Krásné knížky pro nejmenší přináší nakladatelství Host!

Zubr si hleda hnizdo_Ptak a Vevercak na lede
V nakladatelství Host vyšly dvě nové dětské knížky s nádhernými ilustracemi. Obrázkový titul Zubr si hledá hnízdo je pro děti od tří let, zatímco pokračování Ptáka a Veverčáka potěší hlavně čtenáře na prvním stupni ZŠ.

host

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery. Nezapomíná však ani na vaše ratolesti, jimž přináší knihy Marcina Mortky, J. D. Rineharta, Caroline Carlsonové či právě Oksany Buly a Jamese Burkse, s jejichž novými příběhy vás teď seznámíme…

 

Zubr si hledá hnízdo je půvabná obrázková knížka pro nejmenší, která okouzlí jedinečným výtvarným stylem a nezaměnitelnou atmosférou. Co dělají zvířátka v zimě? Čím se živí, když všechno zasype sníh? Třeba takový medvěd celou zimu prospí. Ó, to by byla krása, zasní se zubr. A tak vyhledá tukoně, kouzelné lesní bytosti, které ukládají zvířátka k zimnímu spánku. Podaří se zubrovi tukoně přesvědčit, že by také rád celou zimu prospal a probudil se až s prvními paprsky jarního sluníčka?

 

Zubr si hledá hnízdo

Autorka: Oksana Bula
Přeložila: Rita Kindlerová

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 223×296 mm
ISBN: 978-80-7577-105-6
Doporučená cena: 269 Kč

Přečtěte si více o knize Zubr si hledá hnízdo.

 

Ukázka z knihy

Oksana Bula_Zubr si hleda hnizdo1

Oksana Bula_Zubr si hleda hnizdo2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Oksana Bula

Oksana Bula (* 1989) je ukrajinská výtvarnice, návrhářka šperků, autorka a ilustrátorka dětských knih. Žije a pracuje ve Lvově. Zubr si hledá hnízdo (2016) je její první autorská kniha, za kterou již byla na Ukrajině oceněna. Zde poprvé na stránkách knihy ožívají tukoni – dobří duchové lesa, jejichž svět autorka vytváří už několik let. Pod stejnojmennou značkou vyrábí a prodává pohlednice, kalendáře a brože s jejich motivy. Díky tomu si tukoni Oksany Buly získali srdce lidí po celém světě.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

————————————————

Pták a Veverčák jsou zpátky ve druhém díle svých veselých příhod, které jsou určené dětem od sedmi let. Tentokrát mají Pták s Veverčákem úžasnou novou kamarádku, tučňáčici Sakari. Jenže mají i nového nepřítele, strašlivou kosatku. Je obrovská, hladová a jejím dalším chodem má být Pták! Je tedy na Veverčákovi, aby vymyslel, jak z toho ven, a dal dohromady šílený plán na jeho záchranu. S trochou štěstí a Sakariinou pomocí snad všichni vyváznou živí. Nebo skončí jako krmení pro kosatky?

 

Pták a Veverčák na ledě

Autor: James Burks
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 153×229 mm
ISBN: 978-80-7577-127-8
Doporučená cena: 249 Kč

Přečtěte si více o knize Pták a Veverčák na ledě.

 

Ohlasy

Díky nepředvídatelným postavám, bláznivým situacím a zářivým barvám slibuje tento díl další napínavý a zběsilý příběh, který si užijete.

School Library Journal

 

James Burks

James Burks je americký ilustrátor a autor knih pro děti. Patnáct let pracoval jako kreslíř pro společnosti Walt Disney, Warner Brothers a Nickelodeon, podílel se na vzniku několika animovaných filmů a seriálů. V současnosti se věnuje vlastní knižní tvorbě. Po první knize z komiksové série o Ptákovi a Veverčákovi Pták a Veverčák na útěku (2012; česky Host 2017) vychází druhý díl Pták a Veverčák na ledě (2014).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZubr si hledá hnízdo

Bula, Oksana

Host, 2017

zobrazit info o knizePták a Veverčák na ledě

Burks, James

Host, 2017

Napsat komentář