Získejte průvodce fascinujícím světem filmu

Jak cist film
Jste filmovým fanouškem, kterému neunikne žádná novinka? Nebo snad patříte mezi budoucí naděje scenáristiky či režie? Staňte se z pouhého diváka kultivovaným odborníkem a odneste si z každého snímku co nejvíce!

Podívejte se na známé filmy novýma očima

Nepostradatelná analýza nejslavnějšího média – filmu.

Když se v kině ztlumí světla a na plátně se objeví řvoucí lev, těšíme se na všechno to dojetí, děs, šok, úžas, strach i smích.

Ať už jsme veselí, nebo vyděšení, naše mysl neustále zpracovává různá data – vizuální, jazyková, sluchová a prostorová – a sestavuje z nich význam. Foster filmovým fanouškům, studentům, budoucím scenáristům a režisérům ukazuje, jak se můžou z pouhých diváků proměnit v kultivované čtenáře tohoto významného média.

Investigativním způsobem, který si čtenáři zamilovali už v knize Jak číst literaturu jako profesor, zkoumá filmovou gramatiku různých klasických i současných filmů natočených ve Spojených státech i jinde ve světě.

Díky Fosterově knize získá čtenář kvalifikaci a také sebedůvěru k tomu, aby si mohl ze svých oblíbených filmů odnést co nejvíce.

 

Jak číst film

Autor: Thomas C. Foster

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lucie Chlumská
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7577-183-4

Přečtěte si více o knize Jak číst film, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prohlédnout ukázku a nezapomeňte ani na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Zajímat se o to, jak filmy fungují, je otázkou volby. Nemusíte to dělat. Některým filmům tím dokonce prospějete. Film nás navíc k pasivitě vybízí: už sám zážitek sezení v sále s plátnem, na němž se vše zobrazuje v nadživotní velikosti, kde například hlavy mohou mít tři metry na výšku, nás dokáže pohltit. Je snadné sledovat obří obrazovku, aniž bychom ji u toho analyzovali. A nejen to, uvážíme-li, jak jsou filmy v dnešní době nabité akcí a prosté hlubších myšlenek, zkrátka určené jen pro pobavení (a přiznejme si, někdy je to opravdu zábava), je jednodušší a docela přirozené neklást si u letního trháku zbytečné otázky. Na co bychom se asi tak ptali? Proč mají na sobě postavy spandex? (str. 15)

 

O autorovi

Thomas C. Foster_foto z archivu autoraThomas C. Foster působí jako profesor anglistiky na Michiganské univerzitě, kde vyučuje klasickou a moderní literaturu, tvůrčí psaní a stylistiku. V češtině již vyšly jeho knihy Jak číst romány jako profesor (2008; česky Host 2014) a Jak číst literaturu jako profesor (2013; česky Host 2016), která se dostala do žebříčku bestsellerů deníku The New York Times.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Jak číst film

Profesor anglistiky Thomas C. Foster už své čtenáře v předchozích dvou titulech poučil, jak si odnést co nejvíce z každé knihy, kterou přečtete. Nyní nastal čas věnovat se i filmovým příběhům a vy se tak díky jeho publikaci můžete z běžného diváka proměnit v kultivovaného odborníka, který se výborně orientuje ve světě pohyblivých obrázků a v každém záběru je schopen odhalit režisérův záměr, skrytý význam či poselství. Přečtěte si o klasických i nových filmech z celého světa.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Jak číst film vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jak číst film
probíhá od 25. ledna do 7. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Jak číst film

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak číst film
Cinefilův průvodce po světe pohyblivých obrázků

Foster, Thomas C.

Host, 2017

Napsat komentář