Nové ilustrované vydání Tří mušketýrů

Tri musketyri_uvodni
Jeden za všechny a všichni za jednoho! Kdo by neznal toto slavné heslo tří mušketýrů? Příběhy Athose, Porthose, Aramise a d’Artagnana si teď můžete přečíst v novém vydání, které nádherně doplňují ilustrace Adolfa Borna.

Slavný román o cti a zradě, lásce a nenávisti, a především o přátelství a odvaze se odehrává ve Francii v roce 1625, kdy zemi vládne Ludvík XIII. Skutečným panovníkem je však kardinál Richelieu, v historii nechvalně proslulý svou proradností. Právě ten stojí v pozadí mnoha zápletek, v nichž hrají roli tři mušketýři – Athos, Porthos a Aramis. Jejich společnost se záhy rozroste o postavu d’Artagnana, mladého Gaskoňce, který opouští rodný dům a vydává se do Paříže, aby se pokud možno stal mušketýrem. A právě líčením jeho osudů celé vyprávění začíná – a už od samého počátku může čtenář tušit, že cesta za snem bude plná dobrodružství a záhad.
Příběh Tří mušketýrů je v dnešní době notoricky známý i díky mnoha filmovým adaptacím, avšak jen literární předloha poskytne čtenářům možnost skutečně se ponořit do pařížských uliček a porozumět charakterům postav, které je zaplňují. Naše vydání jej přináší v nezkrácené podobě, spolu s ilustracemi Adolfa Borna, které mu dodávají specifickou atmosféru.

 

Tři mušketýři

Autor: Alexandre Dumas
Přeložil: Jaroslav Janů
Ilustroval: Adolf Born

Počet stran: 624
Vazba: vázaná
Formát: 190×250 mm
ISBN: 978-80-7529-456-2
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Tři mušketýři vydalo nakladatelství Brio v edici Pro děti a mládež.

 

Ukázka z knihy

Tri musketyri_ukazka1Tri musketyri_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas byl francouzský prozaik a dramatik období romantismu. Proslavil se především historickými a dobrodružnými romány jako Hrabě Monte Christo a Tři mušketýři. Mnoho jeho děl bylo několikrát zfilmováno. Zásadním přelomem v Dumasově literární tvorbě bylo setkání s profesorem historie Augustem Maguetem. Maguet vyhledával materiál a vypracovával první nástin děje. Na Dumasovi pak bylo literární zpracování, při kterém mu však často pomáhali i další spolupracovníci, takže vznikla tzv. továrna na romány. Proto také Dumasovo dílo čítá na tři sta svazků. Maguet měl největší zásluhu na vzniku nejslavnějšího románu Tři mušketýři. Dalším obrovským úspěchem dvojice Dumas-Maguet byl dobrodružný román Hrabě Monte Christo. Vzájemná spolupráce Dumase a Magueta trvala do roku 1857, kdy se rozešli ve zlém. K Dumasovým dílům patří též Králův šašek.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

 

Adolf Born

Adolf Born (1930–2016), český malíř, ilustrátor, animátor, karikaturista a kostýmní výtvarník vyznamenaný řadou cen, ilustroval více než 250 děl české i světové literatury, pracoval na řadě animovaných seriálů, vystavoval po celém světě. V roce 2003 obdržel českou státní medaili Za zásluhy. Adolf Born nejednou mluvil o tom, že ilustrace vždy stavěl ve své tvorbě na první místo: „Je prima, že jsem se stal ilustrátorem, protože co může být lepšího, než když se vám splní dětský sen?“ Ilustroval též nové Pohádky bratří Grimmů.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Slovart.


Roku 2012 se součástí nakladatelství Slovart stalo nakladatelství BrioNakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici se pokračuje v rámci stejnojmenné edice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři mušketýři

Dumas, Alexandre

Brio, 2017

Napsat komentář