Chutná inspirace

vareni
Zpříjemněte si sychravé podzimní večery, kdy je brzy tma a ošklivo. Když už nás počasí uváže doma, proč si něco neuvařit? A ještě lépe – proč neuvařit něco nového, neotřelého, a často přitom tak jednoduchého a dobrého! V dnešních tipech vám k tomu přinášíme potřebnou inspiraci!

Kniha Přírodní stravou ke zdraví vám přinese nejen recepty plné zeleniny a zdraví, ale také recept na duševní vyrovnanost – co víc si přát?

Přírodní stravou ke zdraví

Autor: Paul Pitchford 
Přeložila: Tereza Bernhartová

Vazba: brožovaná
Formát: 195 × 254 mm
ISBN: 978-80-7306-861-5
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu Přírodní stravou ke zdraví vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Kniha propojuje východní a západní moudrost. Autor vytvořil kompletního teoretického i praktického průvodce. V knize hovoří o zásadách čínské medicíny i ájurvédy a klade důraz na kvalitní výživu založenou na lokálních, průmyslově nezpracovaných potravinách. Radí, jak přejít ke stravě obsahující celozrnné obiloviny a čerstvou zeleninu, a nabízí přes 300 vegetariánských receptů. Nezapomíná ani na duchovní rozvoj osobnosti a soustředí se na odbourávání stresu a nalezení životní rovnováhy.

Držíte v ruce třetí vydání knihy Přírodní stravou ke zdraví. Tato kapitola vám představí ústřední témata knihy a vysvětlí a zpřístupní informace, které v ní naleznete. V tomto svazku je oproti předešlým vydáním řada aktualizací a menších revizí, ale stěžejní náplň knihy, jež spojuje východasijské tradice a moderní západní výživu, zůstává stejná.
Mým cílem je, abyste získali neustále rostoucí pocit vitality, ať už jde pro vás o první setkání s přírodní stravou, anebo jste letití zastánci tohoto životního stylu v oblasti stravování.

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Vaření je sice magie sama o sobě, ale trochu více magie vám do ní pomůže vnést kniha Rok ve Svatojánu, kterou vás provede její autorka a výborná kuchařka Eva Francová.

Rok ve Svatojánu

Autorka: Eva Francová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-267-0922-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Rok ve Svatojánu vydalo nakladatelství Motto.

Prožijte neobyčejný rok s Evou Francovou, oblíbenou Kuchařkou ze Svatojánu! Naučíte se připravovat chutná a zdravá jídla podle netradičních receptů. Seznámíte se s prastarými zvyky a rituály, které můžete dělat při slunovratu, rovnodennosti nebo na Hromnice. A poznáte zázračné účinky bylin, jejich použití při domácím léčení, v kuchyni a také v přívětivé domácí magii. Souzněním s přírodou, zvířaty i celou zemí získáte pocit harmonie a spokojenosti.

Nu ano, zelí je zelenina z čeledi brukvovitých, ale má tolik pozitivních účinků na naše zdraví, že se dá bez zaváhání zařadit mezi léčivé byliny. Neméně dobrým důvodem pro zařazení zelí mezi byliny je to, že je seženete vždy a všude a může tak být po ruce, kdykoliv je třeba. Obsahuje řadu vitaminů, minerálů, enzymů, organických kyselin a mnohé další prospěšné látky. Rozhodně neprohloupíme, když budeme jíst zelí co nejčastěji, přednostně syrové jako salát či kvašené.

kucharka

Stáhněte si celou ukázku, ve které najdete krásně zpracovanou ukázkovou kapitolu!

A pokud vás kuchařka zaujala, či jste dlouhodobými fanoušky vaření se Svatojánem, rozhodně by vám neměl ujít nově vydaný komplet všech kuchařek!

————————————————

Unikát ve světě kuchařek, to je 50 odstínů hantecu. Listujte, žasněte, bavte se a vařte s příběhem!

50 odstínů hantecu

Autor: Honza Hlaváček

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7565-189-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu 50 odstínů hantecu vydalo nakladatelství Jota.

První hantecová kuchařka na světě. Jídla s příběhem.

To, že hantec způsobuje dobrou náladu a navíc chutná skvěle, zjistíte v dvojknize 50 odstínů hantecu / 50 chutí hantecu. V padesáti rozhovorech s našimi celebritami, které se nějakým způsobem „dotkly“ hantecu, se dočtete často i dost pikantní historky legendárních brněnských postav. I třeba o tom, jak se stalo, že se Zlatý slavík do Brna nedostal, a jak se vlastně v Brně hantec objevil. Pro tápající v tomto slangu nechybí ani hantecový slovníček.
Naprosto revolučním počinem je siamské dvojče publikace – hantecová kuchařka. Podle ní zaručeně uvaří skvělé jídlo s příchutí hantecu i naprostý kuchařský antitalent. Jinak nevařící autor totiž všechny pokrmy osobně připravoval a své zážitky z kuchyně v knize barvitě popsal. Není bez zajímavosti, že během tohoto počínání přibral dvanáct kilo. Uvedené recepty mají dokonce i svoje vlastní příběhy.

50 odstínů hantecu  je tedy 50 rozhovorů s lidmi, kteří se s ním nějakým způsobem setkali, dotkli se ho a hantec v jejich duši zanechal tu mělčí  tu hlubší a někdy dokonce naprosto nesmazatelnou stopu.
Mým velkým přáním je, aby hantec zanechal svou stopu i v Tobě a aby ses stal i Ty jeho fandou.

hantec

Podívejte se na celou ukázku.

————————————————

Vejce je běžnou potravinou, a přitom z něj jde vykouzlit tolik chutných a nových jídel, která by vás pravděpodobně nikdy ani nenapadla! Podívejte se, co se skrývá v knize Vejce de luxe.

Vejce de luxe

Autorka: Lucy O´Reillyová
Přeložil: Eisenmannová, Dagmar

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 168×217 mm
ISBN: 978-80-7529-313-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Vejce de luxe vydalo nakladatelství Slovart.

Vejce se dnes považuje za superpotravinu – chutnou, výživnou, dostupnou a s bonusem balení v přírodním obalu. Jeho neutrální chuť poslouží jako ideální pozadí pro celou paletu přísad, jak slaných, tak i sladkých. Kuchařka Vejce de luxe přiznává této vynikající surovině postavení, jaké si zaslouží. Nabízí vám více než 70 receptů na celý den a z celého světa, u kterých je podstatnou surovinou právě vejce. Připravte si třeba čínská čajová vejce, mexickou quesadillu, francouzský lyonský salát, řeckou polévku avgolemono, skotská smažená vejce, známé kedgeree i méně známou šukšaku nebo slavný dezert eton mess a citronový lemon curd… A když si osvojíte potřebné zásady přípravy, můžete s vejci navíc experimentovat.

Vejce se často přehlížejí nebo považují za samozřejmost, patří ale mezi nejkrásnější, nejkouzelnější suroviny, jaké nám příroda poskytuje. Jsou příjemná do ruky, mají hladkou a oblou skořápku. Můžeme si vybírat mezi slepičími, křepelčími, kachními, husími, pštrosími a dokonce i racčími vejci. Mohou být různě barevná, kropenatá, tečkovaná, různě velká a s odlišnou chutí.
S vejci můžete navíc v kuchyni experimentovat.

vejce

Ukázku najdete v obrázkové podobě na stránkách nakladatelství v dolní části.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Vaříte rádi? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřírodní stravou ke zdraví
Asijské tradice a moderní výživa

Paul, Pitchford

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

zobrazit info o knizeRok ve Svatojánu

Francová, Eva

Motto, 2017

zobrazit info o knize50 odstínů hantecu

Hlaváček, Honza Žanek

Jota, 2017

zobrazit info o knizeVejce de luxe

O´Reillyová, Lucy

Slovart, 2017

Napsat komentář