Napínavý začátek roku

Tipy_Napinavy zacatek roku
Nový rok zahájíme pořádnou dávkou napětí a nebezpečí! Vybrali jsme pro vás několik úspěšných kriminálních thrillerů a detektivních románů, které vám vezmou dech.

Poručík zpravodajské služby musí proniknout do Osvětimi, aby osvobodil světově uznávaného vědce Alfreda Mendla, muže, který má rozhodnout o vítězství ve druhé světové válce.

Jediný muž

Záchranná mise vedoucí do pekla jménem Osvětim
Autor: Andrew Gross
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 155×213 mm
ISBN: 978-80-264-1630-2
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Jediný muž vydalo nakladatelství CPress.

Poručík zpravodajské služby Nathan Blum rutinně dekóduje depeše z obsazeného Polska. Po útěku z krakovského ghetta – poté co nacisté popravili jeho rodinu – však Nathan touží udělat něco velkého pro svou rodnou zemi zmítanou válkou. Návrh, který obdrží od svého nadřízeného Billa Donovana, však nečekal. Má proniknout na nejhorší místo na zemi. Do skutečného živoucího pekla, kde má vyhledat a osvobodit jednoho člověka, jediného muže, který může Spojencům zajistit vítězství ve válce.

 

Ukázka z knihy

Štěkot psů je doháněl. Už nebyli daleko.
Dva muži se za noci prodírali hustým polským lesem. Drželi se břehů Visly, jen pár kilometrů je dělilo od Slovenska. Jejich vychrtlá těla křičela vyčerpáním, byla na pokraji zhroucení. Byli oblečení v hadrech, potrhaných a špinavých; špatně padnoucí dřeváky, v hustých lesích beztak nepoužitelné, už dávno zahodili. Páchli, víc lovná zvířata než lidé.
Ale teď se štvanice chýlila ke konci.
„Sie sind hier!“ slyšeli za sebou výkřiky Němců. Jsou tady!
Tři dny a tři noci se schovávali v hromadách dřeva za plotem okolo tábora. Zakrývali svůj pach před psy směsí tabáku a petroleje. Slyšeli kroky procházejících dozorců, chybělo jen pár centimetrů, aby je objevili a zatáhli zpátky za smrtí, na jakou žádný člověk nechce ani pomyslet, dokonce ani tady. (str. 17)

Přečtěte si celou ukázku a také recenzi.

————————————————

Dechberoucí Rudé paprsky severního slunce originálním způsobem spojují tklivý milostný příběh s napínavou detektivkou.

Rudé paprsky severního slunce

Autorka: Markéta Hejkalová
Čtou: Simona Postlerová, Roman Štolpa

Celkový čas: 7 hodin a 48 minut
Vazba: MP3 na CD
EAN: 8594177770191
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Rudé paprsky severního slunce vydalo nakladatelství Tebenas a poskytl Radioservis.

Špionážní thriller odehrávající se v obou částech Korejského poloostrova. Český vědec dostává nabídku na pracovní pobyt v Jižní Koreji. Odjede i s manželkou v domnění, že nové prostředí zachrání jejich chátrající vztah. Jenže oba čeká nové milostné vzplanutí, které považují za osudové a na celý život. Netuší, že byli právě zataženi do zpravodajské hry znepřátelených světů. Audioknihu doprovází již tradičně originální hudba z dílny Ravena. Opět je součástí i závěrečná píseň tentokrát v interpretaci autora hudby a Simony Postlerové.

————————————————

Půlnoční slunce, příběh navazující na knihu Krev na sněhu, nyní vychází také jako audiokniha. Pro své posluchače ji namluvil oblíbený herec Václav Neužil.

Půlnoční slunce

Autor: Jo Nesbø
Čte: Václav Neužil
Přeložila: Kateřina Krištůfková

Celkový čas: 5 hodin a 14 minut
Vazba: MP3 na CD
EAN: 8594169481210
Doporučená cena: 289 Kč

Audioknihu Půlnoční slunce vydalo nakladatelství OneHotBook.

V sedmdesátých letech 20. století se na dalekém severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich životy jsou svázány přísnými pravidly. Pak ale do uzavřené komunity vpadne záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů. Na lovce však příliš nevypadá – dokonce ani nemá pořádnou pušku. Nechce se mu ovšem nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu možná bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást. Audiokniha volně navazuje na titul Krev na sněhu, kterou vyprávěl jiný hrdina, jenž měl ale problémy se stejným mafiánským bossem zvaným Rybář.

Poslechněte si ukázku a přečtěte si naše recenze ke knihám Krev na sněhu a Půlnoční slunce.

————————————————

Vzrušující thriller o osamělé ženě a naplnění těch nejčernějších představ, to je román nazvaný Byly tady, a už nejsou. Hlavní hrdinka prchá před násilnickým manželem se svými dětmi, které se však záhadně vytratí z auta.

Byly tady, a už nejsou

Autor: Haylen Beck
Přeložila: Hana Pernicová

Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 137×212 mm
ISBN: 978-80-7498-252-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Byly tady, a už nejsou vydalo nakladatelství Domino.

Audra v sobě konečně našla dost odvahy, aby utekla od násilnického manžela. Teď sedí v autě, na zadních sedačkách jsou připoutány její malé děti, a společně jedou vstříc své šanci na nový, lepší život. Volí trasu po okresních silnicích, aby se vyhnuli nežádoucí pozornosti. A právě když projíždí po pusté cestě kdesi v Arizoně, už velmi daleko od bývalého domova, postřehne ve zpětném zrcátku jakýsi pohyb. Pozornější pohled jí ukáže policejní vůz, který je sleduje se zapnutým majákem. Audra zastaví u krajnice. Je si až bolestně vědoma faktu, na jak odlehlém místě se ona a její děti nachází. Vystoupí z auta – a tím okamžikem se její šťastný útěk mění na nejhorší noční můru, která vysoce předčí veškeré představitelné obavy: netuší, proč ji místní šerif zatkl. Ví jen to, že když se v jeho doprovodu dostala na stanici, policisté jí tvrdí, že v autě žádné děti nebyly…

 

Ukázka z knihy

Silnice se stáčela střídavě doprava a doleva, a jak Audra Kinneyová míjela jeden kilometrovník za druhým, těžkla jí z toho pravidelného rytmu víčka. ujeté kilometry už přestala počítat, protože jí připadalo, že to jízdu jen zpomaluje. Ruce se jí na volantu potily. Když si protáhla aspoň prsty, klouby zaprotestovaly.
Díkybohu, že si před pár měsíci nechala do svého osm let starého kombíku namontovat klimatizaci. V New Yorku taky bývá v létě vedro, ale ne tak hrozné. Ne takové jako tady v Arizoně. Tady je prý snesitelnější, protože je suché. Blbost, kam se na něj hrabe Sahara, pomyslela si. Dokonce i v půl šesté odpoledne a navzdory studenému fičení z klimatizace, ze kterého jí na předloktích naskakovala husí kůže, se stačilo zkusmo dotknout okénka a musela ucuknout, jako by sáhla na vařicí konvici. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Zabila jsem je detektivní román s postavou jezuitského kněze Ignáce, jenž musí rozluštit komplikovaný případ politického zločinu. Podaří se mu to?

Zabila jsem

Otec Ignác na stopě politického zločinu
Autor: Petr Zavadil

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-0655-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zabila jsem vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Rozkryje novinář korupční prostředí před veřejností a podaří se otci Ignácovi rozluštit složitý případ politického zločinu? K otci Ignácovi přichází mladá žena, která mu sdělí, že právě zabila člověka. Ve zmatku prchá z kostela a zanechává tam obálku s důležitými dokumenty, které jsou klíčovými pro další vývoj celého případu. Jedná se o materiály jejího manžela – investigativního novináře, který odhalil propojení současného politika s velkou a mocnou stavební společností. Osoby, jichž se kauza týká, se nebojí ani únosu dítěte a vydírání. Provázanost politických struktur, reklamních a marketingových agentur a médií se rozkrývá v napínavě a zasvěceně napsaném detektivním příběhu. Strhující detektivní příběh s hlavní postavou jezuitského kněze.

————————————————

Úspěšné detektivky s Holgerem Munchem a Miou Krügerovou, V lese visí anděl a Sova, si nyní můžete pořídit v praktickém a pěkném boxu.

2x Samuel Bjork BOX

Autor: Samuel Bjork
Přeložila: Eva Dohnálková

Počet stran: 784
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0763-4
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu 2x Samuel Bjork BOX vydalo nakladatelství Plus.

Když Samuel Bjork píše, čtenáři zapomínají dýchat. „Od dob Larssonova Millenia tu nejspíš nebyla tak zvláštní, nesourodá, a přitom skvěle fungující dvojice vyšetřovatelů jako u nadšeně přijímaného románu Samuela Bjorka…“ napsal po českém vydání románu V lese visí anděl recenzent v Instinktu. A čtenářská obliba detektivek s Holgerem Munchem a Miou Krügerovou jeho slova potvrzuje. Užijte si oba jejich případy v jednom!

 

Ukázka z knihy V lese visí anděl

Walter Henriksen se do sebe u kuchyňského stolu zoufale snažil nacpat snídani, kterou mu předložila manželka. Slanina s vajíčky. Slaneček, uzenina a čerstvý chléb. Čaj z bylinek z jejich vlastní zahrady, kterou si žena tak moc přála, až nakonec koupili tenhle dům. Daleko od centra, v těsném sousedství lesnaté Østmarky. Aby se mohli věnovat ušlechtilým zájmům − chodit na výlety do lesa, pořídit si malou zeleninovou zahrádku, sbírat lesní plody a houby, ale co hlavně, aby dopřáli volnost jejich psovi. Šlo o fenku kokra, kterou Walter Henriksen nemohl ani vystát. Ale miloval svoji manželku, takže se vším souhlasil.
Polkl kousek chleba se slanečkem a  zoufale se snažil, aby zase všechno rovnou nevyzvrátil. Lokl si pomerančového džusu, a i když ho příšerně bolela hlava, ze všech sil se snažil udržet úsměv na rtech. Jako by ho někdo přetáhl palicí. Včerejší firemní večírek se vymkl kontrole a ani tentokrát se mu nepodařilo vyhnout se tvrdému alkoholu. (str. 13)

Přečtěte si také ukázku z knihy Sova a naše recenze k první i druhé knize.

————————————————

V edici Černá káva nakladatelství Garamond vyšel další díl Případů soudce Ti. Tentokrát je ohrožena soudcova kariéra a jeho dobrá pověst.

Případy soudce Ti: Číňan nikdy nelže

Autor: Frédéric Lenormand
Přeložila: Vlasta Misařová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-7407-370-0
Doporučená cena: 260 Kč

Knihu Případy soudce Ti: Číňan nikdy nelže vydalo nakladatelství Garamond.

Kdo by se odvážil vydávat se za soudce Ti? Zkušeným zlodějům v přestrojení za soudce a jeho pomocníka se podaří oklamat a okrást bohaté obchodníky s nefritem. Soudcova kariéra tak visí na vlásku a hrozí mu vyhnání do hor mezi nevzdělané pastevce. Jeho paní se mu snaží zachránit pověst tím, že mu zajistí služby spisovatele, který dokáže umně zkrášlovat zprávy o soudcově vyšetřování. Tou dobou se Ti pouští do deset let starého případu krádeže chrámových soch. Pro záchranu své kariéry neváhá přejít strašidelný most, setkat se s obávanou vražedkyní nebo vyzvat na souboj veslaře každoročních závodů dračích lodí.

 

Ukázka z knihy

Každým rokem před měsícem koně se prostorný obchod pana Lianga proměňoval v slavnostní sál, kde zasedalo sdružení nefritu. Obchodníci se scházeli, aby uctili Cchaj-šena, boha obzvláště drahého jejich srdcím. Když se tento bůh doslechl, že bude v nebeské hierarchii trůnit až na dvanáctém místě, přelomil své žezlo, dar od dračího krále. Na zem se sneslo nekonečné množství malých kousků a zarylo se do země. Měly krásnou mléčně zelenou barvu a byly tvrdší než křemen. Lidé z nich učinili symbol moci a nesmrtelnosti a sbírali od těch dob ty největší a nejbarevnější úlomky.
Muži, které ten večer pan Liang očekával, vynaložili o něco větší úsilí než ostatní na to, aby pozůstatky Cchaj-šenova žezla vypátrali, získali a dali do oběhu. Každý z nich ten nádherný kámen miloval a on jim to oplácel, protože jim zaručoval úctyhodnost a prosperitu. (str. 11)

Přečtěte si také předchozí díly: Diplomacie v kimonu, Tajemství čínské zahrady, Zelený čaj s arsenikem ad.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další napínavé knihy za skvělé ceny.

Který z dnes představených thrillerů vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze stránek freephotosbank.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJediný muž

Gross, Andrew

CPress, 2017

zobrazit info o knizeRudé paprsky severního slunce

Hejkalová, Markéta

Tebenas, 2017

zobrazit info o knizePůlnoční slunce
Audiokniha

Nesbø, Jo

OneHotBook, 2017

zobrazit info o knizeByly tady, a už nejsou

Beck, Haylen

Domino, 2017

zobrazit info o knizeZabila jsem
Otec Ignác na stopě politického zločinu

Zavadil, Petr

Cosmopolis, 2017

zobrazit info o knize2x Samuel Bjork BOX

Bjork, Samuel

Plus, 2017

zobrazit info o knizePřípady soudce Ti: Číňan nikdy nelže

Lenormand, Frédéric

Garamond, 2017

Napsat komentář