Zahrajte si o románek ze života slavného spisovatele

oona-a-salinger-perex
Vztah Oony O’Neill a Jerryho Salingera trval velmi krátce (proto je v životopisech autora kultovního románu Kdo chytá v žitě často opomíjen), o to byl však intenzivnější. Vy si jej můžete připomenout v novém románovém zpracování.

Téměř zapomenutá láska slavných osobností

Setkají se ve slavném newyorském Stork Clubu v roce 1940. Šestnáctiletá Oona O’Neill je zavržená dcera největšího amerického dramatika, jedenadvacetiletý Jerry Salinger budoucí autor kultovního románu Kdo chytá v žitě. Jejich nevinný, avšak citově velmi intenzivní románek trvá jen krátce, Salingera však poznamená na celý život.

Bláznivé večírky americké zlaté mládeže plné slavných jmen, nezkrotné spisovatelské ambice, sny o herecké kariéře v Hollywoodu a Oonin šťastný sňatek s Charliem Chaplinem ostře kontrastují s hrůzami druhé světové války za oceánem, jež prožívá na vlastní kůži Jerry.

Frédéric Beigbeder vypráví opomíjený milostný příběh ze života svého oblíbeného autora formou nespoutaně hravé směsice historických skutečností a fikce. Jeden z nejvydařenějších autorových románů je prodchnut výjimečným obdivem ke slavným hrdinům a nakažlivě upřímným milostným opojením, přičemž nepostrádá autorův nezaměnitelný humor.

 

Oona & Salinger

Autor: Frédéric Beigbeder

Vydalo: nakladatelství Garamond
Překlad: Linda Štencová
Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7407-367-0

Přečtěte si více o knize Oona & Salinger, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Garamond.

Nakladatelství Garamond vydává knihy na českém trhu již 20 let a zaměřuje se na překladovou literaturu z francouzštiny, angličtiny a hebrejštiny, dvojjazyčné tituly v pěti jazycích a české autory literatury faktu. Mezi nejúspěšnější řady patří série případů soudce Ti z Číny 7. století.

 

Ukázka z knihy

„Ech… Budete se smát…“ zaváhala Oona.
„Stejně povězte.“
„Oona. To je galsky.“
„Hezké, Oona. A znamená to…“
„…prý jedinečná.“
„No jistě, já hlupák, vždyť i tak zní. Oona = ‚One‘.“
Capote se pisklavě zasmál.
„Una je víla v keltských legendách,“ odpověděl, „královna víl.“
„Hmm… A máte kouzelné schopnosti?“ zeptal se Jerry.
Vtom mladý číšník přinesl skleničky. Zapomněl jsem zmínit, že ve stejnou chvíli byla Francie okupována Německem. S několikahodinovým posunem projížděl náměstím Champs-Elysées v Paříži jeden tank za druhým.
„Jak vidíte,“ odvětil Truman, „dokáže Oona na stůl vykouzlit vodku.“ (str. 34)

 

O autorovi

Frédéric Beigbeder (* 1965), francouzský spisovatel, literární kritik a filmový režisér, autor mnoha románů, za něž získal francouzské ceny Interallié (2003) a Renaudot (2009). V češtině doposud vyšly tři jeho romány a jedna sbírka povídek. Oona & Salinger je autorův zatím poslední román.
(Zdroj informací: nakladatelství Garamond)

 

Vyhrajte knihu Oona & Salinger

Románek s Oonou O’Neill, budoucí manželkou Charlieho Chaplina, poznamenal Jerryho Salingera na celý život. Ačkoliv spolu prožili pouze krátký vztah, o to byl intenzivnější. Oceňovaný francouzský spisovatel Frédéric Beigbeder se proto rozhodl, že je škoda, aby toto období v životě autora kultovního románu Kdo chytá v žitě zůstalo nadále opomíjeno, a příběh slavných hrdinů zpracoval po svém. Čtenářům tak nabízí částečně pravdivý a trochu fiktivní milostný román, do kterého se můžete ponořit i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Garamond vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Oona & Salinger vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Oona & Salinger
probíhá od 14. do 27. října 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografické romány Oona & Salinger

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOona & Salinger

Beigbeder, Frédéric

Garamond, 2017

Zahrajte si o románek ze života slavného spisovatele - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. knikomolnice napsal:

    Velmi děkuji za výhru,dnes v pořádku dorazila :)

Napsat komentář