Knihy ke čtení i hlavy namáhání

Čtení pro děti - ilustrační
Dnešní knižní výběr především ocení ti dětští čtenáři, kteří se rádi aktivně do četby zapojují a s oblibou hledají odpovědi na hádanky. Ale na své si přijdou i ti, kteří rádi sledují pohádky z dílny Walta Disneyho.

Pobavit se a ještě se při tom něco naučit. Že to není možné? Omyl! Zuzana Pospíšilová připravila pro děti knihu, kterou rozdělila na pět tématických okruhů od zeměpisu přes angličtinu až po přírodopis. Čtenáři v ní naleznou až 250 hádanek, které zaměstnají jejich mozkové závity…

Soubor hádanek je určený pro děti školního věku od třetí třídy výše, přičemž obtížnost jednotlivých hádanek postupně stoupá. Cílem knihy je děti poutavým způsobem seznámit s informacemi z pěti různých předmětů, kniha je tedy rozdělena do pěti oddílů, z nichž každý obsahuje celkem padesát hádanek. Jedná se o Vyjmenovaná slova v hádankách, Hádání s angličtinou, Zeměpisné hádanky, Vlastivědní hádanky a Přírodopisné hádanky. Kniha může rovněž posloužit učitelům na prvním stupni ZŠ ke zpestření výuky

Ukázka z knihy

Hadanky pro skolaky.jpg

 

Hadanky pro skolaky1.jpg

Další ukázky lze nalézt na stránkách nakladatele.

 

Hádanky pro školáky

5 x 50 hádanek k veselému procvičování
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Aneta Žabková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1252-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Hádanky pro školáky vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Zuzana PospíšilováZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Nezralá, Hruška, k tabuli!Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádkyZáchranářské pohádkyVýlet do Pekla.

————————————————

Pokud máte raději pohádky než hádanky, můžete spolu s Bleskem McQueenem proniknout do světa závodění a seznámit se s oblíbenými hrdiny animovaných filmů Auta od Walta Disneyho. Příběhy plné dobrodružství na vás už čekají…

Chtěli byste si změřit rychlost se slavným závoďákem Bleskem McQueenem nebo se vypravit s jeho nejlepším kamarádem, odtahovým autem Burákem, do dobrodružné akce jako špioni? Tato kniha na motivy oblíbených animovaných filmů vás přenese nejen do světa závodění na rychlých kolech, ale také do klidného městečka Kardanová Lhota, kde našel Blesk svůj domov, nejbližší přátele a dobrého učitele.

Ukázka z knihy

Auta Nejkrasnejsi kolekce

 

Podívejte se na další ukázku.

Auta – Nejkrásnější kolekce

 

 

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 205×280 mm
ISBN: 978-80-252-4088-5
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Auta – Nejkrásnější kolekce vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Hádanky a pohádky kombinuje následující špalíček, který podněcuje fantazii dětí prostřednictvím ilustrací a zároveň dětské čtenáře seznámí s tím, co je čeká nejen po otevření domovních dveří… Děti si pomohou rozvinout vnímavost a paměť, to vše nenásilnou a příjemnou cestou.

Špalíček hádanek v deseti oddílech, doprovázených spoustou kouzelných ilustrací, představuje bohatost všeho, co na děti čeká po otevření dveří domu či zahradní branky. Objeví se věci jistě již známé, tvořící prostředí domova, ale krůček po krůčku začnou se rozhlížet i po novém a dosud neznámém, též však plné života i poezie, podněcující hravost a obraznost. Také ale postřeh a fantazii při domýšlení jazykových hříček, rozšiřujících jejich jazykové znalosti, vjemy a pohledy. Hra s jazykem chce v dětech vyvolat zvědavost, vnímavost a rozvíjet paměť pro bližší vztah ke světu obyčejných i nevšedních zázraků a nesporných hodnot.
Vše i na podporu rodičů a výchovných pracovníků, kteří knížku vezmou do ruky, aby jejím prostřednictvím dokázali u dětí rozvinout laskavý vztah k mateřštině.

Vejdi brankou za hádankou

Autor: Jiří Faltus
Ilustrovala: Andrea Popprová

Počet stran: 84
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-28-5
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu Vejdi brankou za hádankou vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHádanky pro školáky
5 x 50 hádanek k veselému procvičování

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2017

zobrazit info o knizeAuta – Nejkrásnější kolekce

Egmont ČR, 2017

zobrazit info o knizeVejdi brankou za hádankou

Faltus, Jiří

Agentura KRIGL, 2017

Napsat komentář