Inspirace pro novoroční předsevzetí

Duchovni-dusevni-rust
Nový rok bývá příležitostí pro mnohá předsevzetí. Jestliže máte pocit, že byste ve svém životě rádi něco změnili, ale neumíte pojmenovat přesně co, pak vám mohou pomoci naše dnešní knižní tipy.

Co třeba změnit svůj postoj k financím? Jak si udržet spokojenost navzdory množství peněz v kapse? To vám ukáže kniha s názvem Štědrost.

Být „bohatý“ je pohyblivý cíl. Nehledě na to, kolik peněz máme nebo vyděláváme, pravděpodobně se za bohaté nikdy považovat nebudeme. Největším problémem bohatých je, že přišli o svou schopnost rozpoznat, že bohatí jsou.
Když se bohatství stane základem vaší naděje – jejím zdrojem –, ocitáte se na šikmé ploše.
Ani sebevětší množství peněz nás nedokáže ochránit přede vším.
Mame všechno, co potřebujeme. Avšak ztrácíme ze zřetele, k čemu to potřebujeme.
Pavel nám přikazuje, abychom byli štědří – ne proto, že by chtěl naše peníze, nýbrž proto, že nechtěl, aby naše peníze měly nás.

Štědrost

Zisk pro toho, kdo dává
Autor: Andy Stanley

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-386-0
Doporučená cena: 135 Kč

 

Knihu Štědrost vydalo nakladatelství Návrat domů.

Přečtěte si také více o knize Andy Stanleye Neodolatelná církev.

————————————————

Jste výbušní, vzteklí a nevypočitatelní? Pokud si to, jak působíte na své okolí, uvědomujte, pak už jste na dobré cestě ke změně. S další knihou se naučíte překonávat negativní emoce a myšlenky.

Trápí vás nepříjemné pocity a myšlenky?
Zápasíte s obavami, závistí, žárlivostí, pocity méněcennosti či viny?
Býváte pesimističtí, zlostní, nedůvěřiví, úzkostliví nebo kritičtí?
Ztrácíte sebedůvěru a nevíte, jak dál?
S pomocí této knihy si dokážete poradit! Uznávaní psychologové a úspěšní autoři několika knih vám ukáží, jak ovládnout myšlenky, které jsou klíčem k vašim pocitům, a najít cestu ke spokojenějšímu a šťastnějšímu životu.
Na mnoha příkladech a cvičeních se naučíte, jak pracovat se svými vnitřními monology, aby vám pomáhaly, a ne škodily. Dozvíte se, jak emoce vznikají, jak si přivodit ty dobré i jak se osvobodit od těch negativních a ochromujících. Zjistíte, jak posilovat svou sebeúctu a sebedůvěru, jak pochopit a zvládnout různé obavy a strach, jak překonat závist, pocity viny a výčitky svědomí, depresi, žárlivost a vztahové problémy.
Získáte také rychlé tipy pro dobrou náladu a rady, jak najít více spokojenosti a štěstí v každodenním životě.

Jak překonat negativní emoce a myšlenky

Cesta k duševní pohodě
Autor: Rolf Merkle
Přeložil: Lucie Peláková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0619-6
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Jak překonat negativní emoce a myšlenky vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

K dobrému duševnímu rozpoložení jistě přispívá i tělesná aktivita. Někdo nedá dopustit na běhání, jiný na plavání. Pokud zatím hledáte druh pohybu, který by prospěl právě vám, možná vám pomůže při rozhodování kniha Moderní jóga od A do Z.

Kompletní průvodce současnou jógou, pradávné cvičení účinné i v dnešní době.
Prostřednictvím jógy střižené na míru modernímu životu se naučíte lépe zacházet se svým tělem, myslí i energií. Potřebujete ulevit od bolesti? Chcete být více v klidu, lépe soustředění a spokojenější sami se sebou?
Moderní jóga od A do Z je dokonalým průvodcem, který vás krok za krokem zasvětí do cvičení sérií pozic aktivní jógy, regeneračních ásan či praktikování meditace.
Objevte:

  • nová cvičení a techniky moderní jógy zvyšující pružnost a sílu, přinášející úlevu od stresu a uklidňující mysl
  • rady pro úplné začátečníky i profesionální tipy pro zkušené jogíny, kteří touží zdokonalit své cvičení
  • návod, jak zkombinovat jednotlivé pozice do vlastních sestav pro vyvážené domácí cvičení
  • doporučení, jak upravit konkrétní pozice na míru osobním potřebám i pokročilosti

Moderní jóga od A do Z

Kompletní průvodce současnou jógou, pradávné cvičení účinné i v dnešní době
Autorka: Christiana Brownová
Přeložil:  Lumír Mikulka

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 140×168 mm
ISBN: 978-80-7359-534-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Moderní jóga od A do Z vydalo nakladatelství Metafora.

Christina Brownová se věnuje józe již desítky let, je mezinárodně uznávanou učitelkou, vede oceňované výcvikové programy pro učitele jógy. Je autorkou několika knih o józe včetně publikace Jóga od A do Z (Metafora 2006).
Zdroj informací: nakladatelství Metafora.

————————————————

Máte na svých bedrech rozhodování a vedení, ale jste v depresi, protože nevíte, jak na to, aby vás podřízení respektovali? V tom případě vám nepomůže jen předsevzetí, ale i osvědčený návod, jak na to!

Kniha, která definovala základy profesionálního koučování.
Tato kniha vás naučí s lidmi pracovat novým způsobem – objevovat jejich poslání i smysl jejich konání a pomáhat jim je prosazovat. Osvojíte si účinné způsoby, jak vést lidi k odpovědnosti. Naučíte se ko-aktivnímu přístupu k hodnotám, stanovování cílů, dosahování životní rovnováhy a sebeřízení. Zjistíte, jak přistupovat k omezujícím vzorcům chování, které se často nejsilněji projevují právě ve chvíli, kdy klient potřebuje odvahu, aby zvládl riziko spojené se žádoucí změnou. Předložíme vám osvědčené strategie, které lidem pomáhají neuhýbat z cesty a překonávat návyky, které brání v naplnění životních plánů a snů. Informace a příklady v této knize jsou sice určené především profesionálním koučům, nicméně dovednosti a porozumění, které z nich vyplývají, se dají použít téměř v jakémkoli vztahu – v práci, v rodině, mezi přáteli, či při vedení týmů.
Třetí vydání
Ko-aktivního koučinku posouvá model na novou úroveň, poskytuje nástroje a techniky, jež vedoucím pracovníkům na všech úrovních společnosti umožňují stát se kouči, kteří zaměstnance dokáží dovést k co nejlepším výsledkům v práci i osobním životě. Odhalte klíč k rozvoji jedinečných lídrů, kteří pracují týmově a dávají sílu celé organizaci, a nechte se ko-aktivním přístupem inspirovat i ve svém osobním životě.

Ko-aktivní koučink

Transformace firem, změna a osobní růst
Autor: Henry Kimsey-House
Přeložil:  Jiří Zbořil

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 136×206 mm
ISBN: 978-80-7370-394-3
Doporučená cena: 389 Kč

 

Knihu Ko-aktivní koučink vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

————————————————

Smrt není zrovna tím, čím bychom se chtěli zabývat na začátku nového roku. Bohužel, osud si nevybírá a lidé umírají bez ohledu na kalendář. Prožíváte-li právě tuto bolestnou zkušenost, zkuste ji vnímat nově…

Na smrt se lze dívat úplně jinak, než jak jsme v naší společnosti zvyklí. Autor smrt neromantizuje, protože ze zkušenosti z hospice ví, že může být zdrcující, ale zároveň ukazuje, že je příležitostí k růstu a transformaci, a to nejen pro umírající, ale i pro ty, kteří o ně pečují. Když o smrti přemýšlíme, může to mít dalekosáhlý a pozitivní vliv na to, jak žijeme, protože život přestaneme brát jako samozřejmost a začneme si ho vážit. V knize nalezneme hluboce inspirativní příběhy umírajících doplněné o buddhisticky laděné úvahy o pomíjivosti, otevřené mysli či všeobjímající lásce.

5ět pozvání

Co nás smrt učí o životě
Autor: Frank Ostaseski

Počet stran: 329
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-938-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu 5ět pozvání vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Frank Ostaseski zasvětil svůj život lidem a ukázal, jak všímavě a soucitně pečovat o umírající. Vyučuje buddhismus, založil Metta Institute a spoluzaložil Zen Hospice Project, první buddhistický hospic v USA. Učí po celém světě, působí jako konzultant předních zdravotnických organizací a přednáší na konferencích.
Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta.

Přečtěte si ukázku z knihy.

————————————————

Dobrým začátkem všeho je přestat se srovnávat s ostatními. Co zvládá jeden s přehledem, může být pro jiného nepřekonatelný problém, ale rozhodně to neznamená, že je horší či lepší. Každý má zkrátka jiné schopnosti i životní okolnosti. Skoncujte tedy s věčným srovnáváním a žijte svobodný a sebevědomý život!

Až po přečtení této knihy možná zjistíte, že váš život měl dosud ve svých rukou tajemný tvor jménem Srovnávání se. Nemá tvář, dokonce ani žádný tvar, ale přesto je stále s vámi. Sedí ve vašem podvědomí a neustále našeptává.

Přemýšleli jste někdy, jaké oblasti vašeho života ovlivňuje srovnávání? Že vás možná připravuje o svobodu jednat podle sebe, svých pocitů, potřeb, tužeb a přání? Bere vám motivaci pouštět se do věcí, které byste si chtěli vyzkoušet, ale „báli jste se zeptat“? Jen proto, že váš život neběží podle milionu různých představ, norem, očekávání, Facebooku a kdo ví, čeho všeho ještě, neznamená, že nemůže být skvělý. Nyní máte jedinečnou příležitost si uvědomit, co vše je důsledkem léty vštípeného srovnávání se. Psycholožka Katarina Szabados vám nastíní, jak tyto mechanismy odhalit, jak se nenechat v různých situacích svázat tlakem a očekáváními druhých lidí či svými vlastními představami a očekáváními. Změňte svůj pohled tak, abyste mohli jednat svobodně a podle svého vlastního uvážení. Je jen na vás, zda otevřete cestu, která vede z těchto omezení ven.

 

Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomí

aneb Jak se srovnat sám se sebou
Autorka: Katarína Filasová

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-5795-7
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Srovnávání, zabiják vašeho sebevědomí vydalo nakladatelství Grada.

Katarína Szabados, psycholožka a koučka, má od roku 2000 soukromou praxi, ve které formou individuálních či párových konzultací řeší s lidmi problémy jejich každodenního života.
Zdroj informací: nakladatelství Grada.

————————————————

Hledáte náplň pro volný čas? Chcete začít s něčím novým? Pak se inspirujte, jak svými fotografiemi a videi dobýt Instagram.

Dávat fotky na Instagram je jednoduché. Proto je tato síť tak oblíbená. Pokud ale chcete, aby se vaše snímky dostaly i mezi širší publikum než jen pár kamarádů, už tak snadné to není. Musíte mít plán, musíte mít odhodlání a samozřejmě také dobré fotografie. Se vším vám pomůže kniha Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram.

Většina lidí používá Instagram a další podobné aplikace k šíření svých zážitků mezi přátele. Věděli jste ale, že se dá Instagramem živit? A to docela dobře. Je snad něco, co by možnosti dnešní doby vystihovalo lépe, než životní styl složený z cestování, focení, sdílení zážitků s ostatními a za to vše být finančně odměňován?

Ale ať už plánujete tuto Instagramovou hru rozjet naplno a aspirujete na to, stát se další @ALADYINLONDON nebo @DANIELLEPEAZER, nebo jen chcete sdílet zážitky z cest s přáteli po celém světě, kniha Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram je dobrým zdrojem informací. 50 světoznámých instagramerů se s vámi podělí o způsob, jakým k Instagramu přistupují oni. Prozradí vám základní vlastnosti fungujícího profilu i své vlastní tipy na to, jak profil a fotografie posunout o úroveň výš. Dostanete odpověď mimo jiné na to:

  • jaké fotografie jsou ty pravé
  • kdy a jak je nahrávat
  • v jakém jazyce
  •  jak komunikovat s ostatními na Instagramu
  •  jak se dostat mezi Doporučené uživatele
  • jak se dostat do hledáčku firem a agentur

a mnoho dalšího.

V českém vydání knihy také najdete exkluzivní část, ve které se vám stejným způsobem představí sedm instagramerů z Česka. Ti vám řeknou, jak vše funguje u nás a co od Instagramu může očekávat našinec.

Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram

Autor: autorů kolektiv
Přeložil: Pavel Kristián

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 170×170 mm
ISBN: 978-80-7413-368-8
Doporučená cena: 280 Kč

Knihu Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram vydalo nakladatelství Zoner Press.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké předsevzetí si dáte do nového roku? Pomohly vám při jeho tvorbě dnes představené knihy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtědrost

Stanley, Andy

Návrat domů, 2017

zobrazit info o knizeJak překonat negativní emoce a myšlenky
Cesta k duševní pohodě

Merkle, Rolf – Wolfová, Doris

Grada, 2017

zobrazit info o knizeModerní jóga od A do Z
Kompletní průvodce současnou jógou

Brownová, Christiana

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeKo-aktivní koučink
Transformace firem, změna a osobní růst

Kimsey-House, Henry – Kimsey-House, Karen – Sandahl, Phillip – Whitworth, Laura

Synergie Publishing SE, 2017

zobrazit info o knize5ět pozvání
Co nás smrt učí o životě

Ostaseski, Frank

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

zobrazit info o knizeSrovnávání, zabiják vašeho sebevědomí
aneb Jak se srovnat sám se sebou

Filasová, Katarína Szabados

Grada, 2017

zobrazit info o knizeČtěte, pokud chcete dobýt Instagram

kolektiv autorů

Zoner Press, 2017

Napsat komentář