Na Yamaze kolem světa

zivot-na-dvou-kolech-perex
Jak se asi cítí člověk, který má možnost procestovat velkou část světa s větrem ve vlasech? Sjaak Lucassen na své Yamaze ujel téměř čtvrt milionu kilometrů a navštívil 75 zemí. Ve své knize barvitě popisuje svoji dobrodružnou cestu.

Tato kniha vypráví příběh Sjaaka Lucassena, jenž strávil 5 let cestou kolem světa na motocyklu Yamaha R1. Sjaak ujel téměř 250 000 km, navštívil 75 zemí a zažil nesčetná dobrodružství. Kniha Život na dvou kolech vám dává příležitost prožít s ním jeho maratónskou pouť. Se svými poutavými historkami okořeněnými humorem vás Sjaak dovede do nejvzdálenějších koutů naší planety.

Život na dvou kolech

Autor: Lucassen Sjaak
Přeložil: Jiří Halaška

Počet stran: 263+8
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-904636-6-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Život na dvou kolech vydalo nakladatelství MotoRoute.

 

Ukázka z knihy

Následujícího dne, po třinácti ujetých kilometrech a jednom pádu do bahna, draze zaplaceným jedním z blinkrů, konečně přijíždím k tolik vytoužené asfaltové silnici.

Ke konci odpoledne vjíždím do malého městečka jménem Buea, ležícího 1 000 metrů vysoko na úpatí čtyřkilometrové sopky, podle níž nese Kamerun své jméno. Po týdnu naprosté abstinence, tedy s výjimkou jednoho loku palmového vína z plastové láhve od pesticidů, si dopřávám čtyři velké láhve Amstelu a oslavuji tak skutečnost, že právě dnes, uprostřed džungle, jsem dovršil věku 40 let.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Lucassen Sjaak se narodil 20. října 1961 v nizozemském městě Maashees. Jeho náklonnost k jednostopým vozidlům se projevila už ve velmi raném věku. V 11 letech si koupil svůj první skútr. V 16 letech nasedl na svou první Yamahu. Na různých motorkách pak procestoval velký kus světa a rozhodně s tím nemíní jen tak přestat. Má slabost pro pivní nápoje.

Zdroj informací: autorovy oficiální stránky


Hlavními tématy MotoRoute jsou motocykly, cestování, mototuristika. Čtenář zde nalezne články o cestování, aktuality ze světa motocyklů, tiskové zprávy o motorkách, motorkářské cestopisy, testy a recenze vybavení i motocyklů (nové i ojeté motocykly), rady a tipy, GPS trasy a POI pro stažení do navigace, blogy, diskusi a jiné.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot na dvou kolech

Sjaak Lucassen

MotoRoute, 2017

Napsat komentář