Vítejte ve světě insomniaků

Insomnie
Mladá hrdinka, spisovatelka Sára, trpí insomnií. Už dvacet pět let nespala, a zatímco její profesní hvězda stoupá vzhůru, v osobním životě ji čekají dramata. Kdo ji napadl? A co s tím má společného tajemný cizinec, který ji sleduje?

Snažím se žít normální život, věřte mi. Přes den mi to jde. Rozdávám úsměvy, podpisy a smlouvy na nové knihy. Jakmile ale všichni odejdou do světa, ve kterém pro mě není místo, musím si najít nějakou zábavu… Pětadvacet let bez spánku. Umíte si to představit? Co byste dělali s veškerým tím časem vy? Nedávno jsem zjistila, že nejsem jediná. Potkala jsem lidi, kteří také nespí – insomniky. Přijali mě do svého tajného klubu. Jedinou podmínkou je, že o insomnii musím mlčet. Něco ale není v pořádku. Někdo mě sleduje. Je to kvůli insomnii? Nebo už nadešel můj čas, jak mi kdysi předpověděli? Půjdete se mnou?
Sára Nicksonová je mladá londýnská spisovatelka, která trpí totální insomnií – nikdy nespí. Zatímco její kariéra stoupá, v osobním životě se jí nedaří. Všechno se změní, když se jí někdo pokusí ublížit a ona je nucena vyhledat cizince, jehož měsíce sleduje. Ten jí prozradí něco, co její dosavadní život navždy změní.
Kniha Insomnie je sci-fi určené pro mladé dospělé a je to první část trilogie.

Ukázka z knihy

Půlnoc. Ležím nahá v obrovské posteli a přes tělo mám přehozenu něčí ruku. Jmenuje se John? Josh? Tak nějak. Pomalu odfukuje po výkonu, který rozhodně nebyl tak skvělý, jak jsem očekávala. A jak bych si zrovna dnes zasloužila.
Pátá vydaná kniha za letošní rok a čtrnáctá v pořadí. Konečně se o mě začala zajímat média. Vydavatel ve mně vidí pohádkovou slepici, co mu pravidelně snáší zlatá vejce, zatímco já si užívám akorát tak zbytky oškubaného peří. Na mém dnešním křtu se usmíval tak zeširoka, až jsem se bála, jestli mě radostí nesežere. Jenže z čeho by pak dětem financoval školy, hm?
„Už jdeš?” zamumlá, když se zvednu z postele a začnu hledat svoje svršky po podlaze.
„Jo, ráno mám práci.”
„Mohla jsi klidně zůstat přes noc…” A už zase spí.

Navnadila vás ukázka? Přečtěte si pokračování.

Insomnie

Co kdybyste nikdy nemuseli spát?
Autorka: Vladimíra Šebová

Počet stran: 340
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-8182-092-2
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Insomnie vydalo nakladatelství Citadella.

O autorce

Vladimíra Šebová už během základní školy napsala několik krátkých her. Její záliba v knihách se prohloubila na vysoké škole, kde studovala obory Anglický jazyk a literatura a Německý jazyk a literatura. Začala psát články o osobnostním rozvoji, motivaci a zdraví. Dva roky byla šéfredaktorkou časopisu o osobním rozvoji a vedla několik projektů v této oblasti. Časem se propracovala k psaní fikce, které se nyní věnuje naplno. Roku 2016 jí vyšla kniha Insomnie, první část trilogie. Roku 2017 následovalo pokračování s názvem Hypersomnia (ve slovenštině).

Informace byly čerpány ze stránek autorky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeInsomnie
Co kdybyste nikdy nemuseli spát?

Šebová, Vladimíra

Citadella, 2017

Napsat komentář