Konec světa se blíží!

subjekt-perex
Postapokalyptické sci-fi Subjekt Patrika Svobody vypráví o konci světa tak, jak ho známe,  o boji přeživších lidí o holé životy, o hledání odpovědí na dávno zapomenuté otázky.

Svět, jak ho známe, skončil. Hrstky přeživších den co den bojují o vlastní životy uzavření v karanténních zónách. Za jejich zdmi vládne zlo s pohledem temnějším než kdy dřív. Stojí lidstvo opravdu na svém konci? O tom se na vlastní kůži přesvědčí vojenský seržant Hart, zdravotní sestra Nathalie i neznámý muž, který se v zemi nikoho probouzí, aby našel odpovědi na otázky z dávno zapomenuté minulosti.

 

Subjekt

Autor: Patrik Svoboda

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7453-847-6
Doporučená cena: 326 Kč

Knihu Subjekt vydalo nakladatelství Nová Forma s. r. o.

 

Ukázka z knihy

Kroky dunily temnou ulicí, řev a jekot se rozléhal do všech koutů, pach mrtvol byl cítit všude kolem. Udýchaný muž stál v nočním dešti uprostřed toho všeho, otáčel se kolem sebe na všechny strany. Všude leželi mrtví, roztrhaní v kalužích krve, znetvoření k nepoznání.
Silný hrdelní řev ho donutil znovu se rozeběhnout. Neměl ponětí, kam vede ona temná ulice, kterou se vydal vpřed, ale věděl, že nesmí zastavit.
Muž dobře znal skřeky, které slyšel v ulicích kolem. Věděl, co roztrhalo všechny ty oběti kolem, znal nepřítele.
Nemrtvé bestie byly všude kolem. Cítil je. Věděl, co ho čeká, až ho doženou. Věděl, že následující minuty jsou jeho poslední. Celý udýchaný lapal po dechu, sucho v ústech zoufale volalo po vodě, tělo po odpočinku a pouze mozek věděl, že nesmí zastavovat.
Stále se ohlížel za sebe, ale neviděl nic než jen prázdnou ulici. Žádné netvory, žádné krvelačné nemrtvé, kteří prahnou po jeho krvi. Jejich skřeky a vrčení bylo přesto slyšet všude kolem, ozývalo se ze všech ulic, z každého temného koutu i zpoza každého rohu.
Muž instinktivně odbočil doleva, vyběhl z ulice kamsi na otevřené prostranství.
V tu samou chvíli mocný blesk osvítil celý prostor a poskytl tak muži vteřinový výhled na široké okolí. Travnatá plocha, střechy velkých stanů, kam oko dohlédlo, stromy, které je lemovaly z obou stran, a v pozadí, ukryté v noční tmě stálo cosi obrovského.
Při dalším záblesku se muži zatajil dech. Další záblesk odhalil to obrovské, vysokou stavbu tyčící se do výšky jako veliký jehlan. Byla to ona, ocelová a majestátná.

 

Patrik Svoboda

Patrik-SvobodaPatrik Svoboda je introvert, pohodář i nervák, básník, lenoch. Milovník sci-fi, fantasy a hororové literatury a kinematografie, kouzelník bez titulu i rytíř Jedi stále hledající tajemství síly. Vystudoval obor strojírenství, který ho v současné době i živí. V jednadvaceti letech se pustil do psaní svého debutu, úvodního dílu postapokalyptické trilogie s názvem Subjekt, který spatřil světlo světa o tři roky později, tedy v roce 2017. Na pokračování se již pracuje.

Zdroj informací a fotografie: Facebook autora


Nova FormaNakladatelství Nová Forma se specializuje na malonákladové knihy. V tomto oboru má bohaté zkušenosti už od roku 1996. Nabízí různé služby zdarma, např. rozeslání povinných výtisků do knihoven či distribuci knih v eshopu, a řadu speciálních služeb, jako je zajištění autorské www stránky, poradenská služba ohledně propagace knihy, zajištění kreseb a fotografií atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSubjekt

Svoboda, Patrik

Nová Forma s.r.o., 2017

Napsat komentář