Cesta k vysněné zahradě

Ferdinand Leffler_Zijte ve sve zahrade
Svěřte svou zahradu do péče odborníka! Ferdinand Leffler a jeho krásná publikace Žijte ve své zahradě vám přinesou množství rad, tipů a inspirace pro vytvoření příjemné zahrady přesně pro vás!

Hledáte inspiraci pro svou novou zahradu, nebo chcete něco udělat s tou stávající? Anebo se chcete prostě jen zasnít a nechat se unášet krásou zahradních scenerií? Tato velkoryse vypravená publikace přináší svěží a veskrze současný pohled na zahradu jako na přátelské místo, kde se vám bude dobře žít a kde budete trávit příjemné chvíle se svými blízkými. Na pečlivě vybraných snímcích špičkových fotografů se podařilo zachytit nejen ten nejkvalitnější design, ale i podmanivou atmosféru, jemnou krásu a genia loci mnoha kouzelných zahradních zákoutí. Kniha vás provede od prvotních úvah a plánování přes ukázky realizovaných zahrad až k praktickým radám a tipům. Průvodcem na cestě k vysněné zahradě, která vašemu životu dodá nový rozměr, je Ferdinand Leffler, úspěšný a známý zahradní architekt, autor mnoha oceněných projektů a realizací v České republice i v zahraničí, tvář televizního pořadu Ferdinandovy zahrady a majitel ateliéru Flera.

Ferdinand Leffler slaví úspěchy v soukromém i veřejném sektoru. Stačí si s ním chvíli povídat a pochopíte proč. Směsice jeho uvolněnosti, racionálního přístupu a zároveň nadhledu je doslova nakažlivá.

Ondřej Krejčí, Dům a zahrada

 

Žijte ve své zahradě

Inspirace pro současnou zahradu
Autor: Ferdinand Leffler

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 246×267 mm
ISBN: 978-80-7577-395-1
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Žijte ve své zahradě vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Uvolněná zahrada
K realizaci této zahrady nás pozval sympatický mladý pár. Během prvních vět mi bylo jasné, že to bude moc příjemná spolupráce. Povídání se od začátku neslo ve velmi přátelském, uvolněném tónu, nebylo třeba překonávat žádné komunikační bariéry. Společně jsme se smáli, což je vždycky dobré znamení.
Manželé si koupili dům postavený v rámci velmi vkusného developerského záměru ve Středočeském kraji. Domy jsou přízemní se skvělým napojením obytných místností do zahrady prostřednictvím velkých posuvných oken. Navazující terasy jsou na stejné úrovni jako podlahy obývacího pokoje, stejně jako sama zahrada. To je samozřejmě vždy velmi výhodná výchozí pozice. (str. 109)

Ferdinand Leffler_Zijte ve sve zahrade_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Ferdinand Leffler

Ferdinand LefflerFerdinand Leffler (* 1978) vystudoval obor krajinné plánování v kombinaci se zahradním inženýrstvím na České zemědělské univerzitě. Absolvoval stáže ve Spojených státech a Anglii. Je zakladatelem ateliéru Flera, který patří k největším v Evropě a který se věnuje veřejným i soukromým projektům v Evropě i ve světě – v Kanadě, ve Střední Americe nebo africkém Zanzibaru. Několikrát získal titul Zahrada roku. Je moderátorem ceněného televizního pořadu Ferdinandovy zahrady, který vysílá Česká televize. Pořádá každoroční výstavu umění ve veřejném prostoru Umění ve městě, je spolumajitelem a jedním z kurátorů galerie exteriérového umění Flera Gallery. V rámci Flera Academy se snaží o osvětu v oblasti zahradní architektury a diskusi mezi odbornou a laickou veřejností. Zpívá v rockové kapele Boys donʼt cry a vydal knížku pro děti Kukadýlko. Má čtyři děti a se svou velkou rodinou žije v domku nedaleko Prahy. Ve vztazích i v zahradách oceňuje pravdivost a upřímnost bez přetvářek.

Mám rád pohodu a lidi a to je pro mě vlastně základ mé architektury. Rád se směju a jím, jsem Střelec a nedovedu si život představit bez psiska po svém boku.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

Zahrada, která bude plnit vaše přání

S Ferdinandem Lefflerem jsme si povídali o ideální zahradě i boomu zahradní architektury

ŘÍKÁTE, ŽE ZAHRADA BY NÁM MĚLA PLNIT PŘÁNÍ. JAKÁ PŘÁNÍ TO MOHOU BÝT?

Nejčastěji slýchám přání – chci se na své zahradě cítit dobře. Pro někoho to může být absolutní soukromí, pro druhého barvy a zábava. Zahrada nám dokáže plnit přání o pohodovém bezstarostném místě, které slouží jen nám a přesně tak, jak jsme si to vysnili. Je to prostor neomezených možností. Dětem nabídne dokonalé prostředí pro jejich hry. Dospělým zas poskytne dovolenkovou pohodu a věrně zinscenuje ty nejbarevnější vzpomínky na jejich dětství strávené třeba u babičky na chalupě.

VZPOMÍNÁTE SI NA PRVNÍ IMPULS, KDY JSTE SE ROZHODL PŘETAVIT SVÉ ZKUŠENOSTI DO PODOBY KNIHY?

Bylo to po odvysílání mého pořadu Ferdinandovy zahrady. Jsem za ten pořad moc rád, mnohému mě naučil. Ale ve dvaceti šesti minutách nedokážete řadu věcí pojmenovat naplno. V tak krátkém vymezeném čase brouzdáte často po povrchu. Já jsem dostal chuť jít pod povrch. Snad i sám sobě slovy popsat, co může zahrada lidem dát. A co si myslím, že spousta lidí neví a mohlo by jim to do života přinést kvalitu, která zpříjemní život.

CO VÁS PŘI PRÁCI NA KNIZE BAVILO NEJVÍC?

Byla to spolupráce party lidí, kteří společně kráčeli k jednomu cíli. Především to byla další společná zkušenost s Terezkou Frcalovou, která je i scenáristkou Ferdinandových zahrad a bez které by toto všechno nikdy nevzniklo. Ona přišla s nápadem předat světu to, o čem si povídáme jen v ateliéru nebo s konkrétními majiteli zahrad, kteří si nás k sobě zvou. Díky tomu, že už se spolu dobře známe, vypráví kniha příběhy pěkně od podlahy. Žádný povrch, žádný balast.
Bavila mě práce s fotografií. S grafičkou Lucií Zajíčkovou jsme se ponořili do světa téhle barevné knihy a několik hodin jsme nevěděli, co se okolo nás děje. Tvůrčí rauš. Jsou to vzácné životní chvilky, na které se nezapomíná.
A bavilo mě samotné vytváření knihy. Speciálního média, které v multimediálním světě může působit jako starý veterán. Přitom při bližším seznámení zjistíte, že jde o jiný zážitek, který obrazovka ani svižná videa nemohou nikdy nahradit. Je to úplně jiný sport.

Výňatek z rozhovoru byl čerpán z tiskové zprávy nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽijte ve své zahradě
Inspirace pro současnou zahradu

Leffler, Ferdinand

Host, 2017

Napsat komentář