Zahrajte si o obrázkovou knížku o lese

rok-v-lese-perex
Prohlížejte si s dětmi obrázky a vyprávějte si o tom, co dělají lesní zvířátka během jednotlivých měsících roku. Velkoformátové leporelo zabaví všechny od těch nejmenších až po větší děti a to úplně beze slov. Příběhy v tomto případě totiž vytváříte vy.

Dvanáct měsíců se zvířátky

rok-v-lese-ukazka-2Je úžasné, co všechno se dá naučit z knížky beze slov!

Ověřeno na dětech malých i velkých. Všechny bez rozdílu věku baví hledat na obrázcích příběhy jednotlivých zvířátek a dozvídat se tak o jejich zvyklostech.

Kdo v noci bdí a ve dne spí? A kdo zaspí celou zimu? Kdo je čistotný a kdo se hrabe v odpadcích? Kdo a jak dlouho se stará o svá mláďata? Kdo je vynikající stavitel? Kdo má nejlepší spižírnu? Kdo si na koho brousí zuby?

 

Rok v lese

Autorka: Emilia Dziubaková

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Emilia Dziubaková
Překlad: Michael Alexa
Počet stran: 28
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2017
ISBN: 978-80-7577-332-6

Přečtěte si více o knize Rok v lese, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových fotografií: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

rok-v-lese-ukazka

 

O autorce

Emilia Dziubaková (nar. 1982) je jednou z nejznámějších mladých polských ilustrátorek. Svým nezaměnitelným stylem ilustrovala již desítky knih v Polsku i zahraničí. Kniha Przemysława Wechterowicze Obejmi mě, prosím (česky Host, 2017) s jejím výtvarným doprovodem získala Literární cenu hl. m. Varšavy 2014. Velký ohlas vzbudila i její autorská kniha, bohatě ilustrované velkoformátové leporelo Rok v lese (česky Host 2017).
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Rok v lese

I knížka, ve které nenajdete téměř žádný text, může děti zabavit na dlouhé hodiny a naučit je plno nových věcí. S knihou Rok v lese se pohodlně z tepla domova mohou vydat do lesa a prožít s tamními obyvateli celý rok. Kdo si na podzim poctivě sbírá zásoby a kdo je nepotřebuje, protože zimní měsíce prospí? Kdy můžete v lese potkat roztomile pruhovaná prasátka? To a mnohem více se dozvíte, pokud si budete pozorně prohlížet jednotlivé stránky velkoformátového leporela polské ilustrátorky Emilie Dziubakové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Rok v lese vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rok v lese
probíhá od 26. října do 8. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské obrázkové knihy Rok v lese

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRok v lese

Dziubaková, Emilia

Host, 2017

Napsat komentář