Získejte soubor nejznámějších her Václava Havla

hry-perex
Edice Česká knižnice nabízí čtenářům ty největší poklady české literatury. Mezi ně patří bezesporu i texty spisovatele, dramatika a bývalého prezidenta Václava Havla. A právě osm jeho her si můžete připomenout.

Klasické texty v novém vydání

Pokračujíc v linii vydávání dramatických textů představuje nyní Česká knižnice hry Václava Havla (1936–2011), které tvoří pomyslné vrcholy jeho dramatického díla: Zahradní slavnost (1963), Vyrozumění (1965), Ztížená možnost soustředění (1968), Žebrácká opera (1972), Audience, Vernisáž (1975), Largo desolato (1984) a Pokoušení (1985).

V těchto hrách Havel konstituuje, rozvíjí a brilantně obměňuje svůj groteskně-satirický dramatický rukopis, vyrůstající z kritiky totalitní ideologie 50. a 60. let a postupně do sebe vstřebávající také myšlení disidentské, formující se v dekádách následujících.

Svazek edičně připravila Lenka Jungmannová, která v závěrečném komentáři sleduje nejen genezi jednotlivých her, jejich ohlasy a kritickou recepci, ale i jejich publikační a inscenační život.

 

Hry

Autor: Václav Havel

Vydalo: nakladatelství Host
Edice: Česká knižnice
Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7491-943-5

Přečtěte si více o knize Hry, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Vyhrajte knihu Hry

Od roku 1997, kdy začala edice Česká knižnice vycházet v Českém spisovateli, přinesla čtenářům přes osm desítek literárních pokladů od autorů žijících v minulých stoletích až po ty současné. Jedním z nich je i soubor osmi her Václava Havla s komentářem Lenky Jungmannové. Připomeňte si čtenářsky i divácky velmi oblíbená, dnes už klasická díla bývalého českého prezidenta.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Hry vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hry
probíhá od 1. do 14. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Hry

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHry

Havel, Václav

Host, 2017

Napsat komentář