Zahrajte si o fantasy příběh, kde čtou jen mocní

more-inkoustu-a-zlata-ctenarka-perex
V temném světě, kde Selfia žije, je čtení bráno jako výsada, která je dovolena jen hrstce nejmocnějších obyvatel. Jenže právě mezi řádky by se mohly skrývat odpovědi na otázky, po kterých dívka tolik touží. Podaří se jí je najít?

Tajemství ukrytá na stránkách knihy

Představte si svět, kde je čtení chápáno jako výsada a je povoleno jen hrstce nejmocnějších…

Selfia ovládá umění přežít. Poté, co byl její otec zavražděn, ukrývala se totiž společně se svojí tetou Nin v divočině. Naučila se lovit, stopovat a také krást. Když jednoho dne tetu unesou, zůstane sama a začne si klást otázky. Kdo Nin unesl a proč? Souvisí její zmizení s otcovou vraždou a s tím podivným hranatým předmětem, který teta tak pečlivě schovávala? Kniha, kterou však nedokáže přečíst, a záhadný němý chlapec, kterého zachrání před krutým zacházením, se stanou její nadějí. Klíčem k odhalení tajemství jejího světa – a otcovy tragické smrti…

 

Moře inkoustu a zlata: Čtenářka

Autorka: Traci Chee

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2018
ISBN: 978-80-253-3556-7

Přečtěte si více o knize Moře inkoustu a zlata: Čtenářka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

fragment_albatros-media

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako nakladatelství Fragment. Dlouhodobě patří k nejvýznamnějším nakladatelům v České republice a od prosince 2014 je součástí mediální skupiny Albatros Media a.s.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Jako její matka. Její krásná matka s měděnou pletí, která se v létě opálila do bronzova. Po ní zdědila svou štíhlou postavu a neobvyklou grácii, a také pocit, že ve světě je víc než to, co se dá fyzicky vnímat.
Když o světle Sefia začala před Nin, teta naštvaně mlčela, odmítala odpovídat na otázky a dokonce celý den nepromluvila ani o ničem jiném.
Sefia se už o tom nikdy nezmínila, to ale neznamenalo, že to přestala vídat.
Když se loužička světla začala rozplývat, přešel před ní nějaký muž. Tuhé černé vlasy s pramínky stříbra, nahrbená záda zdůrazněná ještě mohutným svetrem. Podívala se znova.
Ale nebyl to on. Měl jiný tvar lebky. Byl jinak vysoký, neměl rovné obočí ani mandlové oči, černé jako onyx. Všechno bylo špatně. Nikdy to nebyl on. (str. 15)

 

O autorce

traci-cheeTraci Chee je naprostý blázen do slov a všeho, co s nimi souvisí: miluje knižní umění a knihy o umění, poezii a papírové skládanky. Studovala literaturu a tvůrčí psaní na kalifornské univerzitě v Santa Cruz a titul Master of Arts získala na státní univerzitě v San Francisku. Traci vyrůstala v malém městečku, kde bylo víc krav než lidí, a dnes se cítí nejlépe v horách, kde křižuje serpentiny a objevuje skrytá horská jezera. Žije v Kalifornii se svým strašně rychlým psem.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Moře inkoustu a zlata: Čtenářka

Selfia umí výborně lovit, stopovat zvěř a především krást, ale k tomu, aby odhalila tajemství svého světa a hlavně smrti vlastního otce, by potřebovala ovládat dovednost, která v jejím světě patří jen těm nejmocnějším – číst knihy. Právě podivný hranatý předmět, který její teta Nin pečlivě schovávala, by totiž mohl přinést klíč k odpovědím na mnohé otázky. Ale kdo Selfii řekne, co je napsáno na jeho stránkách? To si přečtěte v prvním díle ohromující debutové série Moře inkoustu a zlata americké spisovatelky Traci Chee.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Moře inkoustu a zlata: Čtenářka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Moře inkoustu a zlata: Čtenářka
probíhá od 2. do 15. ledna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Moře inkoustu a zlata: Čtenářka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtenářka: Moře inkoustu a zlata

Chee, Traci

Fragment, 2018

Zahrajte si o fantasy příběh, kde čtou jen mocní - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. jacline napsal:

    Dobrý večer,
    dnes dorazila výhra v soutěži – kniha Člověk Jágr. Děkuji.

  2. Myska.Kl napsal:

    Dobrý den. Dnes mi dorazila vyhraná knížka Moře inkoustu a zlata. Moc děkuji!!! A přeji krásný zbytek týdne :)

Napsat komentář