S knihou za lepším životem

S-knihou-za-lepsim-zivotem
Společným jmenovatelem našich dnešních tipů je cesta ke štěstí a pohodě. Mnohdy musíme překonat těžké překážky, abychom tohoto stavu mohli dosáhnout. Přijměte pomocnou ruku užitečných rádců zkvalitňujících život v rovině rodinné, osobní i pracovní.

Ačkoliv je myšlenka na bezstarostný a šťastný život velmi lákavá, ne vždy se ji podaří uvést v život. Ať už chceme nebo ne, někdy nás osud může zasáhnout tam, kde to nejmíň očekáváme. Dá se vůbec na takové situace nějak připravit a v budoucnu je překonat? To už vám prozradí Trénink psychické odolnosti.

Trénink psychické odolnosti

Konceptu odolnosti je v současné psychologii věnována velká pozornost. Jednou z prvních otázek, kterou si výzkumníci kladli, byla: „Proč někteří lidé překonají těžkou minulost, aniž by je významněji poznamenala, a u jiných tomu tak není?“ I autorka předkládané knihy se přiznává k tomu, že prožila těžké dětství, což ji inspirovalo k tomu, aby se věnovala právě odolnosti a napsala tuto knihu, obsahující 50 cvičení. Ta jsou velmi rozmanitá, ale nejčastěji při nich čtenáři mají něco napsat, namalovat nebo si představit. Cvičení jsou uspořádána do osmi oblastí, které se v rámci konceptu odolnosti ukázaly jako klíčové: jde o práci s optimismem, přijetím, zodpovědností, orientací na řešení, schopností odpoutání či nového zaměření, zapojením do sociálních sítí a spiritualitou.
Kniha je vhodná pro osoby, které chtějí překonat traumatické zážitky z minulosti, i pro ty, kdo si přejí zvládat krize, stres či prostě zvýšit vlastní vnitřní sílu. Lidé s ní mohou pracovat samostatně, ale právě tak ji využije psychologický a zdravotnický personál pro práci s individuálními klienty i skupinami.

50 cvičení pro jednotlivce i skupiny
Autor: Fabienne Berg
Přeložila: Kateřina Prešlová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1264-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Trénink psychické odolnosti vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Až si na své místo přinesete všechno potřebné, představte si prosím, že v každé barvě, kterou použijete, tkví zvláštní síla. Je to síla vaší duše.
Naše duše je něco zcela jedinečného. Často je silnější a odolnější, než si myslíme. Je velice pružná a zároveň vnímavá. Není úplně zřetelná, a přesto stále je. Je vnitřním ochranným štítem, místem plným citů a zároveň úložištěm zkušeností.
Plátno na vašem malířském stojanu je dosud bílé. Nyní se ve své fantazii pokuste vytvořit na něm obraz. Co chcete malovat, je zcela na vás. Každá z vašich barev je přitom výrazem vaší vnitřní síly. Každý pocit, každá linie, kterou učiníte, patří k vám. (str. 57)

Více ukázek psychických cvičení naleznete na stránkách nakladatele.

O autorce

Fabienne Berg vystudovala sociální vědy s důrazem na vzdělávání dospělých. Žije v jižním Německu. Z vlastní zkušenosti ví, že chceme-li v životě umět překonat těžké chvíle, je důležité posilovat vlastní duševní odolnost. Zabývá se tělesnou terapií, relaxací, jógou, prací s imaginací či vnitřním dítětem.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Mezilidské vztahy bývají mnohdy velmi komplikované. Asi nejvíce smutná situace nastává v momentě, kdy si přestáváme rozumět s těmi, kteří by nám měli být nejbližší. O tom, jak důležitá je fungující rodina a jak v pouhých pěti dnech napravit případné nešvary, si můžete přečíst v publikaci Do pátku bude vaše rodina šťastnější.

Do pátku bude vaše rodina šťastnější

Opravdu můžete mít šťastnější domov za pouhých 5 dní!
Každý člen rodiny hraje zásadní roli, pokud jde o zdraví a štěstí vašeho domova. Každý je důležitý a zaslouží si, aby se s ním jednalo s láskou a uctivě, a musí vědět, že i když udělá chybu, bude nadále bezpodmínečně milován. A když každý člen rodiny bude pomáhat ostatním a podporovat celý tým, vyhrají nakonec všichni.
Je takovýto rodinný život vůbec možný?
Odborník v oblasti rodičovství a autor řady bestsellerů
Dr. Kevin Leman říká, že vést takovýto rodinný život možné je a hodlá vám přesně ukázat, jak to můžete dokázat ve vaší rodině – za pouhých pět dní.

Autor: Kevin Leman
Přeložila: Alena Švecová

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 138×po205 mm
ISBN: 978-80-7255-395-2
Doporučená cena: 280 Kč

Knihu Do pátku bude vaše rodina šťastnější vydalo nakladatelství Návrat domů.

Kevin Leman je uznávaným odborníkem v oblasti rodičovství a mezilidských vztahů. Má na kontě desítky příruček oblíbených čtenáři po celém světě. Níže vám představujeme ty, které pocházejí z edice Do pátku.

   

————————————————

Nadneseně můžeme říci, že název naší další knihy vyznívá poměrně eufemisticky. Některé z vlastních zážitků, které v ní slovenská autorka popisuje, mají k pohádce v pravém slova smyslu totiž velmi daleko. I přesto ale dokázala překonat všechny překážky a dosáhnout vytoužených cílů. Nechte se inspirovat a zkuste to také!

Pohádky mého života

Příběhy Annie plné strhujících a dojemných zážitků. O její cestě životem od ubrečeného poslušného děvčátka ke zralé, sebevědomé a úspěšné ženě.

Autor: Annie Dzurenda

Počet stran: 214
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-270-2448-3
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Pohádky mého života vydalo nakladatelství ADRI.

Ukázka z knihy

„Mami, prosím, nenuť mě hned cvik udělat. Já si ho ještě potřebuji vyzkoušet na nízké kladině, teď se moc bojím,“ pokusila jsem se o malou dohodu.
„Pokud se bojíš, nemáš tady co dělat,“ nekompromisně zazněl její povel.
Držela jsem ruce v upažení z posledních sil, chtěla jsem je připažit, ale přišel další příkaz.
„Ruce drž pořád upažené, jestli je chceš dát dolů, slez z kladiny a odejdi!“
Ozývaly se ve mně dva hlasy. První pronesl.
Tak to udělej, natluč si a zlámej kosti, ona pak bude litovat, že tě nutila.
Druhý byl rozvážnější.
Jenom proto, že ji chceš potrestat, nemá cenu se mrzačit. Přes zaslzené oči už ani nevidíš, kde deseticentimetrová kladina je.
Ale já nemůžu bez gymnastiky žít, představuje smysl mého života.

Přečtěte nebo si poslechněte také další ukázky. A pokud se vám kniha zalíbila, zkuste štěstí  a získejte ji v naší soutěži, která trvá do 30.11.

O autorce

Anna DzurendaVlastním jménem Anna Dzurenda, vyrůstala v Košicích a od dětství se věnovala sportovní gymnastice. Po přestěhování do Prahy ji cesta zavedla k vrcholové atletice a poté modernímu tanci. Po vysoké škole začala podnikat a poprvé se vdala. Její první manželství trvalo rok, druhé čtyři roky a třetí manželství prožívá šťastně už 16 let. Se svým manželem vlastní firmu We are smart spaces a výhradní zastoupení firmy Bang & Olufsen. S golfem, jejím milovaným a osudovým sportem, se seznámila až ve svých 38 letech. Je čtyřnásobnou Mistryní České republiky a na Mistrovství Evropy v roce 2017 se umístila na 12. místě. Jejím koníčkem jsou tajuplné stránky Života a dokonalá organizace celého mystéria lidského Bytí. V roce 2014 začala psát první pohádky svého života.

Zdroj informací a fotografie: oficiální stránky knihy

————————————————

Většina z nás tráví velkou část svého dospělého života v práci. Ne vždy tam však chodíme rádi. A nemusí jít ani tak o samotnou náplň práce, jako o neshody mezi kolegy. Proč si muži se ženami na pracovišti někdy nerozumí? Jak těmto situacím předcházet? Titul Spolupracujme vám to prozradí.

Spolupracujme

Od autora bestselleru Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše. Jsou muži na pracovišti doopravdy tak necitliví? Jsou ženy vylučované muži, protože jsou příliš emocionální, nebo proto, že kladou příliš mnoho otázek?
Na základě svých předchozích zkušeností a četných výzkumů autoři této nadmíru užitečné knihy zformulovali 8 genderových mrtvých úhlů, kde definují hlavní nesprávné předpoklady a nedorozumění mezi muži a ženami:

  1. Chtějí ženy, aby se muži změnili?
  2. Doceňují muži ženy?
  3. Jsou ženy muži vylučované?
  4. Musejí muži kolem žen chodit po špičkách?
  5. Kladou ženy opravdu tolik otázek?
  6. Dovedou muži naslouchat?
  7. Jsou ženy příliš emocionální?
  8. Jsou muži necitliví?

Naučte se spolupracovat s druhým pohlavím jak na pracovišti, tak i v osobním životě. Obrušte hrany, odblokujte stereotypy a mějte ze vzájemné spolupráce radost i užitek.

8 důvodů, proč si muži se ženami nerozumí v práci
Autoři: John GrayBarbara Annisová
Přeložil: Svatoslav Gosman

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-7252-714-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Spolupracujme vydalo nakladatelství Práh.

O autorech

John Gray díky svému celosvětovému bestselleru Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše zlepšil tisíce partnerských vztahů a zachránil mnohá manželství. Spoluautorka Barbara Annisová ve své předchozí práci pomáhala ženám i mužům usilujícím o úspěšnou kariéru odstranit bariéry, které jim brání v kariérním růstu a osobním štěstí.

Zdroj informací: nakladatelství Práh

————————————————

Ke spokojenosti a zlepšení kvality života dnes svými radami přispělo mnoho titulů. Ten poslední se však zaměřuje na konkrétní probouzení okamžiků radosti a štěstí. Věřte nebo ne, v následujících dvanácti krocích se dozvíte, že přilákání této křehké zlaté mušky je pouze otázkou tréninku…

12 kroků ke štěstí

Úporná honba za spokojeností a kvalitnějším životem se paradoxně stává překážkou ke šťastnému životu.
Jak v sobě probouzet okamžiky radosti, propojení se sebou samým i ostatními, a jak zaměřit pozornost na správné postoje, které mi dělají dobře?
Někdy postačí podívat se na život z jiné perspektivy, soustředit se na to hlavní, ale současně nepřehlédnout některé důležité detaily, umět se rozhodovat a poznat pohnutky svého jednání.
Je to vlastně jednoduché: štěstí není nikde mimo nás, je tady a závisí na nás.
Vše je otázkou úhlu pohledu a především příležitostí věnovat se tomu, co nám přináší dobrý pocit.
Být šťastný je otázkou tréninku!
A tady je k tomu návod…

Procvičování spokojenosti
Autor: Eveline Bouillon
Přeložila: Kateřina Ahmad

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-0548-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu 12 kroků ke štěstí vydalo nakladatelství Alferia.

Ukázka z knihy

ukazka-z-knihy-12-kroku-ke-stestiCelou ukázku si můžete prolistovat.

O autorce

Eveline Bouillon absolvovala výcvik na americké Univerzitě neuro-lingvistického programování (NLPU) pod vedením Roberta Diltse. Je koučkou od roku 2001 a ráda tyto své zkušenosti i metody doprovázení klientů, které nazývá „kreativní koučink zaměřený na řešení“, vyučuje.
Její knihy umožňují opravdu nastartovat život a na vlastní kůži si vyzkoušet konkrétní nápomocná a snadno srozumitelná cvičení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrénink psychické odolnosti
50 cvičení pro jednotlivce i skupiny

Berg, Fabienne

Portál, 2017

zobrazit info o knizeDo pátku bude vaše rodina šťastnější

Leman, Kevin

Návrat domů, 2017

zobrazit info o knizePohádky mého života

Dzurenda, Annie

ADRI, 2017

zobrazit info o knizeSpolupracujme
8 důvodů, proč si muži se ženami nerozumí v práci

Annisová, Barbara – Gray, John

Práh, 2017

zobrazit info o knize12 kroků ke štěstí
procvičování spokojenosti

Bouillon, Eveline

Grada, 2017

Napsat komentář