Čtenářská recenze: Polární pohádka

polarni_pohadka
Chcete s dětmi prožít velké dobrodružství malé sněhové vločky? Potom si přečtěte knížku Daniely Krolupperové Polární pohádka, kterou vydalo nakladatelství Portál.

Příběh začíná klasicky – neposlouchat rodiče se nevyplácí a je jedno, jestli neposlechne malý kluk nebo malá vločka. Naši malou neposluchu odnese vítr, a než se dostane zpátky ke své mamince, zažije toho opravdu hodně. Dostane se k velké polární stanici, ve které pracují učení vědci. Zachrání jednoho ledního medvěda. Sveze se na velrybě i na liščím ocase. Zjistí, jaký je rozdíl mezi tuleněm a lachtanem, a dokonce pozná i to, jak pěkná může být láska mezi lidmi. Protože je to příběh pohádkový, nakonec se šťastně shledává se svou maminkou…

Věkově je knížka určena především pro děti mladšího školního věku, navíc je z edice „první čtení, to nic není“, takže velikost písmenek je uzpůsobena i pro začínající čtenáře. Já sama jsem ji četla před spaním dvouletému synovi a poslouchal se zájmem, takže klidně doporučuji i dětem mladším.

Zpracování příběhu se mi moc líbilo, v devíti krátkých kapitolkách najdou děti ukryté poselství o důležitosti přátelství a ochotě pomoci druhému. Knížka je bohatě ilustrovaná milými obrázky, takže děti vidí, jak všechna zvířátka, o kterých se dočtou, vypadají.

Polární pohádka je tedy ideální volbou pro dlouhé zimní večery, ale na tohle sněhové dobrodružství se můžete vydat s dětmi i v létě. Poučných pohádek totiž není nikdy dost!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePolární pohádka

Krolupperová, Daniela

Portál, 2017

Napsat komentář