Nebezpečí číhá na každém rohu

krimi
Před nebezpečím se většina z nás schovává. Existují ale i tací, kteří to mají naopak. Adrenalin a akce jsou jejich životním motorem. Právě takoví jsou hrdinové knih, které vám představujeme v dnešních knižních tipech.

V sedmi letech byla svědkem vraždy své matky. Prožité trauma si v sobě malá Margrét ponese celý život. Podaří se detektivu Huldarovi objasnit tragický případ vraždy mladé ženy?

Mladá žena byla brutálně zavražděna. Jediným člověkem, který by snad mohl zodpovědět mnohé z otázek, je její sedmiletá dcerka, která se v době vraždy ukrývala pod postelí. Ta však mlčí.

Čerstvě povýšený detektiv Huldar se obrací na psycholožku Freyju a Dětský dům, zabývající se dětskými traumaty. Freyja, která nedůvěřuje policii a už vůbec ne Huldarovi, není nadšená. Jejich spolupráci totiž komplikuje skutečnost, že se spolu nedávno vyspali po seznámení v baru, kde se Huldar vydával za někoho jiného. Přesto souhlasí a je rozhodnuta postarat se o bezpečnost malé Margrét.

Vrah mezitím pokračuje v zabíjení, zdá se, že je vždy o krok napřed a zanechává za sebou nesmyslné stopy: číselné řady, varovné SMS, záhadné výpočty načmárané na útržcích papíru. Poodhaluje se temný příběh, který měl zůstat zapomenut. Lze rozlousknout šifrované vzkazy včas? Kdo je další na řadě?

DNA

Autor: Yrsa Sigurdardóttir
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-7359-536-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu DNA vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

Město obchází temný stín sériového vraha. Hlavnímu vyšetřovateli, který se snaží záhadné vraždy vyřešit, právě tragicky zemřela manželka. Vrah ale řádí dál. Kdo jeho běsnění zastaví?

Řím, 2008. Město je ochromeno vlnou nebývale špatného deštivého počasí. V tom okamžiku se daleko od turistického centra vyhledávané metropole začnou objevovat těla obětí sériového vraha. K případu je povolán komisař Enrico Mancini, schopný vyšetřovatel, který prošel výcvikem FBI a právě zažívá nejhorší období svého života, musí se vyrovnat se smrtí své milované ženy.
Vrah, který si říká Stín, ale pokračuje ve svém řádění a brzy je více než patrné, že sleduje hlubší cíl, který ospravedlňuje boží spravedlností. Vše má svůj řád, a tak ani Manciniho nasazení k případu není náhodné. Mancini brzy zjišťuje, že je nenávratně vtažen do Stínovy partie, donucen se zapojit do boje, ze kterého nikdo nevyjde bez šrámů.
Tento ceněný debut
Mirka Zilahyho byl přeložen už do sedmi jazyků. Nechte se unášet strhujícím vyprávěním i atmosférou města všech měst, Říma.

Takhle se zabíjí

Autor: Mirko Zilahy
Přeložila: Iva Rašínová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-7252-712-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Takhle se zabíjí vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Anna sedí doma a potajmu pozoruje oknem své sousedy. Jednou zahlédne v okně něco, co vidět neměla…

Anna Foxová žije sama, uzavřená ve vlastním světě. Ze svého domu nevychází, dny tráví popíjením vína, sledováním starých filmů… a špehováním sousedů. Jednoho dne se do domu přes ulici přestěhují Russellovi, na pohled normální rodina. Jenže pak Anna zahlédne něco, co neměla. Její už tak nejistý svět se začne rozpadat a na povrch vypluje šokující tajemství. Co je pravda? Co představa? A kdo je v nebezpečí? Jedno je jisté: nikdo a nic není takové, jak se zdá.

Žena v okně

Autor: A. Finn

Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-267-0943-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Žena v okně vydanou nakladatelstvím Motto si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Z kufříku vylétává hrst lejster a rozptyluje se ve větru. Rychle přesouvám objektiv zpět na dr. Millera a vidím, jak se mu rty rozevírají v ostrém „Sakra“. Staví kufřík na podlahu verandy, vycíděnýma botama přišlapuje pár lejster a další chytá do rukou. Jeden poletující papír se zachytil v koruně stromu. On si toho nevšiml.

————————————————

Nález kostry zavražděného sedmiletého dítěte otřese všemi. Zavražděná dívka byla pohřešovaná dvacet šest let. Některá tajemství mají raději zůstat hluboko skryta…

Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte.
Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Collinsová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety.
Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře.
Někdo si totiž nepřeje, aby byl případ vyřešen. A udělá všechno, aby Eričino pátrání zastavil…

Temné hlubiny

Autor: Robert Bryndza
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-0403-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Temné hlubiny vydanou nakladatelstvím Cosmopolis si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Hodně jsem toho o vás Monice vyprávěl… Samozřejmě jen to nelepší. Od té doby, co s vámi pracuju, jsem se naučil spousty nových věcí. Díky vám je moje práce mnohem zajímavější. Díky vám se chci stát lepším detektivem. Moc ráda by pro vás uvařila lasagne. Jsou vážně skvělé. A to neříkám proto, že Monica je moje přítelkyně. Opravdu jsou.

————————————————

Poklidný argentinský podvečer slibuje idylu v rodinném kruhu. Idyla se ovšem může rychle zvrhnout v tragédii plnou krutosti a lží.

Hororový příběh uznávaného argentinského autora, jehož dějištěm se stává chata v idylickém údolí. Muži po večeři popíjejí na verandě, ženy vaří kávu a myjí nádobí. U bazénu sedí tři dospívající děti, čtvrté, čerstvě dospělý muž, na večírek právě přijíždí. Bude třeba dojet autem pro led, který právě došel… Konec zdánlivě všedního prázdninového dne se pro dvě rodiny stane začátkem tragédie, rozpoutá příval lží a krutosti. Začne se odvíjet příběh o ztrátě nevinnosti, bolesti a chorobné sexuální touze. Dvoje letní prázdniny postačí k tomu, aby se idylické místo proměnilo v peklo.

Podhoubí

Autor: Marcelo Luján
Přeložil: Ondřej Nekola

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2187-2
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Podhoubí vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Byl vycvičen, aby sloužil tajným službám. Byl krvežíznivý a loajální. Teď má manželku a snaží se o poklidný život. Ale služba opět volá…

David Slaton vede poklidný život, má novou manželku a dům na předměstí Virginie. Má ale také velmi temnou minulost. Býval totiž kidon, nejnebezpečnější zabiják, jakého kdy izraelské tajné služby stvořily.

Ve stejné době vrcholí mnohaletá práce geniálního vědce, jejíž výsledek přivádí Írán velmi blízko ke splnění dávného snu: disponovat jadernou zbraní. Mossad ví, že toho muže musí zlikvidovat, ale protože se do jeho řad infiltroval nepřátelský špion, zbývá ke splnění naléhavého úkolu jediná možnost: povolat zpět do služby Slatona. Někdejší kidon sice přísahal, že už nikdy nebude zabíjet, ale když se on i jeho žena stanou cílem útoku a musí prchat napříč Evropou, nezbývá mu, než své rozhodnutí změnit.
Má za úkol připravit a provést plán na zabití nejstřeženějšího muže na světě. Úspěch mise je diskutabilní. Přežití nepravděpodobné. Teprve když Slaton začne hlouběji pronikat do labyrintu dění, napadne ho způsob, jak by mohl nebezpečnou operaci dovést ke zdárnému konci. Ano, je to postup nanejvýš riskantní, ale on se ho z nedostatku jiných možností rozhodne považovat za jakousi hru. Zabijákovu hru…

Zabijákova hra

Autor: Ward Larsen
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-242-2
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Zabijákova hra vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Od ukradeného osla nemůžete čekat zázraky. Janiv Stein se blížil k hřebeni pahorku a díval se, jak se zvíře pomalu skládá k zemi. Potýkalo se s půldruhým metrákem zbraní, munice a trhavin a začaly se mu podlamovat nohy. A když chybělo posledních padesát metrů, udělalo to, co osli dělají, když dosáhnou hranice svých sil, sedlo si na zadek a ztuhlo, nehybné jako socha.

————————————————

Vojáci nepláčou. Willovi ovšem zavraždili manželku i syna. Odjezdem na opačný konec světa se snaží získat zpět ztracenou rovnováhu. Když je osloven, aby vedl expedici v odlehlé amazonské džungli, neodolá.

Jedna téměř neproveditelná mise. Jediný muž, který má odvahu ji podniknout.
Dobrodružný špionážní román od mistra přežití Beara Gryllse.​
Bývalý elitní voják Will Jaeger, zdrcený brutálním únosem a nejspíš i vraždou manželky a syna, uteče až na samý konec světa, aby se tam skryl a pokusil se znovu nalézt klid. V africkém vězení, kde trpí neprávem, je však objeven a přinucen podniknout ještě jednu poslední misi. Má stanout tváří v tvář kruté minulosti.
Jaeger souhlasí, že povede ostře sledovanou expedici, dokumentární natáčení a reality show v jednom, do Cordillera de los Dios v odlehlé amazonské džungli. V temném srdci ztraceného světa „Božích hor“ leží totiž záhadné letadlo z druhé světové války, stroj, který střeží výbušné tajemství. Temné síly udělají všechno pro to, aby válečný letoun navždy zůstal utajen, a Will Jaeger, aniž tuší, jde proti nim.
Když se přidá k týmu bývalých elitních bojovníků, kam patří i ledově klidná ruská agentka Irina Narovová, zmocňuje se ho neodbytný pocit, že vrak letadla ukrývá i odpověď na otázku, kterou už tak dlouho hledá: jaká je totožnost únosců jeho ženy a syna. Brzy však udeří pohroma a Jaeger s týmem musí bojovat o život v extrémních podmínkách džungle. Navíc se ve víru napínavých dobrodružství ukazuje, že šokující záhada z minulosti spojuje současné dění s hrůzami v nacistickém Německu.

Let duchů

Autor: Bear Grylls

Počet stran: 447
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 9788075652331
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Let duchů vydanou nakladatelstvím Jota si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

V Rakousku byl objeven tajný podzemní komplex  vybudovaný nacisty koncem druhé světové války, jenž možná sloužil k vývoji zbraní hromadného ničení včetně jaderné bomby. Toto obrovské zařízení bylo odhaleno minulý týden poblíž města St. Georgen an der Gusen. Má být údajně propojeno s nedalekou podzemní továrnou.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZabijákova hra

Larsen, Ward

Domino, 2017

zobrazit info o knizeTemné hlubiny

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2017

zobrazit info o knizeŽena v okně

Finn, A. J.

Motto, 2017

zobrazit info o knizeTakhle se zabíjí

Zilahy, Mirko

Práh, 2017

zobrazit info o knizeDNA

Sigurdardóttir, Yrsa

Metafora, 2017

zobrazit info o knizePodhoubí

Luján, Marcelo

Argo, 2017

zobrazit info o knizeLet duchů

Grylls, Bear

Jota, 2017

Napsat komentář