Kdo založil smrtící požár?

Simon Booker_Zabij me znovu
Investigativní novinářku Morgen Vineovou požádá o pomoc žena, která je ve vězení za vraždu manžela. Údajně založila požár, při kterém zemřel. Opravdu to ale mohla udělat, když se bojí ohně? Nebo je to celé úplně jinak?

K smrti se bojí ohně. Mohla založit vražedný požár? V knize Zabij mě znovu se čtenáři opět setkají s investigativní žurnalistkou Morgen Vineovou, kterou mohou znát z Bookerova předchozího detektivního thrilleru Stín pochybnosti. Tentokrát se na ni s prosbou o pomoc obrátila odsouzená vražedkyně. Anjelica Fryová je ve vězení za vraždu svého exmanžela Karla Savage. Po požáru, který údajně úmyslně založila, se našly jeho tělesné ostatky. Nikoho nezajímá, že má strach z ohně, že se musí starat o dítě, ani to, že Karl byl vlastně zločinec. Týral ji. O její vině nikdo nepochybuje. Uvěří jí alespoň Morgan? Zdá se to být naprosto nemožné. Dokud Morgan neuvidí domnělého nebožtíka na ulici…

 

Zabij mě znovu

Autor: Simon Booker
Přeložil: Tomáš Bíla

Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-949-0
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Zabij mě znovu vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

Někdo se dívá.
Cítí na sobě jeho pohled.
Ale široko daleko nikdo není.
Ani na pláži, ani v porostu nad ní.
Morgan a její dcera měly útesy samy pro sebe už od chvíle, kdy déšť ustal a znovu vykouklo slunce. Nepotkaly ani živáčka od okamžiku, kdy opustily pláž a vystoupaly po schodech na větrem bičovanou stezku s výhledem až do Francie. Jakmile člověk mine golfový klub (tu ošklivou klubovnu a pečlivě zastřihovaný trávníček), stane se příroda trochu drsnější.
Divočejší.
Syrovější.
Stezka klesá do zalesněné kotliny a pak zase stoupá k brance na pastvinu. Na obzoru je vidět pomník všem, kdo během dvou světových válek hájili kanál La Manche. Ten obelisk bývá za běžných okolností pro Morgan něco jako maják, navádí ji na kávu do kavárny White Cliffs Café. Ale tohle nejsou běžné okolnosti.
Její instinkty nelhaly.
Někdo se dívá. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Simon Booker

Simon Booker je spisovatel a scenárista televizních dramat vysílaných v Británii a ve Spojených státech. Napsal hry pro BBC Radio 4 a pracoval jako televizní a rozhlasový producent, ale také jako novinář. Žije střídavě v Londýně a Dealu se svou partnerkou, autorkou detektivek M. J. McGrathovou. Je autorem knihy Stín pochybnosti.

Informace byly čerpány ze stránek autora.


Nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZabij mě znovu

Simon Booker

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

Napsat komentář