktidy, doufá, že během dlouhé monotónní plavby najde ztracený klid. Minulost ho však stále pronásleduje. Sumner navíc zjišťuje, že nastoupil na loď, která má nejspíš jiný cíl než lovit velryby, a že jeden z harpunářů je vychytralý sadistický vrah. Vytrhnou události na palubě Sumnera z apatie, do níž ho uvrhlo veškeré násilí a nespravedlnost, jichž byl v životě svědkem, a přimějí ho k činu? Severní vody jsou román o civilizovanosti a barbarství a také o schopnosti jednat lidsky i za extrémních podmínek.

Severní vody

Autor: Ian McGuire
Přeložila: Petra Johana Poncarová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 138×206 mm
ISBN: 978-80-7577-169-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Severní vody vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Shetlanďan přivolá černošského chlapce, který se krčí ve dveřích, podá mu minci a nařídí mu, aby mu od prodavače ryb na Bourne Street přinesl talíř škeblí. Chlapci je devět nebo deset let, je štíhlý, má velké tmavé oči a světle hnědou kůži. (str. 11)

Zalistujte si celou ukázkou.

Přečtěte si ještě něco více o této knize.

————————————————

Život v Našem městě by mohl být poklidný, ale to by bylo moc jednoduché… V podsvětí to začíná skřípat a mrtví přibývají. Dokáže oddělení vražd porazit mocného muže, který má prsty všude, a zlikvidovat Kořeny zla?

Vražda na druhém břehu je vyřešena, vrah je zatčen, oddělení vražd si může na své konto připsat další úspěch. Dohody s podsvětím jsou uzavřeny, život v Našem Městě by se mohl ubírat klidnou cestou, ale jak se za pár dní ukáže, vše jen na chvíli. Zranění Viktora Prajse je mnohem vážnější, než předpokládal, Tibor Hakl se odporoučel z města, ale ne natrvalo, Boss ztrácí kontrolu nad svými lidmi. Krauz zjišťuje, že se Boss neštítí vydírat ani obyčejné lidi. Ivana položí Chosému nůž na krk, a Krauz má najednou svých kamarádů z mládí plné zuby. A do tohoto chaosu přibyde vražda, jedna z prvních v podsvětí. A hrozí další. Už se nevraždí na druhém břehu, už se vraždí na našem. Celé oddělení vražd se zmobilizuje a jde do boje s podsvětím, s jejich vyděračskými a násilnickými praktikami, s vraždami, které v devadesátých letech nebraly konce. Jak se k nim postaví tehdejší prokuratura a soudy ovládané mocným mužem? Nikdo netuší…

Kořeny zla

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 303
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7529-475-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kořeny zla vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Stará lidová moudrost říká: Když do pekla, tak ve zlatém kočáře. Zlatý kočár se shání těžko, peklo se přihlásí samo.
Aby naivní lidé věřili, že státní sázková společnost to myslí s důvěrou vážně a nikdo z nich nekrade, vysílá slosování loterie v přímém televizním přenosu. (str.9)

Nevynechejte ani další část ukázky. Přečíst si můžete také naši recenzi.

Zaujal vás Dominik Dán? Máme tu pro vás ještě pár recenzí na knihy od tohoto autora: Moucha, Cela číslo 17, Rudý kapitán.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy plé napětí a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLoď duchů

Brown, Graham – Cussler, Clive

CPress, 2017

zobrazit info o knizeŠest krát dva

Dahl, Arne

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizeJFK 39 – Smrt v záři neonů

Machala, Libor

Triton, 2017

zobrazit info o knizeŽelezný dům

Hart, John

Vyšehrad, 2017

zobrazit info o knizeSeverní vody

McGuire, Ian

Host, 2017

zobrazit info o knizeKořeny zla

Dán, Dominik

Slovart, 2017

Napsat komentář