Přehledný průvodce Norskem

Phil Lee_Norsko
Vyrazte na dovolenou do země fjordů, vodopádů a trollů! Nakladatelství Jota pro vás připravilo nového průvodce Norskem, se kterým se nejenže neztratíte, ale dozvíte se i mnoho zajímavostí!

Norsko je už řadu let vyhledávaným cílem cestovatelů. Možná není zrovna na prvním místě při výběru letních rodinných dovolených, upřednostňujících slunění na mořském pobřeží, ale je čím dál častěji zemí, kam směřují cestovatelé-samotáři, fotografové, milovníci přírodních krás, lyžaři i rybáři. V průvodci po Norsku samozřejmě nechybějí podrobné mapy, barevné fotografie, seznamy ubytování, stravování nebo nabídky cestovních kanceláří, schopných vytvořit vám výlety přímo na míru. Najdete v něm základní informace týkající se této země, stručnou historii i velmi užitečný slovníček – praktický společník pro ty, kteří cestují na vlastní pěst.

 

Norsko

Autor: Phil Lee
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 445
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7565-179-2
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Norsko vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Bergen a západní fjordy
Nejlákavější turistickou atrakcí Norska jsou zcela jistě fjordy, obří zářezy do pobřeží zabíhající hluboko do vnitrozemí. Klínovité fjordy působí drsně a přitom majestátně a vznešeně, umí oslňovat svým půvabem i šokovat. O jejich kráse se dočtete ve spoustě turistických průvodců a v tomto případě rozhodně nejde o žádné přehánění – nejkrásnější jsou fjordy počátkem května, kdy krátké norské jaro krajinu zaplaví barvami
Krásné jsou také v zimě, kdy ohromují klidem a nádherným kontrastem mezi tmavě modrou hladinou a bílými, sněhem pokrytými okolními svahy. V létě je okolí fjordů plné domácích i zahraničních turistů a po jejich hladině se prohánějí početné flotily rekreačních plavidel a trajektů. Přesto se ale létu není třeba vyhýbat. Turistů nikde není tolik, aby se navzájem rušili, a navíc dokonce i na těch nejvyhlášenějších místech stačí popojít pár desítek či stovek metrů stranou a budete docela sami. (str. 186)

Phil Lee_Norsko_ukázka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Doporučujeme

Prohlédněte si další turistické průvodce z prestižní řady Rough Guides nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy naleznete v našich článcích, např. průvodce:


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice. Turistické průvodce řady ROUGH GUIDES jsou v současné době nejobsáhlejšími publikacemi svého druhu na českém trhu. Jedná se o překlady britského nakladatele, který vydává průvodce již více než 25 let. Nakladatelství vydalo přes 90 turistických průvodců po různých zemích, městech či regionech, pravidelně po dvou až čtyřech letech jsou aktualizované.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNorsko

Lee, Phil

Jota, 2017

Napsat komentář